[ŽT] „Tokios sėkmės nebuvo per visą karą.“ Fantastika! Kas nutiko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cave_dweller 2024-02-21 08:22
Tai tik dar vienas iš daugelio įrodymų kaip stipriai buvo pervertinta rusiška karinė technika. Nors signalų, kad rusai gamina š... buvo ir anksčiau. Kokiems Afrikos ar Lotynų Amerikos diktatoriukams sueidavo, bet tokie didieji rusiškos karinės technikos pirkėjai kaip Indija ne kartą buvo išreiškusi nusivylimą technikos kokybe ir galimybėmis. Rusai iš didelio noro prilygti vakarų technologiniam lygiui, taip gyrė savo pasiekimus, kad patys tuom patikėjo, bent jau bidlo masė ir ura patriotai priešais telikus nesuabejoję atsakytų kas pasaulyje neturi analogų. Teisybės dėlei, vakarietiška karinė aviacija irgi nėra nenumušama, tinkamai susiklosčius situacijai, su sena sovietine ADS numuša ir stealth savybėmis pasižyminčius lėktuvus (F117 virš Serbijos 1999m).
bahuriux 2024-02-21 17:58
Noriu pamatyti tokiu būdu nukaltą su-57 penktos su dideliu klaustuku kartos rusų naikintuvą. Va tada tai būtu, rusų analogų neturinčios karinės technikos naikinimas, neturintis analogų.
Kyborg 2024-02-21 20:01
Nematau ko čia džiūgaut. Esminė frazė "kurie valdomomis bombomis atakavo mūsų karių pozicijas". Prisiminkim, kad paskutinėmis dienomis ant Avdijivkos buvo numesta ~500 tokių bombų ir buvo pranešimų, kad pirmą kartą rusai taip intensyviai atakavo laisvakritėmis bombomis. Taip jos perdarytos į precizines, paleidus iš didelio auksčio sklendimo nuotolis ~80km, bet ką tai sako? Ogi tai, kad yra labai rimtų problemų su oro gynyba. Ir bijau, kad tie keli šimtai precizinių bombų pasiekusių taikinį ukrainiečiams pridarė gerokai daugiau nuostolių nei rusams keli numušti jų lėktuvai.
NoWins 2024-02-21 22:45
Tu vadovaujiesi civilio požiūriu. Kariniu požiūriu, rusai prarado ~25% savo visų turimų SU-34 karo metu Ukrainoje. Prarandamas ne tik lėktuvas, bet kartais ir jo komanda. Lėktuvus gaminti yra sudėtinga, pilotus paruošti - dar sudėtingiau.
kestutisz 2024-02-22 09:24
Oi nesakyk, čia labai geras priešlėktuvinės sistemos darbas, turbūt geriausias įmanomas pavyzdys kuris savo laiku įeis į vadovėlius/istoriją. Tai yra priešo kontroliuojama teritorija, lėktuvai kad ir priversti su kroviniu skristi lėčiau, bet jie visgi greiti (ypač lydintis naikintuvas su-35 ankstesniu atveju, kuris irgi buvo numuštas), raketom reikia įveikti labai didelį kelią, tai užtrunka. Ir tai buvo geriausia įmanoma rusų strategija (du bombonešiai ir vienas naikintuvas kurie greitai išmeta krovinį už keliasdešimt kilometrų nuo pagrindinės fronto linijos ir bėga atgal) ir pati prasčiausia įmanoma ukrainiečių pozicija (Avdijivka apsupta iš 3 pusių, kokios Patrioto sistemos negali atsivežti visos, negali privežti arti, negali ištisai radarų naudot, t.t. ir pan.)