„Tai vyko už uždarų durų. Jie susitarė dėl taikos“  ()

Zalužnas užbaigė nesantaiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę įvykęs konfliktas tarp įtakingiausių Ukrainos vyrų Volodymyro Zelenskio ir Valerijaus Zalužno baigėsi ne nesantaika, o rankos paspaudimu. Metus Ukrainos elito atstovai svarstė savo lojalumą vienai iš dviejų stovyklų – arba prezidentui V. Zelenskiui, arba jo vyriausiajam karo vadui generolui V. Zalužnui.

Tačiau viskas baigėsi elegantiškai ir pagarbiai. Apie tai rašo amerikiečių žurnalas „TIME“.

„Susidūrimai tarp jųdviejų paprastai vykdavo už uždarų durų, dažniausiai prezidento kabinete, ir kėlė nuogąstavimus, kad šalies vadovybėje gali kilti ilgalaikis skilimas, galintis pakenkti jos galimybėms konfrontuoti su Rusija“, – pažymima straipsnyje.

Tačiau ketvirtadienį, kai Zelenskis pagaliau atleido generolą, Zalužnas iš karto nereagavo. Kitą dieną prezidento interneto svetainėje buvo paskelbtos nuotraukos, kuriose matyti, kaip jiedu apkabina vienas kitą ir šypsosi, kai Zelenskis įteikė generolui Zalužnui aukščiausią šalies karinį apdovanojimą – Ukrainos didvyrio ordiną.

 

„Jie susitarė nerodyti konflikto ženklų... Tai galėjo sukelti nestabilumą, o mes visi suprantame, kad nerami situacija šalyje šiuo metu pasitarnaus tik priešo interesams“, – po ceremonijos laikraščiui „TIME“ sakė vienas Zalužnui artimas karininkas.

Jų ginčas galėjo baigtis kur kas mažiau draugiškai, pažymi žurnalistai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(160)
(2)
(158)

Komentarai ()

Susijusios žymos: