„Per Baltijos jūrą.“ Smūgis Maskvai. Erdoganas smeigė „peilį į nugarą“  ()

2024 metų vasario pabaigoje terminalo vadovybė pranešė savo klientams, kad nepriims produktų iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smūgis Maskvai. Erdoganas smeigė „peilį į nugarą“. Rusijos naftos gamintojai turi naujų problemų. Turkijos terminalas Viduržemio jūros pakrantėje „Dörtyol“ atsisako dirbti su Rusijos nafta. Tai praneša „Reuters“.

Vakarų sankcijų kilpa veržiasi aplink Rusiją. Jungtinėms Valstijoms įvedus sankcijas Rusijos „šešėliniam laivynui“ ir pradėjus blokuoti mokėjimus Turkijos, Kinijos ir kitų šalių bankuose, Ankara apsigalvojo dėl bendradarbiavimo su Maskva.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11948 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Pastaruosius dvejus metus, kai Rusijos Federacija kariauja prieš Ukrainą, Turkija buvo viena didžiausių Rusijos naftos ir kuro eksportuotojų. Pernai, 2023 m., „Dörtyol“ eksportavo rekordinį Rusijos „juodojo aukso“ kiekį – beveik 12 milijonų barelių žalios naftos ir kuro. Tačiau dabar situacija pasikeitė.

2024 metų vasario pabaigoje terminalo vadovybė pranešė savo klientams, kad nepriims produktų iš Rusijos, net jei bus laikomasi sankcijų ir kitų apribojimų.

 

„Jungtinių Amerikos Valstijų grėsmė sankcijomis smogti įmonėms, kurios bendradarbiauja su Rusijos Federacija, jau sumažino Turkijos ir Rusijos prekybą. Nemažai mokėjimų tiek už importuojamą naftą, tiek už Turkijos eksportą buvo atšaukti arba pristabdyti“, – rašoma straipsnyje.

Paskutinis Rusijos Federacijos tanklaivis, kuris išsikrovė Turkijoje, per Baltijos jūrą atplaukė vasario 19 d. Jis iš Rusijos Primorsko uosto, esančio prie Baltijos jūros, atgabeno 511 tūkst. barelių dyzelino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(502)
(25)
(477)

Komentarai ()