Spartaus interneto plėtrą stabdo „Wi-Fi“ vagys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AirDog 2010-10-20 10:53
Kaip ir pas mus, daugiausia vagia tie kas turi daugiausia ir atvirkščiai - daugiausia turi tie kas daugiausia vagia... Vokiečiai panašią problemą sprendžia bausdami neapsaugotų bevielio ryšio tinklų savininkus. Bet mano manymu tai - netinkamas nuostolių, o tiksliau negautų pajamų skaičiavimas. Jei matai, kad iš tavęs vagia - susitvarkyk, ar pats ar su specialistų pagalba ir neliks problemos.
arimanas 2010-10-20 11:58
lietuvoje gaila kad ne 9% dsl up, laidiniu telefonu linija naudojas, o 80% . nes lietuva atsilikusi pagal pletra, vln, klp ,tauragej ir t.t netas normalus, o va lietuvos kaimai neturi priemimo prie normalaus greito , gero neto kuriam nereikia junkti simtus laidu. puse zmoniu neto nelb nori vestis nes ta telefono linija uzknisa. uz ja dar turi moket nors ja nesinaudoji niekam neskambini
Sarunas 2010-10-20 12:41
O aš specialiai be passwordo palikęs wi-fi. Man asmeniškai negaila, kad kaimynai naudojas. Jeigu matau, kad srautą užkemša kuris nors, tai tiesiog MAC blokuoju savaitei ir viskas. Jei matau, kad po savaitės nesuprato už ką buvo pablokuotas, tai uždrausčiau su visąm, bet dar neteko.
Nmz 2010-10-20 13:11
Jei nezinai, tai MAC pakeisti yra labai lengva.
immortallt 2010-10-20 13:21
80% lietuvos dial-up 1/3 populiacijos jei ne daugiau gyvena miestuose, o ten beveik visur sviesolaidis. Net kaimuose jau gan daug kur yra sviesolaidis. Beje sviesolaidzio padengimas turbut vienas geriausiu pasauly, tad neinksk cia. Arba varyk i kokia arizona Ten net dial-up neturesi didziojoj daly teritorijos.
Karvė 2010-10-20 13:27
Nusišnekėjai taip, kad reikėtų dabar po lapais pasislėpti: http://vz.lt/4/straipsnis/2010/02/25/Li ... dcomment=1
Simplicity 2010-10-20 14:43
"Beveik" visur nereiškia, kad visur tas šviesolaidis yra. Vilnius,- ne visa Lietuva, o tai, kad jei pas jus bute yra šviesolaidis, dar nereiškia jog šviesolaidį turi ir nuosavame name gyvenanti šeima. Daugeliui žmonių vieninteliu išsigelbėjimu tampa TEO su savo DSL internetu. Tam, nori ar ne, reikalinga telefono linija ir už ją kas mėnesį reikia palikti po kažkeliasdešimt litų. Ir nėra čia ko pūstis dėl tų 18 proc. šviesolaidžio tinklo- apraizgyti tik daugiabučiai ir dalis komercinių, pramoninių rajonų, o nuosavų namų gyventojai ir nelaimėliai, gyvenantys atokiau nuo miesto centro ar užmiesty gali rinktis tik iš DSL ar to paties nevykusio Erdvių interneto. Pasidomėkit ką reiškia tas pats RAIN. Puiku, tai šviesolaidis, bet šį tinklą turi kažkoks interneto tiekėjas nuomotis. Niekas į kiekvieną kaimo trobą šviesolaidžio kabelio netemps, o telefono liniją- be problemų. Ar žinot bent vieną kitą ryšio tiekėją, kuris veiktu tokiais pačiais mastais kaip TEO?
rwc 2010-10-21 01:31
Eilinį kartą statistika, statistika... Norint pagrįsti nesugebėjimą dirbti. Paskaičiavau, kiek interneto linijų turiu, net linksma pasidarė ;] "Normalus namų kabelis". Sode - telekomas (ne DSL, bet visgi kompe modemas yra, kartais pasinaudoju). Mezonas. Dvi mobilaus SIM kortelės, kurių tiekėjai prievarta įjungia kokį nors STARTĄ. Kartais panaudoju net nenorėdamas - pvz., netyčia atsidaręs reklamą. DSL ne Lietuvoje. Užsienietiška SIM kortelė. Pas uošvius - viešas WiFI spotas. Jau net nekalbant, kad kartais tiesiog tingiu junginėt laidus ir "prisikabinu" prie kaimynų. IMHO, internetas kaip bazinė paslauga turėtų būti apskritai nemokamas. Tarkim, apriboto greičio, portų, duomenų kiekio. Jei dešimčiai žmonių užtenka po keliasdešimt kilobitų, tai ar ne kainodaroj problema? Man visiškai negaila pasidalinti saviškiu ir nesijaučiu, kad ką nors skriausčiau. Gi sumokėjau už visus tuos kanalus. O gal turėčiau eiti pas tiekėją ir reikalauti, kad grąžintų pinigus už tuos 99% kanalo, kurių nepanaudoju? Ne, jie vieną kartą paskambins ir uždės pliusiuką: va, vienas vartotojas, kuris moka už internetą. Jiems neįdomu, kad moku už 6 ir dar legaliai naudojuosi nemokamu. Tada paskelbs skandalą: vienas iš penkių mano kaimynų naudojasi nemokėdamas (arba nežinodamas, kad moka).
edgarasf123 2010-10-21 01:57
Gyvenu JAV, ir ten vogiu high speed wifi interneta, paziurejes routerio puslapij, prie to routerio prisijunge kokie 8 kompiuteriai . Nors yra ir pas mane internetas, bet ten per telefono linija, tai youtube krauna ilgokai.
simukis 2010-10-21 19:21
Reikėjo ten išblokuoti visus kitus PC, ir viskas...
immortallt 2010-10-21 19:37
Na mano namuose klp yra kol kas dar dsl, nors atvestas ir sviesolaidis (atvestas iki namo vidurio, bet dar nepajungtas). Privatus namas. O dsl veikia realiai iki 1MB klp, tad dideliu problemu nematau. wifi del router'io lewumo tempia pas mane tik 1,8MBps ir man uztenka. O del to, kad kaimo vietovese neveikia, tai manau cia ne tiekejai kalti. Jei jau taip nori gero intiko - atsivesk sviesolaidzio kabeli. Kai samatele tau israsys, suprasi, kodel jie nenori atvesti.
rwc 2010-10-21 22:22
Imk EDGE.
DJ_LFS 2010-10-22 00:15
ziurek: privaziaves su masian po tavo langais prisijungs koks delfistas prie tavo tinklo, parasys grasinanciu komentaru visiems is eiles ir lauk sveciu, nesvarbu kad po ilgu bylinejimusi irodysi savo teisybe, sugaisto laiko, pinigu ir nervu tau nieks negrazins.
rwc 2010-10-22 00:44
Dėl to nekurios valstybės ir imasi grasinimų blokuoti IP - kad nelabai apsiskaitę pedofilai/teroristai/piratėliai rūpintųsi, kaip paslėpti savo IP, bet ne unikaliai identifikuojančias savybes.