„Putinas viską ištaškė“  ()

Pastebėjote, kad Rusijos vadovybė nustojo „didžiuotis šalies pasiekimais kosmose“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nes jų nėra. „Luna-25“ padarė tam galą.

Ir anksčiau šis „puikybė“ turėjo, švelniai tariant, apgaulingą pobūdį - SSRS, šalies, kuri nustojo egzistuoti daugiau nei prieš tris dešimtmečius, pasiekimai buvo be ceremonijų pasisavinami.

Per ketvirtį V. Putino valdymo amžiaus kosmose nebuvo padaryta nieko, dėl ko Rusija galėtų tapti viena iš pirmaujančių kosmoso galių. Atotrūkis augo. Ryškiausias pavyzdys – raketų paleidimai, dėl kurių RF gerokai atsiliko nuo dviejų lyderių – JAV ir Kinijos. Palyginkite: 2023 metais JAV bus 85 paleidimai, Kinijos – 47, Rusijos – 13. Beveik septynis kartus (!) mažiau nei Amerikos. Kokia ten jau konkurencija. Be to, mes kalbame apie paleidimus – Rusija iš principo žino, kaip tai gerai atlikti. Dabar matoma visa V. Putino sistemos geopolitinė „galia“.

Tiesą sakant, geriausia kritika RF technologiniam atsilikimui kosmose, įtvirtintam V. Putino metais, gali būti naujienų apie NASA pasiekimus skaitymas.

Ką tik atkeliavo žinutė apie naują fantastišką pasiekimą. Marso dronas „Ingenuity“ sumušė savo rekordą. Itin lengvas sraigtasparnis įsibėgėjo iki 10 m/s – didžiausio skrydžio greičio Marso atmosferoje.

 

„Ingenuity“ į Marsą atvyko kartu su „Perseverance“ roveriu 2021 m. vasario mėn. Nuo tada jis virš paviršiaus pakilo 62 kartus, iš viso ore praleido 113 minučių. Per kelerius metus jis įveikė beveik 14 kilometrų atstumą ir pakilo iki maksimalaus 24 metrų aukščio.

Mes net neklausiame apie tai, kur yra Rusijos roveriai. V. Putino laikais jų nebus.

Tiesą sakant, ką visa tai reiškia? Kokia išvada? V. Putinas neturėtų kandidatuoti į prezidentus 2024 metų kovą. Jis neturi teisės. Jam nepavyko viskas, kas įmanoma. Kosmosas yra vienas ryškiausių pavyzdžių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: