Jūs tam pasiruošę? Keliausite į kosmosą prabangiu balionu (Video)  ()

Kosminės kelionės jau seniai buvo svajonių dalykas, skirtas astronautams ir elitiniams mokslininkams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau bendrovė „Space Perspective“ keičia žaidimą savo novatorišku erdvėlaiviu „Spaceship Neptune“.

Jos tikslas – padaryti erdvę prieinamą visiems, pasitelkus unikalų požiūrį į kosminį turizmą.

Neseniai „Space Perspective“ pristatė pirmuosius savo užbaigtos bandomosios kapsulės struktūros vaizdus, ​​žyminčius reikšmingą etapą jai siekiant, kad kosmoso tyrinėjimai taptų realybe turistams.

Erdvėlaivis „Neptune“ kabės po futbolo aikštės dydžio vandenilio balionu, kuris kapsulę pakels į 30 km  aukštį. Iš tokio aukščio plika akimi galima pamatyti žemės kreivumą ir kosmoso tamsą. Po dviejų valandų pakilimo, dviejų valandų ekskursijos ir dviejų valandų lėto nusileidimo keleiviai saugiai plūduriuos kapsulėje vandenyne, kol bus paimti.

Viena iš išskirtinių erdvėlaivio „Neptune“ ypatybių yra „SpaceBalloon“ – NASA ir kitų vyriausybinių agentūrų dešimtmečius naudotos technologijos – pritaikymas. Skirtingai nuo tradicinių raketų paleidimų, kurių metu keleiviai veikiami stipriomis g jėgomis, erdvėlaivis „Neptune“ siūlo švelnų pakilimą, kylant vos 17 km per valandą greičiu. Dėl to kiekvienas, esantis tokios sveikatos būklės, jog gali skristi komercinėmis oro linijomis, galės keliauti ir į kosmosą.

Erdvėlaivio „Neptune“ centre yra 360 laipsnių dideli panoraminiai langai. 

Kapsulės viduje yra devynios pliušinės sėdynės, kurios suteikia erdvią ir patogią aplinką aštuoniems keleiviams ir pilotui.

Keleiviai galės mėgautis gaiviaisiais gėrimais iš gerai įrengto baro ir laikyti savo daiktus tam skirtoje spintelėje. Kapsulėje taip pat yra „Wi-Fi“ ir ryšio įrenginiai, skirti tiesioginei transliacijai, leidžiantys dalytis savo kelione su draugais ir šeima Žemėje.

 

Kapsulėje taip pat po deniu yra vonios kambarys su kriaukle, tualetu ir dviem langais.

„Space Perspective“ daug dėmesio skiria saugumui, o „Neptune“ yra įrengta atsarginė nusileidimo sistema su keturiais parašiutais. Šie parašiutai gali sklandžiai suveikti avarinėje situacijoje, užtikrindami saugų nusileidimą. Bendrovė teigia, kad tai yra patikrinta technologija, išlaikiusi 100 procentų sėkmės rodiklį. 

Vienas ryškiausių erdvėlaivio „Neptune“ aspektų yra jo įsipareigojimas siekti tvarumo. Varomas atsinaujinančio vandenilio, jis nepalieka nei raketų išmetamųjų dujų, nei su tuo susijusio anglies pėdsako. Šis požiūris yra didelis žingsnis į priekį mažinant kosminio turizmo poveikį aplinkai.

 

Bilieto kaina erdvėlaivyje „Neptune“ nėra maža. Tiesą sakant, tai kainuoja milžiniškus 125 000 USD už vieną vietą. Ją galite rezervuoti sumokėję 1 000 USD negrąžinamą užstatą. Kiekvienoje kelionėje gali tilpti iki aštuonių žmonių ir pilotas. Jei ieškote kažko daugiau, bendrovė teigia, kad taip pat galite užsisakyti prioritetinį skrydį arba visą kapsulę savo ypatingoms progoms, pavyzdžiui, šeimos susitikimui, įmonės renginiui ar svarbiai šventei. Nors idėja įdomi, kapsulė kurį laiką dar nebus paruošta žmonių skrydžiui. Dabar vykdom bandomieji skrydžiai be igulos bent iki 2024 m. pabaigos.

Jei turėtumėte pinigų, ar išleistumėte juos tokiai kelionei į kosmosą? 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: