[ŽT] Rusai Donecke sukūrė labai keistą 30 km ilgio gynybinę liniją. Iš ko ji pastatyta  ()

Rusai akivaizdžiai baiminasi, kad Ukraina ras būdų skverbtis gilyn į okupuotas teritorijas. Jie kuria gynybines linijas, stato jose vadinamuosius drakono dantis (betoninius prieštankinius kuolus ir kitas kliūtis, įrenginėja minų laukus. Bet Donecke viena 30 km atkarpa turi labai keistą gynybinę liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Rusai Donecke įrengė neįprastą gynybinę liniją – 30 km ilgio traukinio vagonų juostą. Patys įvairiausi vagonai – nuo įprastų krovininių iki cisternų – nuo 2023-iųjų liepos buvo vežami ir jungiami į stacionarų sąstatą.

Ši keista gynybinė juosta driekiasi nuo Olenivkos iki Volnovachos. Ją sudaro apie 2100 įvairaus tipo vagonų.

Ką rusai galvoja pasiekti tokia juosta? Na, vagonai būna sunkūs, ne taip lengvai nuverčiami ir patraukiami. Be to, tą juostą galima užminuoti, ji neblogai pridengia įvairias ginkluotės sistemas. Greičiausiai taip rusai tiesiog nori užkirsti kelią greitam ukrainiečių prasiveržimui sunkiaja technika. Taip, sunkioji technika tuos vagonus greitai patrauktų, bet kirsti tokią liniją vis tiek būtų sunkiau nei neapkrautus, tuščius geležinkelio bėgius. Kitaip tariant, rusai į gynybines linijas tempia viską, ką turi. Be to, tie vagonai gali būti užminuoti, privirinti prie bėgių ir tarpusavyje, kad jų pašalinimas būtų dar lėtesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(27)
(-26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: