„Apple“ karaliauja sparčiai populiarėjančioje planšetinių kompiuterių rinkoje  (4)

„Strategy Analytics“ atliktas tyrimas rodo, kad bendrovė „Apple“ praktiškai viena kontroliuoja planšetinių kompiuterių rinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertų skaičiavimais, praėjusį ketvirtį buvo parduota 4,4 milijono šių įrenginių. Tai 26% daugiau už antrąjį šių metų ketvirtį, kai buvo realizuota apie 3,5 milijono planšetinių kompiuterių. Iš visų praėjusį ketvirtį nupirktų modelių, net 4,19 milijono buvo „iPad“ kompiuteriai. Kitaip tariant, „Apple“ užima 95% planšetinių kompiuterių rinkos.

Prognozuojama, kad šiais metais visame pasaulyje bus parduota iki 19,5 milijono planšetinių kompiuterių. Tikimasi, kad 2011 metais pardavimai padidės iki 55 milijonų vienetų.

Ar ilgai tęsis tokia „Apple“ vienvaldystė? Ekspertai mano, jog artimiausiu metu situacija pradės keistis, nes dauguma stambių gamintojų kurdamos „Windows 7“ ir „Android“ įrenginius ketina mesti iššūkį „Apple“. Kol kas „Android“ dalis planšetinių kompiuterių rinkoje sudaro apie 2,3%.

Dėl vieno dalyko galime būti tikri – planšetinių kompiuterių rinkoje artimiausiu metu užvirs tikras mūšis. Apie tai galima spręsti vien iš paskutinių dienų naujienų šiame rinkos segmente - apie naujus planšetinius kompiuterius pranešė iš karto kelios kompanijos - Creative, LG, Toshiba bei Samsung.

Creative

„Creative“ į planšetinių kompiuterių rinką kitą mėnesį „įmes“ du įrenginius „ZiiO 7“ ir „ZiiO 10“. Atitinkamai 7 ir 10 colių planšetiniuose kompiuteriuose veiks „Android 2.1“ operacinė sistema ir „Android Pure Audio“ technologija užtikrinanti kokybišką garsą. „ZiiO 7“ bus 207,4 x 133 x 13,7mm dydžio, turės 7 colių, 800×480 raiškos nesibraižantį liečiamąjį ekraną, microSD kortelių lizdą, WiFi, Bluetooth 2.1, akselerometrą, mini USB jungtį. Įrenginukas bus parduodamas su 8GB, arba 16GB vidine talpa ir atitinkamai kainuos 780Lt arba 890Lt.

„ZiiO 10“ charakteristikos panašios, tik jo ekranas bus 10 colių ir 1024 x 768 raiškos. Šis kompiuteris kainuos 995Lt arba 1100Lt atitinkamai už 8GB arba 16GB modelį.

LG

Bendrovė „LG Electronics“ kitų metų pradžioje pateiks rinkai planšetinį kompiuterį „Optimus Pad“ su 9 colių (22,5 cm) įstrižainės ekranu. Kompiuterį valdys „Android“ operacinė sistema, jame bus naudojamas „Nvidia Tegra“ 2 branduolių procesoriaus modelis. Šio procesoriaus, skirto naudoti nešiojamuosiuose įrenginiuose, kristale yra ir įprastas skaičiavimų, ir grafinis branduolys. Skelbiama, kad „Optimus Pad“ bus tuo pat metu pateiktas ir JAV, ir Europos rinkai. Kol kas jo pristatymo data ir planuojama kaina nenurodoma.

Toshiba

Bendrovė „Toshiba“ pateikė rinkai savo planšetinį kompiuterį „Folio 100“. Apie jį mes jau rašėme - straipsnyje surasite ir video pristatymą. „Toshiba“ atstovai pabrėžia plačias šio įrenginio teikiamų pramogų galimybes ir didelį programų iš „Toshiba Market Place“ svetainės pasirinkimą. Taip pat skelbiama, kad šis „Android OSD“ valdomas kompiuteris išsiskiria bevielio interneto ryšio priemonių gausa ir yra suderinamas su „Adobe Flash 10.1“ grotuvu.

Be to, bendrovės atstovai tikisi, kad, pasiūlę programinės įrangos kūrėjams iki 70 proc. pajamų, gaunamų už „Toshiba Market Place“ parduotus jų produktus, smarkiai išplės šiam įrenginiui pritaikytų programų ir žaidimų pasiūlą.

„Folio 100“ įdiegtas „Nvidia Tegra 2“ procesorius, 10,1 colių (25,5 cm) įstrižainės 1024x 600 taškų raiškos sensorinis ekranas, 16 GB kaupiklis, intuityvi vartotojo sąsaja, „Android 2.2“ OS. Pasak „Toshiba“ atstovų, kompiuterio akumuliatoriaus energijos pakanka maždaug 7 valandoms (jei 65 proc. viso šio laiko naršoma po internetą, 10 proc. žiūrimi filmai ir 25 proc. kompiuteris veikia budėjimo režimu). Kompiuterio kainą ir tiekimų pradžią žadama pranešti artimiausiu metu.

Samsung

Lapkričio 10–12 dienomis Japonijoje vyksiančioje „FPD International 2010“ parodoje kompanija „Samsung“ žada pristatyti planšetiniams kompiuteriams skirtą naują lietimams jautrų ekraną – 7 colių, 1200 x 600 taškų skiriamosios gebos matricą, pagamintą pagal „Super AMOLED“ technologiją, rašo elektronika.lt.

„Samsung“ ruošiasi pradėti naudoti tokius ekranus 2011 metų viduryje, kai naujoji gamykla pradės veikti pilnu galingumu. Tikriausiai „Galaxy Tab“ įpėdiniai turės būtent „Super AMOLED“ ekranus. Šiuo metu kompanijos gaminami planšetiniai kompiuteriai turi „Super TFT“ matricas, kurios pasižymi prastesne vaizdo kokybe bei didesniu elektros energijos suvartojimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)