Už pagalbą kovoje su piratavimu „Google“ paprašė susimokėti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaliamonXP 2010-10-20 13:07
Labai tesingai ir padare. Jeigu jie (autoriu teisiu gynejai) jau nori, kad mes už viska moketumeme, tai tegul ir patys susimoka, o ne vaizduoja aukas ir juodina kitus. Remember! Piracy supports terrorism! |
immortallt 2010-10-20 13:17
Pritariu saliamonXP, cia mazdaug tos organizacijos gauna pajamas, o darbus, uz kuriuos gauna pajamas nori perkelti tretiesiems asmenims neatlyginant. Ir google tikrai turi pilna teise taip elgtis ir nieko jie cia nepazeidzia. O naudotis jau kokiom nori priemonem gali, cia ju paciu reikalas.
zemaitux 2010-10-20 13:17
Slap in ya face, RIAA! Nors esu siek tiek skeptiskas del Google vykdomu sprendimu, si karta galiu pasakyti tik tiek- Saunuoliai, Google!
mnv 2010-10-20 13:44
Is vienos puses, tai jo, tegul susimoka, kaip, kad nori jog jiems susimoketu. Is kitos... cia google panasiai kaip "as zinau kur tavo pavogta masina yra, bet jei nori suzinot, mokek mokesciuka".
MindaugasV85 2010-10-20 14:06
Na visų pirma google nėra žmogus, o sistema, kuri naudoja kažkokius resursus, pvz. energiją. Šiai sistemai sukurti ir palaikyti taip pat reikia įdėti vieną kitą kapeiką. Tad jei tu nori naudotis mano sistema, tai kodėl aš tau tai turėčiau leisti už dyką? Ar tu visiems leidi ateit pas tave maudytis, virtis valgyti?
uodas 2010-10-20 14:39
ne zinau, o galiu greit suzinoti taip visos privacios detektyvu tarnybos veikia... nematau nieko smerktino.
Eldaras 2010-10-20 14:46
google rulez.
abcdjasd 2010-10-20 16:09
Nieko nėra nemokamo, kažkas turi mokėt už kiekvieną "search" mygtuko paspaudimą. Kai mes naudojamės paieška, už tai moka žmonės, kurių reklamos mum rodomos. Kas liečia tokias specifines paieškas, reklamos jose yra bevertės, todėl nėra kas jas finansuotų. Kitaip sakant, jei autorinių teisių gynėjai nesiruošia mokėt už jas, jos būtų daromos iš google kišenės, o google manau tikrai žino naudingesnių būdų investuot savo pinigus.
taskaz 2010-10-20 17:56
RIAA ir pan organizacijos pinigų nespausdina, jie juos gauna iš baudų, valstybės, teismų, pinigų gautų iš filmų, muzikos, softo industrijų. Tie pinigai irgi iš oro nekrinta, juos sumokam ne kas kitas kaip MES, mokėdami mokesčius ir pirkdami legalų turinį. Tai iš esmės už veikla nukreiptą prieš nelegalų turinį patys ir susimokam......
Linas83 2010-10-20 21:58
Jei šios organizacijos ieško savo pavogtos "mašinytės", jie gali rasti taip pat kaip ir visi kiti paprasti vartotojai ir šioje vietoje Google neatsisako padėti. Tačiau, jie nori nemokamai naudotis papildomais įrankiais, kurie manau ne už guzikus buvo sukurti. Tegu dar paprašo ir pasiskundžia kodėl Microsoft neduoda jiems nemokamai Windows, tai irgi dalis priemonės piratų paieškai vikdyti. Beja jie tikriausiai patys ir kompais naudojasi, tegu paprašo kad ir juos jiems nemokamai kokia įmonė duotų. Ir kodėl pastoviai visos pamazgos pastoviai pilamos ant Google, atrodo jog tai būtų vienintelė paieškos sistema. Kodėl nesikreipiama į kitas organizacijas teikiančias paieškas internete ir neparašoma kaip ten irgi būtų pasiūlyta už papildomas funkcijas susimokėti?
Marine3D 2010-10-21 01:57
Pradekim nuo to fakto kad kiekvienas gaminys (muzika, filmas, programa ir t.t.) turi savo kaina. Is to veda kad piratavimas yra vagyste (nusikalstama veikla) Panasiai kaip batonas Maximoje ir jo neteisetas pasisavinimas. Google piratavimo klausimu elgiasi panasiai kaip nusikaltimo (vagystes) bendrininkas atvedantis tave i krautuvele. Google zinoma nenori tokios etiketes taciau savo skelbiamu nuorodu pati neadministruoja. Atsirado istaigos kurios ta darba siulosi atlikti o mainais uz tai Google suteiktu jiems iranki palengvinanti si darba. Google pliusai is to butu: darbu sanaudu sutaupymas (pinigai ir laikas jei jie patys naikintu piratu puslapius); geresne reputacija antipiratineje bendruomeneje bei geresni santykiai su antipiratinemis institucijomis. Antipiratiniu instituciju nauda: efektyvus ginklas pries piratini turini ir ji platinancius puslapius. Kaskuris uzsiminet apie pajamas is surenkamu baudu, taciau cia visai ne apie tai kalbama. Baudas jie skiria uz piratini turini ir taip. Kalba eina tiesiog apie piratiniu nuorodu naikinima is paieskos rezultatu. Isvada: Google elgiasi mazu maziausiai neetiskai.
rwc 2010-10-21 04:04
Gūglas elgiasi daugiau nei etiškai - užtenka užpildyti formą ir nuoroda išimama, kol ją peržiūrės Gūglo samdyti specialistai ir teisininkai. Peržiūrėti visą įmanomą turinį reikėtų daugybės tūkstančių profesionalų. Net ir šitam forume gali įkelti, pvz., Čekuolio straipsnio gabalą be jo sutikimo. Vien šiandien komentaruose radau kelias nuorodas į mėgėjiškus puslapius, kur daugiausia nelegaliai kopipeistinami straipsniai iš interneto. Tam ir yra visokios LATGAA, AGATA, RIAA, MPAA - kad saugotų savo "ginamų" autorių kūrinius. Tegu jos indeksuoja ir pačios skanuoja Gūglo DB. Vat jei paprašytų kokios geresnės prieigos prie indeksų - dar suprasčiau. Dabar patys nedirba savo darbo ir trukdo. Nors tikslas aiškus: suvaržyti paieškos sistemas, kad vartotojai negalėtų rasti U2, NIN, nepriklausomų autorių, galų gale - neaprobuotų neigiamų komentarų apie Hollywoodo ir pan. žvaigždutes. Prasideda dinozaurų agonijos konvulsijos. Pezantiems apie neva Gūglo dalyvavimą nusikaltime... Tuomet kiekviena reklama yra bendrininkavimas: graži suknelė vitrinoje, bet koks prekių katalogas tikrų tikriausiai rodo, . Beje, Gūglas jei ką ir uždirba iš linkų į piratinius dalykus, tai tik dėl to, kad šalia deda nuorodas į legalius platintojus. Va, dar vienas pasiūlymas "teisių sargams": pašalinkite savo portalus. Uždarykite Amazon ir IMDB, nesireklamuokite. Tegu žmonės apie jūsų produkciją sužino atsivertę kino teatrų programą laikraštyje.
MarijonasM 2010-10-21 10:37
O įdomu kiek liktų tokių firmų, jei joms nieks nemokėtų už kovą su piratais, o tik paprašytų padėti DD
cv1ekas 2010-10-21 12:04
Nesutinku su Marine3D nuomone, pagal jus taip išeina, kad reikia bausti ir tuos kurie spausdina telefonų knygas su įmonių,gyventojų adresais ir telefonų numeriais ir tuos kurie tas knygas sudarinėja,juk pagal tuos adresus irgi galima nuvykti ir apvogti... čia tik kaip pavyzdys.Google čia visiškai ne prie ko,jie savo serveriuose nieko tokio nelaiko,o tik pagal užklausą,parodo greitesnį rezultato radima.Jei manęs koks kostiumuotas gražiai apsirengęs savižudis paklaustų manęs kur seimas,o jis nueitų ir jį susprogdintų tai jau aš kaltas?pagal jūsų nuomone atrodo taip,taip pat kaip ir koks EA games dėl to kad išleido nfs ir jo prisižaidę vaikai su tėvų automobiliai stulpus taranuoja...tos visos RIA lanvos ir visokios agotos juk gauna atlyginimus už savo darbus, jei jiems tą darba dirbti per sunku lai samdosi įmones ar daugiau darbuotojų arba tegu susimoka googlei už jų įrankių naudojimą,o jie matai nori be išlaidų pasiekti rezultatų.čia tas pats kaip neturint jokio verslo ar darbo gulėti lovoje ir reikalauti pinigų lygkokia labdaros organicacija...