„Nokia“ pripažinta nekalta dėl „Apple“ patentų pažeidimų  (7)

JAV tarptautinės prekybos komisija (ITC) pripažino kompaniją „Nokia“ nekalta dėl „Apple“ priklausančių patentų pažeidimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ITC atstovų manymu, „Apple“ pateiktų įkalčių nepakanka įrodyti „Nokia“ kaltę. Jie pažymėjo, kad keturių patentų elementai, kurių pažeidimu buvo kaltinama „Nokia“, arba negali būti pritaikyti šiai bylai, arba visai nebuvo pažeisti, rašo bloomberg.com.

Manoma, kad ITC teisėjas nuosprendį oficialiai šioje byloje paskelbs 2011 metų vasarį.

Konfliktai tarp kompanijų įsibėgėjo 2009 metais, kuomet besitęsiant tarpusavio ginčams „Nokia“ 2009 metų spalį apkaltino „Apple“ 10 savo patentų pažeidimu „iPhone“ aparatuose ir padavė ją į teismą. Šis skundas bus imtas nagrinėti tik šį mėnesį.

„Apple“ skolinga neliko - šių metų sausį kreipėsi į ITC, kaltindama „Nokia“ 13 patentų pažeidimu. Bendrovė prašė visiškai uždrausti „Nokia“ išmaniųjų telefonų su „Symbian“ operacine sistema importą į JAV. Kadangi ITC atmetė „Apple“ kaltinimus „Nokia“, panašu, jog bent šitoje istorijoje „Apple“ nieko neišloš. Tiesa, "mūšiai" nuo to nemažėja - „Apple“ jau veliasi į naujas kovas, šį kartą su kompanija „Motorola“.

Jungtinių Amerikos Valstijų Tarptautinės prekybos komisija (angl. „US International Trade Commission) pranešė, kad, bendrovė „Motorola“ pateikė ieškinį prieš „Apple“ ir tuo pagrindu pagrindu, ketina inicijuoti tyrimą dėl pažeistų patentų. „Motorola“ dar spalio mėnesio šeštąją dieną Ilinojaus ir Floridos valstijos apygardos teismams pateikė ieškinius (atskirą ieškinį parengė ir JAV tarptautinės prekybos komisijai), kuriuose apkaltino bendrovę „Apple“ pažeidus 18 skirtingų jos patentuotų technologijų neteisėtu panaudojimu tokiuose įrenginiuose kaip „iPhone“, „iPad“, „iPod touch“ ir netgi kai kuriuose „Mac“ kompiuteriuose.

„Apple“ sulaukusi tokių kaltinimų ėmėsi atsako – užpraeitą savaitgalį „Motorola“ kompaniją taip pat apkaltino neteisėtu patentuotų technologijų naudojimu ir teismui pateikė du ieškinius, kuriuose teigiama, kad tokiuose išmaniuosiuose telefonuose kaip „Droid“, „Droid 2“, „Droid X“ bei kituose, buvo aptikti iš viso 6 patentų pažeidimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: