„Į Kyjivą jie atvyko slapta.“ Juos pakvietė Zalužnas. Gali būti netikėti įvykiai (Foto)  ()

Kyjive buvo pastebėti aukšto rango vokiečių generolai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių leidinio BILD duomenimis, ketvirtadienį viename Kyjivo viešbučių buvo pastebėti aukšto rango vokiečių generolai.

Į BILD prašymą Vokietijos gynybos ministerija atsakė, kad generolas majoras Christianas Freudingas ir Vokietijos kariuomenės vadas generolas Carstenas Breueris yra Ukrainoje.

Pirmasis iš jų vadovauja pagalbos Ukrainai koordinavimo darbo grupei prie Vokietijos gynybos ministerijos. Antrasis yra vienas pagrindinių Vokietijos karinių lyderių ir gynybos ministro patikėtinis.

Į Kyjivą jie atvyko slapta, pakviesti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno. Tačiau ketvirtadienio popietę Volodymyras Zelenskis jį atleido.

Vokietijos gynybos ministerija nurodė, kad vizito tikslas buvo „toliau keistis informacija apie dabartinius gynybos poreikius ir būsimus karinius iššūkius“.

Kaip rašo BILD apžvalgininkas Hagenas Meiras, vizitas gali paspartinti Berlyno ir Kyjivo derybas dėl karinio bendradarbiavimo.

Laikraštis „WELT am SONNTAG“ paskelbė interviu su Breueriu, kuris teigė, kad Vokietijos kariuomenė turėtų būti pasirengusi karui per penkerius metus. Apie galimą konfliktą tarp Rusijos ir NATO jis sakė: „Tam pirmiausia reikia tokio ketinimo. Aš matau tai Putino asmenyje, sprendžiant iš to, ką jis sako ir rašo, taip pat iš jo veiksmų Ukrainoje. <...> Matėme, kad, Valstybės Dūmos sprendimu, Rusija perėjo prie karo ekonomikos. Taigi jų potencialas dabar auga“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(252)
(15)
(237)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: