[ŽT] „Mes pasiruošę.“ Tai bus Nr. 1 rusų taikinys Ukrainoje  ()

Ukrainiečių laukia iššūkis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Infrastruktūros naikintuvams F-16 paruošimas šiandien yra rimtas klausimas, sakė Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas teletilto metu.

„Žinote, jie jau galėjo būti čia dislokuoti ir pakilti kaip amerikiečių F-15 2012 ir 2018 metais. Norint vykdyti pakilimus ir nusileidimus, reikia tam tikro jų valdymo, ryšių sistemų ir kt. Logistika, be abejo – lėktuvus reikia aptarnauti ir papildyti degalų atsargas. Tai galima padaryti, ir tai buvo padaryta Ukrainos teritorijoje“, – pažymėjo Ihnatas.

Pasak karinių oro pajėgų atstovo, infrastruktūros parengimas būsimiems F-16 lėktuvams šiandien yra labai rimtas, ypač karo veiksmų sąlygomis. Kad rusai negalėtų pasiekti naikintuvų, būtina paruošti kilimo ir tūpimo takus, slėptuves ir „kitus aspektus“.

 

„Be abejo, F-16 bus rusų taikinys Nr. 1. Turime padaryti viską, kad rengiama infrastruktūra būtų pritaikyta. Nes padaryti ją iš esmės patikimą nėra paprastas procesas, ypač kai esame kasdien apšaudomi. Pritaikymas vyksta, pilotai treniruojasi“, – pridūrė Ihnatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(160)
(5)
(155)

Komentarai ()

Susijusios žymos: