„Priešas metė į Avdijivką viską, ką turi.“ Trys įvykių raidos fronte scenarijai  ()

Rusijos armija prieš rinkimus nori iškovoti propagandinę pergalę Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Norėdamas tai padaryti, priešas pakeitė taktiką mūšiuose dėl Avdijivkos, sakė karo ekspertas Oleksandras Musienko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos su nedidelėmis pėstininkų grupėmis ir remiamos šarvuočių šturmuoja Avdijivką Donecko srityje. Okupantai metė į miestą viską, ką turi. Tai teigia „RBK-Ukraina“.

Leidinys, remdamasis anoniminiais „Telegram“ kanalais, pranešė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė paimti Avdijivką prieš pirmąsias kovo dienas, kad prieš rinkimus būtų įrašytas vaizdo įrašas gyvenvietės fone ir paskelbta karinė pergalė. Karo ir teisinių tyrimų centro vadovas, karo ekspertas Oleksandras Musienko sakė, kad priešas į Avdijivką metė viską, ką turi.

„Priešas metė į Avdijivką viską, ką turi. Ir tai, beje, skiriasi nuo Bachmuto. Kai ji šturmavo Bachmutą, Rusijos armija naudojo vagneriečių grupes, aviaciją ir iš dalies artileriją, tankų ir šarvuočių beveik nebuvo. čia jie aktyviai puola šarvuočiais. Galbūt jie turi problemų su šturmo grupėmis“, – mano Musienko.

Anot jo, okupantams svarbu iškovoti propagandinę pergalę Rusijos Federacijos prezidentui Putinui, dėl to jie pakeitė taktiką dėl to, jie naikinami dideliais kiekiais.

Trys galimi scenarijai

Pirmas:

Anot Musienko, galima bandyti perkelti pastiprinimą ir apversti situaciją, išlaikyti miestą, kuriame dar galima įsitvirtinti. Tačiau atsargų perkėlimas ginkluotosioms pajėgoms reiškia praradimą ir išsekimą, vis dar neatmetama galimybė trauktis.

 

Antra:

Atlikiti kontrataką iš šiaurinio arba pietinio flango, kad sumažėtų spaudimas Ukrainos kariams. Ši parinktis yra susijusi su tam tikra rizika, nes tam reikia daug karių, kurie gali staiga smogti per trumpą laiką.

Trečias:

Specialistų nuomone, optimaliausias variantas – palaipsniui trauktis iš Avdijivkos ir užimti gynybos linijas kitose pozicijose.

„Kuris iš jų bus įgyvendintas, priklauso nuo vadovybės“, – mano Musienko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(3)
(29)

Komentarai ()