Jau 2011 metais kietųjų diskų talpa turėtų siekti 4TB  (21)

Kietųjų diskų gamintojai vis didina savo produktų talpą ir, jei tikėsime rinkos ekspertais, jau 2011 metų pabaigoje kaupiklių talpa turėtų pasiekti 4 TB ribą. Kad būtų galima į prekybą išleisti tokius produktus, gamintojai turės sukurti naujas plokšteles, kuriose informacija būtų įrašoma didesniu nei 530GB kvadratiniame colyje tankiu, arba gaminti kietuosius diskus su 5 plokštelėmis, kaip tai daro Hitachi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Western Digital pristatė 3TB talpos diską su keturiomis plokštelėmis. Šiame diske informacija yra įrašoma 530GB kvadratiniame colyje tankiu. Norint pagaminti 4TB talpos diskus su keturiomis plokštelėmis reikės, kad vienoje plokštelėje tilptų net 1TB informacijos, ką pasiekti yra išties nelengva. O ką jau kalbėti apie 2.5“ diskus, kur informacijos įrašymo tankis plokštelėse turės būti dar didesnis.

Taip pat atsižvelgiant į tai jog tik nauji kompiuteriai palaiko didesnę nei 2.2TB talpą, gali būti , kad kitais metais kietųjų diskų rinka kiek „sustings“, nes palyginti nedidelė dalis platintojų domėsis tokios talpos diskais. Taigi nauji ypač didelės talpos diskai kainuos gana brangiai.

Panašu, jog kietųjų diskų talpos didėjimas 2011 – 2012 metais bus paskutinis. Norint dar labiau padidinti jų talpą, reiks ieškoti naujų technologijų. O kaip bus išties, pamatysime netolimoje ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: