„Tai galas.“ Sensacinga žinia. JAV priėmė istorinį įstatymą dėl Rusijos  (2)

J. Bidenas padarė galą tiekimui iš Rusijos Federacijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-15 „Tai galas.“ Sensacinga žinia. JAV priėmė istorinį įstatymą dėl Rusijos  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Bidenas uždraudė rusiško urano importą į JAV, o pats įstatymas įsigalios po 90 dienų. 

Šiandien, gegužės 14 d., JAV prezidentas pasirašė dvišalį įstatymo projektą, draudžiantį Rusijos kilmės urano importą į šalį. Po trijų mėnesių įstatymas įsigalios, o JAV su uranu iš Rusijos Federacijos atsisveikins visiems laikams, praneša Baltųjų rūmų spaudos tarnyba.

[Vokietija] Tik nuo 298€ įspūdingi nešiojami PC! Intel Core i7, 32GB+1TB, 16 colių ir 165Hz, 2,5K ekranai, WIN11 ir kt. („Ninkear N16 Pro“, „Ninkear N15 Air“)
2056

Fantastiškai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai ribotas kiekis

Puikių savybių ir galimybių

Išsamiau

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais J. Sullivanas pavadino šį įstatymą istoriniu. Jis galės sustiprinti ne tik energetinį, bet ir ekonominį JAV saugumą. Pirma, priklausomybė nuo Rusijos Federacijos civilinėje branduolinėje energetikoje bus sumažinta, o vėliau panaikinta visai. Neseniai J. Bidenas jau pasirašė dokumentus dėl urano sodrinimo JAV ir skyrė tam 2,72 mlrd. dolerių.

 

Naujasis įstatymas leis ateities JAV kartai užsitikrinti visišką saugumą energetikos sektoriuje.

 

Netgi Rusijos kariuomenei įsiveržus į Ukrainą, Vašingtonas neįvedė sankcijų Rusijos uranui. Nemažai žiniasklaidos priemonių rašė, kad šios atsargos buvo labai svarbios JAV atominėms elektrinėms.

Tačiau jau 2024 metų kovą Amerikos įstatymų leidėjai priėmė naują įstatymą, draudžiantį į šalį importuoti Rusijoje pagamintą uraną. Įstatymas įsigalioja praėjus 90 dienų po to, kai jį pasirašo šalies vadovas.

Vyriausybė yra įsipareigojusi iki 2028 metų remti visas komunalines įmones, kurios bus priverstos sustabdyti savo veiklą dėl elektros energijos trūkumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(11)
(134)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: