Planas žlugo. „Putino generolai to neplanavo.“ Kas nutiko  ()

„Rusijos propagandai ir Putinui asmeniškai reikėjo „katilo“ Avdijivkoje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis Rusijos puolimo prie Avdijivkos tikslas buvo sukurti „katilą“ ir apsupti Ukrainos garnizoną. Šis planas žlugo ir dabar Rusijos Federacija yra priversta vykdyti miesto mūšius. Tai pareiškė karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

„Rusijos plebsui labai patinka pasakojimai apie „katilus“, jiems tai tarsi puolimo sėkmės rodiklis. Rusijos propagandai ir Putinui asmeniškai reikėjo „katilo“ Avdijivkoje ir rugsėjį ROV generolai jam išdėstė apie galimybę apsupti nedidelį miestelį, priklausantį tik nuo vienos logistikos arterijos“, – sakė analitikas.

Kovalenko pabrėžė, kad, užuot apsupusi Ukrainos kariuomenę per 2–3 dienas, Rusijos armija įklimpo į kruviną mėnesius besitęsiantį puolimą. Vietoj greito proveržio laukuose už miesto rusai dabar priversti kovoti pačioje Avdijivkoje ir gatvės mūšiuose, kad įžengtų į Pramonės prospekto trasos 0542 tęsinį, kuria vykdomas tiekimas Ukrainos garnizonui.

 

 

„Tačiau perspektyva paimti Avdijivką miesto mūšiais nėra tai, ko norėjo Putinas, nėra tai, kam ruošėsi Rusijos propaganda. Ir Putino generolai to neplanavo. Bet dabar jie tiesiog neturi kitos išeities. Ir jie sieks Avdijivkos bet kokia kaina. Svarbiausia, kad šie procesai būtų kontroliuojami iš mūsų pusės ir nenutiktų neprognozuojami lemtingi scenarijai Avdijivkos garnizonui“, – pažymėjo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(6)
(170)

Komentarai ()

Susijusios žymos: