Padėtis blogesnė, nei manyta. „Daugiau nei 90% yra vanduo.“ Kas bus su Rusijos nafta (Foto)  (4)

Žiniasklaidoje pasirodė nuotraukos, kas negerai su Rusijos naftos gavyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose aptariama informacija, kad naftos atsargų padėtis Rusijoje atrodo dar blogesnė, nei manyta anksčiau. Paaiškėjo, kad atsargų ir naftos gavybos būklė Chantų-Mansių autonominėje apygardoje, iš kurios gaunama 40 proc. visos Rusijos naftos, kelia nerimą Rusijos ekonomikai.

Rusijos naftos ir dujų pramonės ekspertas Michailas Krutichinas savo „Facebook“ puslapyje paskelbė nuotrauką, kurioje matyti „gręžinio skysčio“ lygis Rusijos naftos gręžiniuose. Mėginiai buvo paimti penkiolikoje pagrindinių apskrities telkinių. M. Krutichinas pabrėžia, kad daugiau kaip 90 proc. iš gręžinių išgaunamo substrato sudaro vanduo.

Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje žaibiško įkrovimo universalūs belaidžiai „Xiaomi“ telefonų įkrovikliai. Ribotas kiekis
3116

Fantastiškai geros kainos

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Skirtingi modeliai: 50W arba 55W

Papildomai su 67W įkrovikliu 6A laidu

Išsamiau

„O nešvari plėvelė viršuje yra ta pati nafta“, – pažymi jis. Pasak Krutichino, toks menkas naftos kiekis verčia suabejoti tokios gavybos palaikymo pelningumu.

 

Pagal rusišką technologiją vanduo į telkinį įpurškiamas atskirais gręžiniais, kad nafta būtų išstumta į viršų. Vėliau, mažėjant naftos kiekiui, pradeda dominuoti vanduo. Senuose Rusijos telkiniuose vandens kiekis siekia 98-99 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(215)
(5)
(210)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: