Kaip netikėta. „Hamas“ tunelis po JT organizacijos patalpomis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cave_dweller 2024-02-13 07:29
Tuneliai, amunicijos sandėliai, štabai po ligoninėmis, mokyklomis ir kitais civiliniais pastatais. "Drąsu" ir "didvyriška", tai viskas ką reikia žinoti apie Hamas ir juos palaikančius Palestiniečius.
kionig 2024-02-13 08:52
?
cave_dweller 2024-02-13 09:26
Taip reikia, priešingai nei palestiniečiai, žydai gerklių neina pjaustyti, nesisprogdina ir nešaudo civilių be perspėjimo.
HardAxe 2024-02-13 09:49
žydai tai daro rafinuotai pirkdami kelią ir lipdami kitiem per galvas. Kai dar niekas nežinojo, kiek blogas covid ir kiek geros vakcinos, izaelis buvo dėjęs skersą ant visų EU sveikatos darbuotojų, rizikos grupių ir t.t. bei susipirko sau reikalingus kiekius pirmumo tvarka. Ir jie taip daro/darys visur/visada statydami žydus priekyje kitų žmonių. visai neteisinu hamas, bet mūsų partizanai turbūt panašiai darytų, tik į vaikus nesitaikytų (kultūriniai skirtumai).
immortallt 2024-02-13 10:58
Kaip tau čia pasakius, visus kaimus su moterimis ir vaikais pjaudavo, kol socialiniai tinklai nebuvo tokie įsigalėję. Dabar nebesicackina ir neina pjauti/sušaudyti, tiesiog subombarduoja. Ir sakyti, kad visi beginkliai palestiniečiai palaiko Hamas, kurių didelė dalis nėra palestiniečiai, tai tiesiog parodo tavo nebrandumą. Iš esmės sakai, kad sovietų nusikaltimai, buvo lietuvių nusikaltimai, nes mes sovietų neišvarėme. Tik ten situacija dar sudėtingesnė, nes valstybė niekada ir negalėjo susikurti. Man tik juokinga, kai 100 žydų gyvybių yra šventa. 1000 palestiniečių vaikų gyvybės yra absoliučiai nieko vertos, nes teroristai, ne tų vaikų tėvai, buvo pasislėpę. O šiaip klausimas būtų paprastas, ar žydai subombarduotų darželį pilną žydų vaikų, jei darželyje būtų Hamas teroristas? Atsakymas visiems aiškus, užtat niekas ir neatsako man į šitą klausimą, beatodairiškai palaikydamas žydus. Bet jei tai palestiniečių darželis ir žydų nėra, net klausimo nekyla, tiesiog subombarduoja, nes darželinukai dangsto teroristus.
cave_dweller 2024-02-13 12:19
O šiaip klausimas ar žydai prieš bombarduodami neduodavo laiko pasitraukti civiliams minimalizuojant civilių aukas (priešingai nei palestinos arabai, žudo iš pasalų siekdami kuo daugiau aukų)? Civilių aukos HAMASO atsakomybė. Gyvi skydai iš civilių, leidžiamos raketos iš darželių, mokyklų ligoninių, priverstinis ribojimas civilių pasitraukimui. Ir jeigu tas tavo minimas hipotetinis "pilnas vaikų" darželis butų subombarduotas, vėlgi atsakomybė HAMASUI. Jis būtų pilnas vaikų tik tuo atveju, jeigu HAMAS žinotų, kad jų karinė/teroristinė infrastruktūra tame darželyje bus atakuojama ir suvarytų vaikus į jį. Beje kaip ten Palestinos draugai Egiptiečiai, išskėstomis rankomis priėmė pabėgėlius ar sienas jiems uždarė? Net Egiptui tokių radikalizuotų draugų nereikia. Lygindamas sovietinius (rusų) nusikaltimus ir žydų/palestiniečių tūkstantmečių konfliktą paprasčiausiai suprimityvizuoji, parodai prastą istorijos suvokimą kitaip tariant nebrandumą. Bet jeigu jau lygini tai palyginam. Pvz. Rusai kaip ir palestiniečiai kartoja, kad ukrainiečiai 8 metus Donecką bombardavo, o žydai Gazos ruožą. Tik vieni ir kiti pamiršta pridurti, kad patys šaudydavo į priešingą pusę, nesirinkdami taikinių (tiksliau rinkdamiesi kuo daugiau civilių aukų). Tiek vieni, tiek kiti šaudydavo iš gyvenamųjų kvartalų, darželių ir t. t. teritorijos, taip sąmoningai padarydami tuos objektus kariniais taikiniais. Plius rusų spec. tarnybų ranka organizuojant ir įvykdant spalio 7-osios ataką. Tai taip, tarp Rusijos ir Palestinos tikrai daug bendro.
Dannas3 2024-02-13 12:52
patiko Sam Harris mintys, kai palygino kokioj moralinej plotmej viskas vyksta. vieni gali pjaustyt galvas,isniekint kunus, prisidenginet savais ir likt nuskriaustais galiausiai. ar isivaizduojam toki vaizda, kad arabai uzpuola zydus ir zydai pradetu gintis prisidengdami..savais? isivaizduojat kaip tai tragikomiskai atrodytu? Isnaikint araba dzihadistus, o tik tada galima pradet kalbetis.
immortallt 2024-02-13 13:32
Kai per gyvenimą keletą kartų jau vis palieki namus ir traukiesi, kas belieka? Ir galvoji tai ką ant rankų paneši bėgimas į kažkokią neva saugią teritoriją, kurią vis tiek bombarduoja (čia jau jei po to kai pranešė, kad bombarduos) kažką apsaugo? Ir šiaip man keista, tai jei pranešiu, kad tavo namus sprogdinsiu, tai man suteikia teisę juos sprogdinti? Omeny hamas nėra geriečiai, bet žydai irgi nėra geriečiai. Maskolių ir žydų/palestiniečių istorija kardinaliai skiriasi. Žydų/palestiniečių konfliktas yra realus teritorinis. Maskoliai tuo tarpu tik imperialistines užgaidas tenkina. Taip, iš Palestinos pusės, bet ne palestiniečių, o daugiausia Hamas organizuojami teroristiniai išpuoliai vykdomi. Tik kaip tu sugebi suregzti mintį, kad 2 mln. palestiniečių Gazos ruože puola žydus, kai vertinama, kad max 25 tūkst. Hamas narių yra. Net ne kovotojų. T.y. 0,0125%! Hamas nėra nei kariuomenė, nei palestiniečius atsovaujanti valdžia išrinkta demokratiškai. Dauguma palestiniečių iš esmės yra situacijos įkaitai. Taip, prie Hamas jungiasi daug palestiniečių. Kodėl jungiasi? Nes žydai išvarė iš namų, nes per žydus prarado šeimos narius. Nes žydai iš esmės uždarę į rezervatą. Ne Dannas3, tu suplaki viską į dvi puses: žydai, o visi kas ne žydai - teroristai. Taip, hamas naudojasi palestiniečiais kaip skydu. Ar galvoji palestiniečių absoliuti dauguma "dengia savo kūnais" savo noru? Jei pasakysi, tai išvaryti reikia, tai būsi komikas. Prieš maskolių kulkosvaidį savo šeimą pastatyk ir sakyk, "rusai p**arai" ir pažiūrėsiu kiek drąsus būtum, kai pats beginklis. Iš esmės žydų palaikytojai Lietuvos okupacijos metu būtų sakę carpet bombing varyti visus miestus, nes okupantų neišsivarė patys. Nu taip, okupantai civiliams šluotas dar duodavo, tada pasiųsdavo į frontą.
HardAxe 2024-02-13 13:41
aš teigiu, kad abi pusės blogos. Abi savaip blogos. Žydai lipa per galvas, arabai eina pirmyn su savo ideaologija kaip ožiai. Aš nei tų nei tų nenoriu matyti prie savo sienų, nenoriu nei vieno palaikyt. tai kaip dabar tą poziciją apibūdint? Noriu ne nusišalinti nuo konflikto, bet nepalaikau nei vieno? Nenoriu nei žydų nei arabų arčiau kaip 3 šalys nuo ten kur gyvenu, nenoriu nei žydų nei arabų daugiau kaip 10% bet kurioj vakarietiškoj valstybėj (gyventojų ir turto prasme). Apibrėžkim tokias pažiūras, turbūt ne aš vienas taip galvoju. dėl karo, suprantu abiejų pusių veiksmus, man gal parankiau, kad žydai laimėtų. Ypač jei nesukels migracijos. Bet čia grynai išskaičiavimas.
kestutisz 2024-02-13 13:53
Ten viskas yra labai sudėtinga, tas pas Mark Solonin (suinteresuotas asmuo - jis pats žydas) bando išaiškinti savo video. Jei trumpai tai tie patys ten gyvenantys arabai niekur kitur taip gerai negyvena (skaičiuojant elementariai galvų prieauglį), net aplinkinėse arabų valstybėse ir tai vien gimstamumu labai sunku pagrįsti. Realiai dauguma jų yra vienaip kitaip nelegalūs migrantai, tik ilgą laiką buvo žiūrima pro pirštus, jie gi ten keliasi į tą neegzituojančią "antrąja valstybę".. Kaip tik siejasi su ES pinigų chaliava, jokių ten mokesčių etc. Ir atgal realiai jų arabų šalys net nepriima. Ten yra tiesiog dviejų valstybių-dviejų tautų vienoje vietovėje fiasko, ir kol tos nesąmonės nepanaikins, tol ten taip ir bus. Ten galima tik viena valstybė, griežta sienos kontrolė ir bus tvarka. Beje kas pas juos vadinami "naujaisiais žydais" (kur statistiškai gyvena geriau) - ogi tie patys arabai-krikščionys, kurie nepersistengia religinėm nesąmonėm (nerūpi nei ten jihad'ai, nei ortodoxiniai bajeriai), o tiesiog dirba ir moka mokesčius, siunčia viakus mokytis.
Dannas3 2024-02-13 14:10
nu ir ka tu siulai? nieko nedaryt? haamas palaiko didele dalis palestinieciu, kad ir kaip bevartysi. Esminis skirtumas, arabai nori isnaikint zydus visiskai, kai zydai tikrai neturi sio poreikio.
kestutisz 2024-02-13 14:14
Negražus, bet teisingas būdas - sudaryt nepakenčiamas sąlgyas, kad taip kaip sulindo per kokias skyles tvorose - taip atgal ir grįžtų (nes prminisiu - arabų šalys tų vargšų arabų atgal nepriima, tokia jau kolonistų dalia - jie naudojami tik į vieną pusę). Galbūt ne toks efektyvus, bet irgi neblogas - jokių ten nuolaidų dėl mokesčių, jokių neuždirbtų pinigų etc.
immortallt 2024-02-13 14:43
Dannas3 apklausei, kiek palaiko palestiniečių Hamas? Techniškai Lietuva pati išsirinko sovietinę valdžią, formaliai. Tai gaunasi, kad daugiau nei pusė visuomenės palaikė. Ir tai daug labiau formalizuota ir tvirtesnis įrodymas, nei tavo teiginys, kad duaguma palestiniečių palaiko Hamas. Jei taip palaiko, tai kodėl tarp narių yra <1,5% tik GAZOS ruožo gyventojų. Jei visą Palestinos teritoriją imti, tai ~0,7%. Emigracijoje gyvena ~7-8 milijonai palestiniečių, t.y. pusė populiacijos. Jei ir emigravusius įskaičiuoti, tai Hamas nariai sudaro <0,35% populiacijos. Pas mus didesnę dalį net kokie su lazda einantys į seimo rinkimus surenka, celofanas, biseksualas kovojantis prieš homoseksualus gražulis. O čia matai palaiko didžioji dalis, bet aktyvių narių totalus mizeris. Grubiai 25 000 Hamas nariai vs 700 000 Izraelio reguliariąją kariuomenę ir rezervą. Santykis 1:28. Ir čia nepaisant Izraelio pažangesnės ginkluotės. Ne, nesakiau nieko nedaryti. Nesakiau, kad Hamas elgiasi teisingai. Aš kviečiu pripažinti faktą, kad palestiniečiai, būtent palestinieičiai, o ne Hamas, yra labiausiai nukentėję nuo visko, ne žydai. Ką daryti - sunkus klausimas atsakyti, bet ne civilius bombarduoti. Jei taip nori užbaigti konfliktą, tada pilną genocidą turės žydai atlikti. Tik tada jau tikrai vakarų palaikymą bet kokį praras ir jau nebepavyks paaiškinti, kad civiliais dangstėsi. Greičiausiai genocido eigoje pačio Izraelio visuomenė gal net įsikištų. Tikiuosi. O išspręsti milžinišką problemą, kai buvo padaryta negrįžtama klaida išdalinant teritoriją pagal religiją, nėra sprendimas čia ir dabar. Dabar realiai žydai nukauna grubiai 5 civilius, kad nukauti 1 Hamas narį.
Dannas3 2024-02-13 16:06
Immortal nebuk naivus su tuo palaikymu. Neturetu jie palaikimo, seniai isnesti butu, visos sleptuves isduotos ir t.t.. kai nuo mazens skiepijama neapykanta zydams, nieko keisto, kad tokie kaip hamas randa savo terpe.
Treisonas 2024-02-13 18:10
Žydai turi kiaušinius, jie suprantą ką reiškia tūkstančiai metų engimo, žudymo ir naikinimo, tas laikas baigėsi ir jie tą rodo. Nepamirškite, kad karo nebūtų buvę jeigu hamas nebūtų puolę Izraelio, o visas pasaulis verčią kaltę lyg būtų jie kalti dėl karo ir aukų, sakote 100 žydų nėra svarbiau nei 1000 islamistų? Valstybė parodo kad kiekvienas žmogus yra svarbus ir jeigu nenorite gauti į dantis nedrįskite lysti ir žudyti mūsų žmonių, nei vieno! Bravo dėl to. Vienintelis niuansas, taip žūstą daug nieko dėtų žmonių, vaikų, dėl to smerkiu Izraelį, kažką turi keisti, nepalaikau šioje vietoje jų gailą matyti sužeistus vaikus, moteris. Bet ką daryti, kaip "didvyriai" slepiasi už niekuo dėtų žmonių? Kaip juos išnaikinti. Izrealis neiną per namus negrobia kūdikių ir jų nedeginą gyvų, vien tai prisiminus, norisi rėkti, naikinti ir dar kartą naikinti hamas, traiškyti tas blakes visas iki vieno. Beje įdomus faktas, islamas smerkią už civilių žudymą Izraelį, bet tas pats islamas nesmerkia, o dar ir padedą žudyti Ukrainos civilius, duodami rusų fašistams ginklų. Taigi jūs kalbate apie tai kad žydų gyvybė atseit nėra svarbesnė, nei islamisto, tai kaip tuomet kalbėti apie krikščionio, kodėl jie gali piktintis, bet palaiko putiną ir jų žudynęs Ukrainoje. Gal vertą susimastyti pasauliui.
gytis13 2024-02-13 18:42
Jei lietuviai 1990 būtų rusams galvas pjaustę, su nepriklausomybe būtų buvę sunku...
donatasv 2024-02-13 18:55
Nesuprantu ko galima tikėtis iš hamas kada žydelis savo pašonėje, savo veiksmų dėka užsiaugino laukinių gaują. Pats žydelis vykdo segregaciją, atribojo žmones nuo mokslo, išvarė iš namų, o po visko visiem įrodinėje, kad tai ne žmonės, o atmatos. Kurių niekuo kitu nesutramdysi tik ginklu... žydelis daro viską, kad iššaukt agresiją ir paskui naglu snukiu visiem rodo pažiūrėkit mus muša, mes privalom susidorot su tuom.
Treisonas 2024-02-13 19:45
O gal laikas prisiminti kas šimtus metų engė žydus ir kam teritoriją priklausė, kieno ji buvo užgrobtą ir kas išvarė žydus iš jų namų, ar ne tie paties islamistai? Jų ten niekas nelaikė, galėjo krautis daiktus ir vykti gyventi į jiems "draugiškesnes šalis" tokias kaip Saudo Arabiją, Pakistanas, Irakas, Iranas, ui bet pala, kažkodėl nei vienas jų nenori. O ar ne tie patys islamistai tiekia ginklus rusynui, kad žudytų Ukrainos gyventojus. Izraelis padarė daug klaidų, tą pripažinsiu, bet ne jie pradėjo deginti kūdikius ir skersti moteris bei vyrus, o dabar patys pradėjo ir patys rėkia, kad gelbėkite žydai žudikai. Nepripažystu žmonių žudymo, gaila nekaltų civilių, bet hamas yra finansuojamas to paties Irano, kurie trokštą naikinti žydus. Lietuva laisvę atgavo nepjaustydama rusams galvų, o teroristai juk kitaip nemoką. Juos ne Izraelis užaugino, jie tokie augą su įrašytu genu paliktu tėvų neapykantos vakarams ir viskam kas nesisieją su alahu, jų koraną liepia naikinti visus tikėjimus, dėl to tiek teroristų ir privisę.
donatasv 2024-02-13 20:03
Ką čia pasakoji pasakas. Žydeliui galima sakyt davė švarų lapą po nacių pasirodymo. Nuo to laiko totalus dominavimas ir teritorijos plėtimas. Čia ką kaip putinas pradėsi vartyt? Čia mes rimtam pokalbiui susirinkam ar ką? Net ir paskutiniai karo veiksmai rodo į tyčinį žydelio neapykantos kurstymą. Egiptas įspėjo apie išpuolį, žydelis pats turi vieną geriausių žvalgybų pasaulyje ir tokie ups mes nežinojom. Visas pasaulis bando spresti problemą ieškodamas šaknų, kiša bapkes švietimui ir viskam kitam, o tos šaknys niekad nesibaigs nes žydelis pats yra suinteresuotas. Nesiskaito su niekuom, visas pasaulis jau pirštu baksnoja, o jam dzin. Žmonių teisių gynimo organizacijos baksnojo į žydelio nusikaltimus ir visi tylėjo. Amerika vienintelis stogas kuris dantis sukandęs kenčia bet panašu neilgai.