Syrskis: Ukrainos armija perėjo į gynybą  ()

Kad išvargintų priešą ir padarytų kuo daugiau nuostolių, Ukraina nuo puolamųjų operacijų perėjo prie gynybinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad išvargintų priešą ir padarytų kuo daugiau nuostolių, Ukraina nuo puolamųjų operacijų perėjo prie gynybinių. Taip pareiškė Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis Vokietijos televizijos kanalui ZDF vasario 13 d., savo paskyrimo į pareigas išvakarėse.

Padėtį fronte jis įvertino kaip sudėtingą, nes agresoriaus kariuomenė kasdien puola beveik visoje fronto linijoje. Ypač intensyvūs mūšiai vyksta Kupjansko srityje. O. Syrskis sakė, kad okupantai jau keturis mėnesius kasdien šturmuoja ukrainiečių pozicijas šiame rajone, siekdami bet kokia kaina užimti Kupjanską.

Šiuo metu Ukrainos kariuomenė daugiausia dėmesio skiria gynybai ir sienų apsaugai, naudodamasi techniniais pranašumais, įskaitant dronus ir elektroninės kovos įrangą, pridūrė Syrskis.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusijos nuostoliai, naujausiais duomenimis, dėl intensyvių ir nesėkmingų Rusijos kariuomenės puolimų yra apie septynis ar aštuonis kartus didesni nei Ukrainos nuostoliai.

 

Interviu vienam Vokietijos leidiniui O. Syrskis taip pat sakė, kad karas įžengia į naują etapą, kuriame kasdien didėja bepiločių orlaivių vaidmuo.

Kartu jis pabrėžia, kad pagrindinė vertybė yra kovinių dalinių karių ir karininkų gyvybės, todėl kartais geriau palikti poziciją, bet išvengti visų karių žūties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: