Putinas panaudos kaip pasiteisinimą. Nuskambėjo pavojingas signalas (Video)  ()

Lenkijoje žinoma apie Rusijos Federacijos puolimo grėsmę ir tam ruošiamasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai televizijos kanalo „Espresso“ eteryje pasakojo Ukrainos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lenkijos Respublikoje 2014–2022 m., diplomatas Andrijus Deščica.

Jis pakomentavo V. Putino pareiškimą, jog Rusija nepuls Lenkijos, bet atsakys, jei Lenkija puls pirma.

„Tokie pareiškimai yra gana nerimą keliantis signalas. V. Putinas galės pasinaudoti tokia tariama dingstimi. Tačiau Lenkija ruošiasi ir puikiai suvokia, kad Rusija gali juos užpulti“, – sakė A. Deščica.

V. Putinas gali rasti daugybę priežasčių, kodėl „Lenkija užpuolė Rusiją“, sako diplomatas.

„Priežasčių gali būti daug. Pavyzdžiui, kai virš Lenkijos teritorijos numušama Rusijos raketa, kuri neva per klaidą buvo paleista Ukrainos kryptimi, bet atsidūrė Lenkijos oro erdvėje. Taip pat rusai gali interpretuoti, kad Žešuvo oro uosto vieta yra savotiška grėsmė, nes kovai prieš Rusiją per jį tiekiami ginklai, o tai jau yra „puolimas prieš Rusijos Federaciją“. Arba jie gali sugalvoti kokią nors provokaciją ir tokiu būdu turėti pagrindo pulti Lenkiją“, - pažymėjo jis.

Lenkijoje į tai žiūrima rimtai ir sakoma, kad reikia užsiimti šalies gynybinių pajėgumų stiprinimu. O šalis tai ir daro, teigia A. Deščica.

 

„Lenkai jau tam ruošiasi. Tai darė ir ankstesnė valdžia, ir dabartinė. Kalbama apie naujos karinės technikos pirkimą, gynybos biudžeto didinimą. D. Trumpas čia neturės ką pasakyti, nes Lenkija išleidžia daugiau nei 2 proc. savo BVP ginkluotei, NATO. Jie taip pat dirba kurdami naujus karinius vienetus, įskaitant teritorines gynybos pajėgas. Tai ir Amerikos karinių bazių įkūrimas Lenkijoje ir didelės karinės pratybos šalyje“, – sakė diplomatas.

 

Lenkija ruošiasi, bet taip pat puikiai supranta, kad geriausias būdas apsaugoti Lenkiją bus padėti Ukrainai laimėti kare su Rusija, pridūrė jis.

„Taip sako Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas, Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis ir kiti Lenkijos politikai, ypač kalbėdami su Amerikos politikais, tarp jų ir iš respublikonų stovyklos“, – sakė A. Deščica.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()