JAV teisėsauga be paaiškinimo užblokavo dešimtis piratinių tinklalapių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2010-12-01 16:33
Tegu uzdaro google, nes ten labai efektyviai galima ieskoti .torrent failu. O dar geriau atbuline data tegu uzdeda googlui tokia bauda, kokia yra "zala" autoriams padaryta, del google paieskos.
Didelis 2010-12-01 16:51
google nieko neplatina
bahuriux 2010-12-01 17:01
Turbut nesupranti, kad google yra pati efektyviausia .torrent failu paieskos sistema. Zinoma .torrent dar nereiskia, kad tai nelegalu, buna ir legalaus turinio.
Pumper 2010-12-01 18:15
, o tokį smulkesnį, kuris lygiai taip pat veikia galima daryti per visus galus? Politiko logika.
- 2010-12-01 18:27
Man tai norėtųsi, jog atsiristų ši banga iki Lietuvos, plius patobulintų įstatymus, jog jei randa kompe piratinę programą - konfiskuoja kompą ir gauni baudą. O įstatymus patobulintų iki tiek, jog pas ponus jūzerius bet kada galima būt ateit į namus legalumo patikrint.
andrewd 2010-12-01 18:52
Reiktų Jums pasiskaityti ATPK... (dėl konfiskavimo, tiksliau poėmio) O dėl legalumo, kaip Jūs parašėte, turi būti pagrindas užeiti į namus, tikrinti kompiuterius, tai ir dabar galima daryti, tik tam reikalingas kratos orderis. O tokių kaip sakote ponų jūseriu labai daug. Tik man įdomu kas nuo to pasikeistų? Dar vienas dalykas Amerika ne Europa.
MarijonasM 2010-12-01 18:53
Būtų absurdas jei taip lengvai kratos orderius dalintų, bet būtų įdomu pamatyti tokį eksperimentą. Aš tai manau, kad būtų į gerą, visgi popūliarūs kūriniai kainuoja daugiau, o jie visiškas šlamštas bukinantis mases.
Nokkia 2010-12-01 18:58
Abejoju ar pats toks turtingas kad savo kompe visas legalias programas turi nusipirkes
ByDainiuz 2010-12-01 19:20
Tokio absurdiško komentaro dar gyvenime neteko skaityti !!! Jei visi būtų tokie neprotaujantys, tai jau seniausiai nebeturėtumėm jokio privatumo ir pasirinkimo laisvės. Sakai randa piratinę programą reikia konfiskuoti pc ir duoti baudą, o jei iš tos piratinės programos žmogus negavo jokios materialinės naudos, nenaudojo jos komerciniais tikslais ir neuždirbo nė cento? Kai iš kontrabandininkų konfiskuoja automobilius jie juk didelę materialinę nauda gauna. Ai ir dar matau ponas labai nori, kad pas jį galėtu užeit į namus patikrint jo legalumo, netgi be kratos orderio, kuris išduodamas, tik prokuroro arba teisėjo.
BerniukasBezdaliukas 2010-12-01 21:42
Nezinau ar pastebejei bet Lietuvoje galioja Demokratines teises ir pns. Cia tau ne koks komunizmas. P.S idomu kaip tu pasijaustum, parsisiunti tarkim daina, sumoki uz ja pinigus ir pasirodo ji nelegali. Ateina policija be jokiu klausimu padaro kompo krata ir tu gauni pinigine bauda. Beje net jeigu ir taip padarytu as garantuoju kad zmones isigudrintu, pamate i namus ateinanti policininka is karto pasleptu harda. tokiu atveju nebutu visiskai jokiu irodymu.
nondescript 2010-12-01 22:07
ech... nenoriu nuliudint, bet tavo norams nelemta issipildyt
Morkis 2010-12-01 22:08
Man tai noretusi kad tokius "rastininkus" vapse banintu is tokio pobudzio forumu
dzo 2010-12-01 22:19
man dar idomu kaip jie sutikrintu kas mane legalu o kas ne. kazkada parsisiunciau kelias dainas is kazkokio soundclick.com ar pan uz jas susimokejes, bet zinoma pirkimo faktas liko tik to serverio orders history (jei dar tas eshop neuzsidare ir jei jis dar laiko ta history). pats zinoma prisijungimus savo jau uzmirsau senai. panasiai yra perkant amazon - susimoki, parsisunti, bet pirkimo irodymai lieka tikamazon history. o tokiu saltiniu n.
Anonymous 2010-12-01 23:59
as lygiai ta pati pagalvojau kaipamaciau torrent finder uzdaryta.. tai nafik, tada tegul uzsidaro savo google! nes ten buvo gryna paieskos sistema ir nieko daugiau! ispyzdejimas vis didesnis..
Anonymous 2010-12-02 00:05
Kaip matau visi konstatuoja ta pati fakta apie MenulioSvytuokles psichine busena.. dar reiktu zibalo ant lauzo! Kaip manote.. ar MenulioSvytuokle slepiasi po siltu megztuku ir spaudo klavisus?
- 2010-12-02 00:08
Che,matau,iškart užkliuvau Ir vienas iš standartinių pabambėjimų - „ o ar tu pats toks turtingas,kad visos programos legalios pas tave?“.Nustebsit - neturtingas,oprogramos - legalios. VISOS. Antras nusipezėjimas - teisės galioja. Vadinasi,prisidengiant teisėmis,vogt galima?
- 2010-12-02 00:13
Trečias nusipezėjimas - „jei aš negavau pelno, tai aš - nenusikaltau“,ir px, kad kompe programos už 10-15 tūkst. Lt. Vat, tokius mieluosius ir norėtųsi nubausti 10x didesnėmis baudomis,nei tų programų rinkos vertė.
Bukiškis 2010-12-02 00:59
Pažįstu labai gabių žmonių, kurie studijuodami naudojo tas 10-15 tūkstančių vertas programas savo idėjoms kurti. Žinoma, nelegaliai, tačiau ir materialios naudos jokios negavo. Dabar tie žmonės kuria firmas ir perka tas programas. Ir neabejoju, kad gali taip nutikti, kad iš jų idėjų visa Lietuva ateity gaus didelės finansinės naudos. Na, jei sunku tuo patikėti, tada darykim prielaidą, kad taip iš principo galėtų nutikti. Tada koks tavo moralas būtų dėl tos nelegalios programinės įrangos naudojimo? Aš tikrai nepalaikau piratavimo, tačiau reiktų truputį plačiau galvoti apie visa tai.
rwc 2010-12-02 01:09
perskaityti visą licenciją nuo pradžios iki galo ir gavai patvirtinimą, kad jis ją suprato ir su ja sutinka. Pirataujame visi - norėdami to ar nenorėdami. Vienintelis būdas būti 100% legaliam - tai gyventi niekam nepriklausančioj saloj be jokių daiktų, kuriuos kas nors kada nors yra lietęs. Jei jau apie kainas ir vertę... Ne viskas verta tiek, kiek užrašyta sąskaitoj-faktūroj (tikriausiai turi tokią kiekvienam MP3, arba bent raštišką autoriaus sutikimą). Tarkim, Ubuntu nemokamas, bet pažeidęs licencijas galėtum gauti susimokėti ne vieną mln. $. Praktikoje nėra tokio dalyko kaip legalu/nelegalu. Tik: ar tam tikruose veiksmuose galima įžiūrėti nusikaltimo sudėtį pagal tam tikrą jurisdikciją. T.y., ar yra aiškus motyvas kažkam pakenkti. Parsisiųsdamas gigą mp3, kurių šiaip ar taip nepirktum, niekam žalos nepadarai. Tuo tarpu niūniuodamas Yvos dainelę padarai, nes galbūt jos klausėsi kažkas, kas priešingu atveju būtų užsisakęs per radijo stotį. Kaupdamas ir platindamas nuorodas į konkrečius produktus žalos padarai nebent tuomet, jei tie produktai įslaptinti ir autorius nenori, kad apie juos kas nors žinotų. Beje, Danijos autorių apsaugos teisėje šiuo metu tai ir yra vyraujantis motyvas, dėl kurio neįmanoma nubausti jokios P2P grandies.
- 2010-12-02 01:33
Na,mano tą piktą pasakymą išprovokavo vienas debilas,pareiškęs - nachui tu čia linuxą naudoji - imk windausus ir naudok normalias programas. Tas net pašto nesitikrino prie mano kompo, nors reikėjo. Tiesiog užpist kartais gali tokia debiliška situacija - visi įsikanda kokį durną formatą,ir dar programos windaus-only,būtinai kainuojančios >1000 lt, ir siuntinėja reikia nereikia tik tokius failus. Paprašai atsiųsti PDF'u ar dxf - apibamba - „man per sunku save as susirast,ar export pamygt, imk ir naudok normalias programas“. Po tokios šiandienos,kai nekreipia į mandagų prašymą - atsiųsk man dxf formatu, pdf'u,tai taip ir norisi tada tokisosistemos,kur bile kas neteisėta ir psio, mokėk 10x daugiau,nei programa buvo verta.