„Jų bus daugiau kaip 300 000.“ Košmaras Maskvai. Skelbiama didžiulė karinė „staigmena“  (3)

Ukraina rengia karinę „staigmeną“ Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina 2024 m. pagamins tūkstančius tolimojo nuotolio bepiločių orlaivių, galinčių smogti gilyn į Rusijos teritoriją, ir jau turi iki 10 bendrovių, gaminančių dronus, galinčius pasiekti Maskvą ir Sankt Peterburgą. Tai interviu naujienų agentūrai „Reuters“ sakė Ukrainos inovacijų, švietimo, mokslo ir technologijų plėtros ministras Mychailo Fiodorovas.

„Auga tolimojo nuotolio kamikadzių dronų, kurių veikimo nuotolis siekia 300, 500, 700 ir 1 000 kilometrų, kategorija. Jie gali skristi į Maskvą ir Sankt Peterburgą. Prieš dvejus metus tokios kategorijos nebuvo... apskritai nebuvo“, – teigė jis.

Fiodorovas sutinka su Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos vadovu Kyrylo Budanovu, kad Kyjivas pasiekė „tam tikrą paritetą“ su Maskva tolimųjų bepiločių orlaivių gamybos srityje.

Pasak Fiodorovo, nuo 2023 m. pradžios Ukraina parengė 20 000 bepiločių orlaivių operatorių, tuo užsiima 20 mokyklų.

Iš viso pernai buvo pasirašytos sutartys dėl daugiau kaip 300 000 įvairių tipų bepiločių orlaivių ir daugiau kaip 100 000 jų buvo išsiųsta į frontą, sakė jis ir pridūrė, kad į šiuos skaičius neįskaičiuoti savanorių pristatymai, kurie, anot jo, įnešė „reikšmingą indėlį“.

 

„Turime veikti antibiurokratiškai. Tokia yra proveržio technologijų kare esmė. Mes ir toliau statysime ant to, dirbsime šia kryptimi, nes technologijos iš tikrųjų gali mus išgelbėti“, – sakė Ukrainos inovacijų, švietimo, mokslo ir technologijų plėtros ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(2)
(63)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: