Vilnius perka skraidančias filmavimo kameras

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2010-11-11 12:32
Nelabai suprantu, iš kur tokios sumos? 100k lt už vienetą? Tai kad RC mėgėjai gerookai pigiau sukasi su visa FPV įranga.
lightfire 2010-11-11 12:35
Petras bei Jonas savo garažiuke taip pat gali sumeistrauti 4 ratais varomą kledarą. tai nereiškia, kad jis tiks naudoti policijos reikmėms. 100tūkst nėra didelė suma. Be to, dažnai pamirštama, kad kalbama apie integruotą sistemą, o ne vien skraidančią kamerą
Arthuras 2010-11-11 12:48
Čia nieko meistrauti nereikia. Reikia tik surinkti iš reikiamų dalių. Jei manai, kad lietuviai verslininkai užsiimantys RC to nesugebėtų, tai tavo problemos. "kad jis tiks naudoti policijos reikmėms." Kokios tos reikmės? Konkrečiau, jei gali. "Be to, dažnai pamirštama, kad kalbama apie integruotą sistemą, o ne vien skraidančią kamerą" Vėl gi, gal galėtum išsamiau, ką turi omeny sakydamas "integruotą sistemą"?
Paskaitom 2010-11-11 13:19
Jau matai Laidos ,,KK2,, anonsa uz gero pusmecio. Vilniaus savivaldybe itariama isvasiscius simtus tukstanciu del sio skraidancio aparato kuris nebus net naudojamas, o jei bus tai kaip ir visi geri daiktai per s parodyti ka turi... Ir jei jis kainuoja 100 tuks tai manau mes nupirksime uz kokius 250 tukst
forestbird 2010-11-11 13:32
Visiškai pritariu, vienintelis dalykas ką čia daro to ką nedaro daugelis RC mėgėjų tai valdymas iš policijos komisariato. Na nebent filmavimo įranga su kažkokia super zoom ir antivibracine priemone, na gal vieno krovimo veikimo laikas daug ilgesnis,bet mano manymu čia tikrai nereikalingas aparatas.
Arthuras 2010-11-11 14:07
Už tokią sumą jau galima surinkti drąsiai su VDV varikliu. HD 1080p kamera sverianti 180g nekainuoja 2k lt. Tai va...
lightfire 2010-11-11 14:24
o kas teiks garantijas, atsargines dalis, kas apmokys naudotis? Kas sujungs su Vilniaus stebėjimo kamerų sistema? RC modelio konstruotojas iš garažiuko?
Arthuras 2010-11-11 14:44
"o kas teiks garantijas, atsargines dalis, kas apmokys naudotis?" Atskirom detalėms garantija taip pat yra Atsarginių dalių taip pat yra pirkt. Apmokys naudotis tas, kas surinks ir parduos. Tas pats su mielu nori už atlygį ir pasirūpins, kad tas sraigtasparnis veiktų sklandžiai. O tokių Lietuvoje tikrai yra, kurie tą tikrai labai gerai išmano. "Kas sujungs su Vilniaus stebėjimo kamerų sistema?" Koks to tikslas apskritai? Jei šitam žaislui valdyti vistiek atskiras žmogus sėdės. Galų gale, tai tikrai nėra sudėtinga. Kas tą sistemą stebėjimo kamerų kūrė, tas tikrai žinos, kaip perduot informaciją iš to sraigtasparnio. "RC modelio konstruotojas iš garažiuko?" Apie kokį garažiuką tu čia kalbi? Yra Lietuvoje specialistų, kurie tikrai gerai išmano savo darbą. Ir nėra ten taip viskas sudėtinga, kaip tau atrodo. Esmė tik viena, 100k - TIKRAI per didelė suma už tokį gana primityvų dalyką.
kestutisz 2010-11-11 14:47
Na jau na jau, o tai tas aparatas už tikrai nepasiekiamas lygis vietiniams gamintojams? Kas įeina į tą 100k - nuolatinis naujų žmonių apmokymas darbo su RC? Automatinis bulletproof sprendimas - aparatas ne tik skraidys pagal maršrutą žemėlapyje, bet ir pats atpažins ir aplenks ne tik pastatus, medžius bet ir toleibuso laidus?
kestutisz 2010-11-11 14:57
Ir dar ktias dalykas - čia ne kamera kurią pastatei ir tik stikliuką kartais nuplaut bereikia, RC įrangai reikia ir šiaip nuolatinės rimtos priežiūros. Kas ją atliks? IMHO tokiais testiniasi tikslais geriau paremti, kad ir kokį vietinį universitetą ar rimtesnį RC pardavėją, nes ten niekaip negali būti automatinio darbo, kur vieną kartą nupirkai ir pamiršai.
Pihas 2010-11-11 18:40
Studijuoju AGAI (Antano Gustaičio Aviacijos Institute) aviacinę automatiką, kodėl nebūtų galima investuot į šį projektą ir padaryt patiems, niekaip nesuprantu, kodėl valdžia nesinaudoja savais ištekliais? O poto sako, kad studentai nuteka į užsienį, tai kad jie čia nereikalingi... Tuo labiau, kad jau yra finansuojamas vienas gana panašaus pobūdžio projektas:
immortallt 2010-11-11 19:04
Pihas, reiktu tau ir tavo fakultetui, rektoriui ar kokiam destytojui nemiegoti, paruosti pasiulyma ir kreiptis i perkancias institucijas su pasiulymu! Gi mentai nezino kas ka gali padaryti unike ar dar kur nors. Reikia patiems siulyti kazka daryti, o ne laukti kol pasiulys. Ypac kai Lietuvoje, nera tokios tradicijos.
lightfire 2010-11-11 22:10
^^^^ Bet koks projektas iniciatyviškai atrodo nuostabus. Bet bepiločius orlaivius gaminantys entuziastai turėtų suprasti, kaip pristatomi projektai ir kaip jie įsiūlomi. Problema ta, kad tokie iniciatyvininkai dažnai neturi ne tik kad infrastruktūrinės bazės, kuria galėtų daug labiau sudominti atitinkamas tarnybas, bet ir elementarių marketingo įgudžių. Institucijos, savo ruožtu, varva nuo nekompetencijos ir stagnaciško požiūrio į naujoves bei nesugeba lanksčiai spręsti probelmų. Taip, aš būčiau visom keturiom UŽ, jei bet kas pirktų VIETINĘ produkciją - ar tai bepilotis orlaivis, ar šovinys ar pan. Bet tam turi būti a) konkurencingos sąlygos paremtos daugiau nei provincialiu prunkštelėjimu "visi seniai žino/ suprantama, kad pas mus pigiau, geriau" b) civilizuotas produkto pardavimas c) pirkėjų išsilavinimas ir supratimas/kompetencija c) pirkimų skaidrumas bei juos prižiūrinti institucija Kol šių dalykų trūksta, leidžiama vešėti tiek korucijai, tiek nesusikalbėjimui ir dejonėms pati palankiausia dirva
matucha 2010-11-11 22:33
deje tai nera tik RC. Jo kaina (snd per discovery rode) apie 40000$ tai cia kazkas panasaus. Jums ten ne pultelis o kompiuteris bus, modelis ne medinis ar is putplascio o is anglies pluosto, plius yra GPS, visiskas autopilotas, 2kameros (bent ten ant lektuvelio buvo) 1 is ju sukinejasi, lektuvo greicio inikatorius, lygio (nzn kaip vadinasi bet tas kur rodo skrendi i kaire ar desine nosis aukstyn zemyn) ir jai yra iskrendamz is rysio zonos automatiskai gryzta. Tad cia nera tik RC su kamera
kestutisz 2010-11-11 22:41
Na tai viskas kas pamineta ir yra advanced RC (su FPV) lygio...
Pihas 2010-11-11 22:42
Kolkas su mano aukščiau minėtu modeliu viskas tik kurimo/bandymo stadijoj, eina viskas link to ką tu ką tik išvardinai, tik tiek, kad ryšys nebus nuolatos palaikomas, nurodomas taškas kurį pasiekia, apsuka kelis ratus ir grįžta atgal į "ryšio"zoną. Betkuriuo atveju pradžioje turi būti prototipas, balzinis/putinis, o jau poto galima viską daryti iš anglies pluošto ir t.t.
kionig 2010-11-12 00:33
Ojoj kokie mes gudrus. O gal papasokosi kaip per 100 metru perduosi toki vaizda ? O jei per 1km kas tada ? Taip prasom placiau, jei toks gudrus esi. P.S Ismok cituoti zmoniskai, o ne su kabutemis....
kionig 2010-11-12 00:36
Padarytum pigiau ? Tai pirmyn tada..
kionig 2010-11-12 00:47
Tai kad jau yra oficiali imone, kuri viskuom pasirupins kaip rase straipsnyje. O, kad pasiulyti, reikejo jau senai zinoti ka siulyti, bet vistiek vien pasiulymo neuzteks cia. Daug klaustuku kas atliks supporta.
nondescript 2010-11-12 02:39
kuo toliau, tuo labiau juokina tokie pirkiniai