JAV žvalgyba perspėja – Kinija kuria kosminius ginklus ir jau yra pasirengusi tapti pagrindine jėga kosmose  ()

JAV žvalgyba paskelbė įspėjimą, kad Kinija, kuri imasi kosmoso ginklavimosi, laikoma „didžiausia grėsme“ Amerikos dominavimui kosmose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuras (ODNI) praėjusią savaitę paskelbė naują visuotinės rizikos vertinimo ataskaitą, kurioje išsamiai aprašoma Kinijos karinės ir komercinės veiklos pakilimas Žemės orbitoje.

Vis didėjanti Kinijos galimybė raketomis pataikyti į palydovus arba juos išjungti lazeriais – tai padidėjusio kosminės erdvės militarizavimo ir konkrečios grėsmės bet kokiuose būsimuose konfliktuose ženklas.

 

Be ginklų, pranešime pabrėžiama, kad Kinija, atrodo, daug dėmesio skiria tam, kad taptų nauja pasauline kosmoso operacijų, mokslinių tyrimų ir kt. lydere.

„Manau, kad apskritai nėra abejonės, jog Kinija yra orientuota į lyderystės kosmose siekimą, ir dėdama didžiules pastangas stengiasi šioje srityje užginčyti mūsų lyderystę“, – įstatymų leidėjams sakė ODNI direktorius Avrilas Hainesas.

Šiuo atveju Kinija yra beveik pasirengusi pradėti statyti kitą orbitoje būsiančią kosminę stotį. Tai jokiu būdu nėra išorinis karinis veiksmas, tačiau jis parodo, kad Kinija pasirengusi tapti pagrindine jėga kosmose, ypač kai Tarptautinė kosminė stotis artėja prie pensijos. Savo nauja ataskaita žvalgybos komitetas ragina pareigūnus atkreipti dėmesį į besikeičiančius geopolitinius pokyčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(4)
(21)

Komentarai ()