Apeliacinis teismas paskelbė nuosprendį „The Pirate Bay“ byloje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bullka 2010-11-30 11:22
Dabar LM eilė O beje.. kaip baigėsi su tais 109? Liko nenubausti ir Vytautas pradėjo naujas medžiokles, kaip kad čia buvo rašyta nesenai, tik dabar jau su policijos žinia?
nondescript 2010-11-30 12:05
berods nenubaude nei vieno, nes iranga su kuria juos suseke buvo nesertifikuota pagal ES standartus zodziu, turint gera advokata Lietuvoj dar ilgai bus galima issisukt, nes istatytmai sioje srityje turi daug spragu
Smėlis 2010-11-30 12:24
bet mūsiškiai teisingumo sargiai irgi mokosi po truputį. išsisukti bus vis sunkiau.
Kailis 2010-11-30 13:12
jei kas pamirsot tai svedijos kaleimuose labai geros gyvenimo salygos tai ten daug kas noretu sedet, ir manau kad tie 9 metai + tiek kiek jiems ten duos uz tai kad nesumokes baudos, manau neprailgs jiems.
Valdemaras7 2010-11-30 13:22
9 menesiai, ne metai!
DarkNRG 2010-11-30 17:00
Apeliacinis teismas nukirpo jiems po kelis menesiu nuo kalejimo, bet uzdejo daugiau nei 2 mln euru ant virsaus jau paskirtos baudos. Kazin jiems cia gavos Win ar Fail..?
Krasauskas 2010-11-30 18:25
Man rodos, jie savo vardu jokio turto neturi, tai kaip ir išlošia šiuo atveju.
andrewd 2010-11-30 19:31
Lyg ir nebuvo dar Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo dėl 106, arba nieks neskelbė... Gal ir pradėjo medžiokles, gal su policijos žinia, bet koks skirtumas, jei programos rinkti įrodymams neturi....
DJ_LFS 2010-12-01 03:13
Baisu, reiktu kazkaip is esmes spresti ta piratavimo problema. Pvz.: is visu butu renkamas fiksuotas mokestis uz programines irangos naudojima (na kaip tv mokestis d. Britanijoje (atrodo toks ten yra)) i bendra fonda, ir tada is to fondo butu skirstomi pinigai programines irangos ar muzikos irasu kurejams pagal tam tikra reintinga kuri galetu koreguoti patys vartotojai, as kazka panasaus isivaizduoju kad tokia sprendimo esme (turiu galvoje pagrindine mintis, nes reiktu visaip sureguliuot istatymus ir kitus biurokratinius dalykus kaip tuos mokescius rinkti ir t.t.), nes dabar tai kovos su vejo malunais ir tiesiog gaila tu zmoniu kuriuos baudzia milijoninemis baudomis ir kalejimais (kartais zmogu nuzudes maziau gauni, negu pavoges ora(programine iranga)) ir is vis kazkaip reiktu bendrai mazinti programines irangos kainas, nes pinigus tikrai per didelius uzdirba, turint omenyje kokia nekokybiska programine iranga yra visur, mokslininkai daugiau galvas suka kaip ka atrast, negu programuotojas verkiantis kiek cia daug laiko reikia prasedet kad programa sukurt, o daugiau uzdirba, NETVARKA SIOJE SRITYJE BAISINGA!!! P.S. ir dar apie prog irangos nekokybiskuma ir atsainu jos kurima puikiai atspindi microsfot planai stampuoti naujas os kas kelis metus, tai logiskai jiem ner "pointo" kurti kokybiska softa nes po dvieju metu vistiek nauja versija bus galima kurt, arba tiksliau sakant ta pacia pakoregavus isleisit kaip nauja, visi puikiai zinom kad windows 7 yra ta pati win vista tik istaisytos klaidos ir truputi interface pakeistas (windows7 help/about ir ten parasyta windows 6.1 )
kionig 2010-12-01 03:19
Is oro ? Nejuokink, tikriausiai tau neteko programuoti ne karto, jau nekalbant kad ir paskaliu.
DJ_LFS 2010-12-01 03:23
teko siek tiek susidurt, bet tikrai tas darbas nevertas tokiu dideliu pinigu protingesni zmones maziau uzdirba negu tie programeriai, ju lygis kaip grioviu kaseju, tik programeriai truputi protingesni, nes moka skaiciuoti
Defacto 2010-12-01 03:42
Aha, o dabar isvardink kiek yra "daug" aukstos kvalifikacijos reikalaujanciu specialybiu, kur nereiketu naudotis programine iranga. Ir dabar pabandyk dar syki paskaityti savo komentara. Manau tokiems kaip tavo komentarams reiktu sukurti "garbes lenta". Tu net nenutuoki kiek ziniu reikalauja programuotojo darbas ir suvokiant tai kad technologijos nestovi vietoj mokymosi procesui nera galo. Taigi atsipeikek pries lygindamas grioviu kasejus su programuotuojais.
Sarunas 2010-12-01 09:36
Turbūt juokauji!? Tam kad ne kreivą programinę įrangą padarytum reikia be galo gerai išmanyti programavimo kalbos/kalbų ypatumus. Taip pat būtina geram programuotojui turėti bent patenkinamas žinias tose srityse, kuriose kuria programinę įrangą. T.y. jei kuri apskaitos programą, tai reikia gerai išmanyti, finansus, apskaitą ir sandėliavimus. Jei kuri puslapį, tai reikia ne tik žinot HTML, CSS, JS, PHP, MySQL, bet kartu ir būt savotišku dizaineriu (prastai sudėliotas ir neestetiškai atrodantis puslapis neikada nepatrausk akies ir klientas niekada nebesugrįš į puslapį dar kartą. Tai, kad kažkada padarei kokią skaičiuotuvo programėlę dar nereiškia, kad programavimas visu tuo ir pasibaigia.
Sarunas 2010-12-01 09:43
Ubuntu štampuoja kas pusę metų, bet tai jiems netrukdo išleisti gero produkto. Taip, kad kas du metus išleisti OS yra netrumpas laiko tarpas. O kad W7 nuo Vista tik truputį pakeista išvaizda skiriasi ir keliais lopais, tai čia tik dar kartelį parodai savo neišmanymą. Tai, kad pakeista visa OS architektūra turbūt net neesi girdėjęs?
simukis 2010-12-02 09:29
Naujus linux branuolius štampuoja 3 kart per mėnesį... O Ubuntu štampavimas pasižymi tik tuo, kad tereikia pridėti kažkokios naujos programinės įrangos(Atnaujinti jos versiją), pakeisti ne tokią gerą į geresnę ( Iš kažkokio photo manager anksčiau į Shotwell), ir pašalinti niekam neaktualią programinę įrangą... Štai tau ir naujas Ubuntu.
rwc 2010-12-02 11:38
Microsoft už prastą vadybą ir prastą sistemų architektūrą. Tačiau reikia suprasti, kad sistemų sudėtingumas auga eksponentiškai ir prieš 25 metus buvo pridaryta klaidų. Tuo labiau, niekas nežinojo, kokios technologijos bus po 10, 20, 30... metų. Šimtai žmonių tobulina tą vieną sistemą. Į dieną išmąsto po 20-30 efektyvaus kodo eilučių (nes daugiau fiziškai neįmanoma, juk kiekviena algoritmo eilutė - galvosūkis!). Nereikia lįsti net į OS. Paimkime elementarius DBVS branduolius. Kai kurias SQL operacijas MySQL atlieka dešimtis ir net šimtus kartų greičiau nei Postgre, tačiau Postgre dešimtis ir šimtus kartų geriau tvarkosi su sudėtingomis užklausomis, paskirstytomis, didelėmis, apkrautomis DB. Jei viskas būtų taip paprasta - negi per pusmetį nebūtų visos DBVS idealiai našios? Ką šitiek metų veiktų šimtai informatikų teoretikų, iš ko jie keptų tūkstančius mokslinių straipsnių su formulėm ir įrodymais? Patikėk, informatiko/sistemų programuotojo/sistemų architekto/analitiko darbas ne iš lengvųjų. Tiek to. Sakykim, netobulėjančio chaltūrščiko, pasitenkinančio poros K alga, gal ir nesunkus, "juodas". Tačiau ne veltui IT'šnikų algos skiriasi šimtais kartų net ir taip pat besivadinančiose pozicijose. Algą lemia, kiek giliai sugeba įsigilinti į problemą ir kaip išradingai ją išsprendžia. Vis dar nori, kad kažkokios LATGOS mokėtų visiems savo nuožiūra? Aš nesutinku - kursiu brangų produktą ir iš kažkokių fondų pašalpos neprašysiu. Beje, ko gero, būtent tarp nemokamų/OSS kūrėjų, didžiausias procentas gaunančių >150K€/m.. Imk tuos OpenOffisus, Mozillas ir MySQL'us dykai - nuo to programeriams kapsi babkės.
BerniukasBezdaliukas 2010-12-03 01:35
........ Adminus nubaude, bet piratebay vis dar veikia....