[ŽT] Kapitono, žadėjusio naikinti Ukrainos daugiabučius „Cirkon“ raketomis, jau nebėra (Video)  ()

Buvęs Rusijos karinio jūrų laivyno Šiaurės laivyno fregatos „Admiral Gorškov“ vadas, pažadėjęs raketa „Cirkon“ pataikyti į penkių aukštų gyvenamąjį namą, buvo palaidotas Rusijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-13 [ŽT] Kapitono, žadėjusio naikinti Ukrainos daugiabučius „Cirkon“ raketomis, jau nebėra (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kapitonas Igoris Krochmalis po ilgos ligos mirė 2023 m. gruodžio 22 d., sulaukęs 52 metų. Jis palaidotas Sankt Peterburge. Jis išgarsėjo dėl vieno Rusijos televizijos reportažo, kuriame pareiškė, kad tuo metu jo vadovaujama fregata „Admiral Gorškov“ gali raketa „Cirkon“ pataikyti į penkių aukštų pastatą.

Fregata „Admiral Gorškov“ tapo pirmuoju laivu, ginkluotu moderniomis hipergarsinėmis sparnuotosiomis raketomis „Cirkon“. Į tarnybą šios raketos priimtos 2023 m. sausio 4 d. Kapitonas Igoris Krochmalis tada gyrėsi, kad tokia raketa galėtų pataikyti į penkiaaukštį daugiabutį. Rusija ne kartą atakavo daugiabučius Ukrainoje. Bet Krochmalis asmeniškai savo svajonės neįgyvendins.

 

Techninės „Cirkon“ charakteristikos oficialiai neskelbiamos, tačiau manoma, kad tokia raketa gali nulėkti 600-1000 km, o jos kovinė galvutė sveria 300-400 kg.

(63)
(14)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: