„Zalužnas to neleido.“ Uraganas fronte. „Forbes“ skelbia, ką įsakė Syrskis  ()

Nuo 2023 m. gruodžio mėn. brigada buvo laikoma rezerve Kramatorske.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų spauda rašo, kad į mūšį „metama viena geriausių brigadų“. 3-iosios šturmo brigados kovotojai kurį laiką buvo rezerve Ukrainos rytuose ir tik neseniai buvo nuspręsta juos perkelti į Avdijivkos sritį.

Dar šeštadienį Tavrijos operatyvinės ir strateginės karių grupės vadas brigados generolas Oleksandras Tarnavskis paskelbė, kad į mūšį bus įtrauktos „naujos kovinės pajėgos“, apie tai rašė „Forbes“ žurnalistai.

Šaltinis rašo, kad po keturis mėnesius trukusių kovų dėl Avdijivkos 2-osios ir 41-osios priešo armijos įsiveržė į patį miestą. Priešas bando perimti vienintelį sausumos kelią, vedantį į miestą ir iš jo.

Tarnavskis turėjo dvi galimybes: išvesti 110-osios brigados karius iš rytų nuo Avdijivkos ir sutelkti juos centre arba visiškai išvesti iš miesto į vakarinį pakraštį. Tačiau buvo ir trečias variantas: sustiprinti miesto garnizoną naujais kariais. Vakarų karo ekspertai įsitikinę, kad pastarasis variantas nėra Tarnavskio idėja.

 

Ekspertai neatmeta, kad Zalužno atsistatydinimo priežastis gali būti buvusio vyriausiojo vado atsisakymas ginti Avdijivką „visomis jėgomis“. Gali būti, kad, paskyręs Syrskį, Ukrainos prezidentas leido suprasti, kad miestas nesugrius.

Kad ir kaip būtų, pagrindinė 3-iosios šturmo brigados užduotis bus nustumti priešą kuo toliau nuo Gruševsko gatvės, kuria į Avdijivką pristatoma amunicija, maistas ir kariškiai.

Nuo 2023 m. gruodžio mėn. brigada buvo laikoma rezerve Kramatorske. Pačioje brigadoje yra apie 2 tūkst. karių. Būtent jie pernai išlaisvino Andrijivką.

Nuo 2023 metų spalio priešas nusprendė pulti Avdijivką, bandydamas apsupti miestą iš šiaurės ir pietų. Šturmą atmušė 47-osios ir 53-iosios brigadų kariai. Kariai tikėjosi gauti sviedinius haubicoms, bet Jungtinės Valstijos taip jų ir nedavė.

 

Priešas apie tai, kad miesto gynėjams trūksta amunicijos, puikiai žino, todėl suintensyvino ne tik artilerijos, bet ir oro smūgius Avdijivkai.

Ekspertai įsitikinę, kad 3-ioji šturmo brigada buvo dislokuota kontratakoms Gruševsko gatvės rajone, tačiau padėtis su amunicija ir sviediniais vis dar yra apgailėtina. Jei artimiausiu metu situacija nepagerės, geriausia būtų  palikti miestą, mano karo ekspertai Vakaruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(168)
(26)
(142)

Komentarai ()

Susijusios žymos: