„Zalužnas tą suprato. Tai didžiulė klaida“  ()

Kostenko išsakė svarbų niuansą dėl Zalužno atleidimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-11 „Zalužnas tą suprato. Tai didžiulė klaida“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pulkininkas Romanas Kostenko įsitikinęs, kad buvo didžiulė klaida iš anksto paleisti gandą apie vyriausiojo vado atleidimą.

Daugiau nei savaitę Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Ukrainos visuomenė gyveno įtampoje, kuri prie nieko gero neprivedė, aiškina Romanas Kostenko. Jei ketino atleisti Zalužną, turėjo tai padaryti iš karto ir tik tada oficialiai paskelbti, o ne taip ilgai įvairiais būdais apie tai užsiminti.

Romano Kostenko interviu radijui „Radio NV“ galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Deputatas paaiškino, kodėl sprendimas dėl Zalužno atleidimo turėjo būti priimtas anksčiau, nei apie tai pasklido gandai: „Matome, kad kai Zalužno atleidimas buvo sustabdytas, tai turėjo neigiamos įtakos ir kariuomenei, ir mūsų gynybai, ir visai visuomenei. Sustabdytas buvo ne tik Zalužnas: sustabdyta buvo visa visuomenė ir visa kariuomenės valdymo sistema, nes visi supranta, kad kariuomenė – tai ne tik Zalužnas (Zalužnas yra tas, aplink kurį viskas sutelkta, kuris priima sprendimus). Brigadų vadus skiria vyriausiasis vadas, ir mes suprantame, kad mūsų sistema veikia taip, kad atėjus naujam vadui, vyksta pokyčiai ir sistema kuriama naujam žmogui. Ar tai gerai, ar blogai, mes nekalbam.“

„Gali ateiti geri žmonės ir įvesti naujovių, tačiau pats šio tempimo faktas lėmė tai, kad sprendimai arba nebuvo priimti, arba žmonės bijojo juos priimti, nes nesuprato, kas bus rytoj, ir kaip jie bus atsakingi už šiuos sprendimus. Pastaruoju metu jau buvo akivaizdu, kad reikia kažką daryti. Manau, kad pats Zalužnas tai jau suprato, nes, mano turima informacija, jis jau tuomet suprato, kad sistema yra sugedusi, o sustabarėjusi valstybė nėra palanki Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrolės sistemai“, – apibendrino SBU pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(2)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: