„Stebuklas, kurio karo istorijoje dar niekas nepadarė“  ()

Ekspertas įvertino galimybę išlaikyti Avdijivką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Ivanas Kiričevskis mano, kad, sprendžiant iš dabartinių fronto kontūrų, nereikėtų tikėtis, kad Avdijivką bus lengva išlaikyti.

Jis teigė nenorįs iš anksto skelbti pesimistinių prognozių, tačiau akivaizdu, kad situacija tokia, kad Ukrainos kariai bando įvykdyti dvi užduotis.

„Pirmoji – užkirsti kelią miesto apsupimui, išlaikyti gynybos valdomumą, nepaisant to, kur įsibrovėliai gali veržtis. Antroji – įvairiuose šaltiniuose sklando informacija, kad panašu, kad kažkur ruošiama įtvirtinta gynybos linija, kurią ukrainiečiai kariai turėtų užimti po tikėtino pasitraukimo iš Avdijivkos. Kalbame apie maždaug 20 km atstumą nuo miesto, tai išanalizavo Vakarų analitikai, rodydami palydovines nuotraukas. Tačiau turime pasiruošti tam, kad Avdiivkoje gali atsitikti įvairių nemalonių variantų“, – laidoje „Espresso“ sakė analitikas.

Ekspertas įsitikinęs, kad linijose prie Avdijivkos bus neįmanoma be galo naikinti priešą, nes Ukrainos kariuomenėje gali susikaupti tam tikrų problemų.

 

„Gali būti, kad su tuo susijęs ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės pasikeitimas, nes problemų Avdijivkoje dar nesusikaupė tiek daug, kad pereitų į ūminę fazę. Turime būti pasirengę įvairiems, taip pat ir sudėtingiems, raidos variantams aplink Avdijivką. Sprendžiant iš dabartinių fronto kontūrų, nereikėtų kelti didelių lūkesčių, kad bus lengva išlaikyti miestą. Jei staiga įvyks toks stebuklas, kad rusam nebus leista eiti toliau, tai tiesiogine to žodžio prasme bus karinis stebuklas, kurio karo istorijoje dar niekas nepadarė“, – aiškino Kiričevskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(4)
(91)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: