Vilniuje įvyks pirmosios pasaulyje anti-dezinformacinio dirbtinio intelekto pratybos  ()

Gegužės 10 d. Vilniuje vyksiančių „Saugumo žaidynių“ dalyviai praktikuosis DI pagalba greitai aptikti priešiškos dezinformacijos bei propagandos naratyvus Lietuvoje, Rusijoje ir 39 kitose pasaulio valstybėse. Renginio metu vykstančioje konferencijoje gynybos ekspertai diskutuos kaip vystyti naujas technologijas, kurios gali reikšmingai prisidėti prie šalies kinetinės ir nekinetinės gynybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Davoso ekonomikos forumo dalyvių apklausa parodė, kad su naujos kartos DI susijusios grėsmės šiais metais vertinamos kaip svarbiausios: baiminamasi, kad jų pagalba sukurtos ir išplatintos melagienos gali daryti įtaką ne tik visuomenės nuotaikoms, bet ir rinkimams”, sakė vienas renginio iniciatorių, „Repsense” bendraįkūrėjas Mykolas Katkus.

Pratybų dalyvių – VU TSPMI „Saugumo studijų” studentų bei Šaulių sąjungos narių komandos treniruosis akimirksniu aptikti ir įvertinti dezinformaciją, klaidinančią informaciją ir propagandą naudodamiesi lietuvių įkurtos duomenų bendrovės „Repsense” sukurta DI platforma „Adler”. Iš viso bus įvertinta per 50 000 šiais metais išėjusių straipsnių bei socialinės žiniasklaidos pranešimų Lietuvoje ir apie Lietuvą.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais naujausi „Xiaomi“ ekosistemos vaizdo projektoriai. Tik nuo 59€ ir įspūdingos galimybės (Video)
3092 4

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-05-16!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

1) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android TV 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

2) „Wanbo T2 Max NEW“ - puikus Android vaizdo projektorius tapo dar geresnis

3) „Wanbo X5“ - puikios kokybės vaizdo projektorius

4) „Wanbo MINI“ - tik 59€ už 1080P vaizdo projektorių

Išsamiau

Eksperto teigimu, praėjusių metų duomenų apie Lietuvos įvaizdį pasaulio internetinėje žiniasklaidoje analizė parodė akivaizdžias informacinio karo prieš Lietuvą apraiškas.

„Dažnai kartoju: privalome tikėtis geriausio, bet ruoštis blogiausiam. Gyvename Rusijos kaimynystėje, ir informacinis karas nėra teorinė galimybė, jis vyksta jau šiandien. Čia pirmas kartas, kai jam aptikti ir įvertinti naudosime dirbtinį intelektą“, – pažymi profesorė Margarita Šešelgytė, VU TSMPI direktorė.

Sprendimų ieškos industrijos ekspertai

Pasaulio Ekonomikos Forumo paruošta „Globalių rizikų ataskaita 2024“ (angl. „Global Risks Report 2024“) rodo, kad dirbtinio intelekto (DI) pagalba sukurtos dezinformacijos ir melagienų kampanijos per artimiausius dvejus metus taps viena didžiausių grėsmių.

 

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Inovacijų agentūros, VU TSPMI, „Repsense“ ir „Coinvest Capital “ organizuojamose „Saugumo žaidynėse“ taip pat dalyvaus gynybos, akademijos ir verslo ekspertai. Visuomenei atviroje renginio dalyje jie diskutuos apie dirbtinio intelekto panaudojimą dezinformacijos ir propagandos kampanijų neutralizavimui.

Informacinio karo strategijų ekspertas, politologas dr. Nerijus Maliukevičius papasakos, kaip konstruojamos propagandos naratyvus, o DI strategas, „Repsense“ bendraįkūrėjas Alfredas Chmieliauskas paruoš vyraujančių propagandos ir dezinformacijos naratyvų apie Lietuvą apžvalgą. Renginio dalyviai taip pat išklausys ir grupių prisistatymus.

 

„Saugumo žaidynių“ diskusijų metu apie verslo, technologijų ir gynybos inovacijas taip pat diskutuos Defense AI Conservatory vadovas, Bonos Universiteto CASSIS instituto mokslo darbuotojas dr. Heiko Borchert, ES hibridinių operacijų ekscelencijos centro „Hybrid COE” darbuotojas Sönke Marahrens, „Baltic Fund“ bendraįkūrėjas, investuotojas dr. Shahriar Ahy ir kiti ekspertai. Diskusijas ves fondo „ Coinvest” vadovė Viktorija Trimbel ir VU TSPMI direktorė prof. Margarita Šešelgytė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()