Totalus karas. „Į miestą-tvirtovę metami visi resursai“ (Video)  ()

Avdijivkoje toliau vyksta kova.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai kovoja vienas iš sunkiausių kovų Avdijivkos regione, kurį praktiškai pavertė miestu-tvirtove. Dėl šios priežasties regione atsiranda vakarietiški agregatai, pavyzdžiui, britų AS90 haubicos, kurios laikomos lenkų „Krab“ pirmtakėmis. 

Internete pasirodė įdomus Ukrainos padalinio „Khorne Group“ padarytas įrašas, kuriame matyti, kaip naudojama haubica AS90, greičiausiai kažkur netoli Avdijivkos. Nors ši sistema ir neprilygsta lenkiškos „Krab“ našumui, ji vis tiek gerokai pranašesnė už posovietinius 122 mm ir 152 mm kalibrų sprendimus. Ukraina iš Didžiosios Britanijos gavo mažiausiai 32 vienetus AS90.

 

Nors AS90 turi tam tikrų nuotolio apribojimų, tai modernus pabūklas-haubica ant 45 tonų vikšrinės važiuoklės, galintis užimti ir palikti šaudymo vietą greičiau nei per minutę. Jis gali šaudyti iki 6 šūvių per minutę intensyvumu ir gali iššauti trijų šūvių seriją per 10 sekundžių. Taip pat turi galimybę naudoti MRSI (multiple round simultaneous impact) režimą, leidžiantį beveik vienu metu pataikyti į taikinį iš skirtingų kampų iššautais sviediniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: