Internetas mus pavertė laboratorinėmis žiurkėmis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dariusss 2010-12-09 09:56
Šitą ir aš jau senai pastebėjau, kad nuo kompiuterio atmintis blogėja bei sunkiau susikoncentruoti dėmėsi, dėl to net nusipirkau knygą "lavinkime atmintį".
StN 2010-12-09 10:34
Šiandien pats šiek tiek kovojau su tuom. Tiesiog vienu momentu teko pamedituot, kad savo koncentraciją sutelkt ties vienu dalyku. Esmė, kad žmogus nebesugeba sutelkt dėmesio ties vienu dalyku. Anyways, jeigu turi pakankamai valios, nėra čia didelės problemos.
Indigo89 2010-12-09 11:19
Tie, kas neturi valios, vienaip ar kitaip nesugebes suteikt demesio ir del to kaltins ka nors. Blogam sokejui ir kiausiniai trukdo.
RiMuSaS 2010-12-09 12:31
Kalbi kaip superine persona. Bet ar pats neturi jokiu zalingu iprociu ? Nebuna visur prikist vale, bet ir cia atsiranda problema, kad save zmogus pradeda pats varzyt tuomet. Aisq susivaldai neuzsiminet niekais, bet kartu save ir kankini. Tai nebutinai taikoma visiems tiesiog pasamprotavau.
zvejelis 2010-12-09 16:49
Su siuolaikinem technologijom zmones irgi keiciasi fiziologiskai: jie tapo greitesni informacijos suradimo ir sugeneravimo galvoje srityje(nes tai padaro google), o nusilpo individualaus mastymo srityje, o tai reiskia, kad po keliu metu busim pusiau robotukai, su pagrindinem detalem, tokiom, kaip kompai ar ismanieji telefonai ir panasus pribambasu meslas.
Shinigami 2010-12-09 17:37
PARANOJIKAI Daugiau sunkų kažką pasakyti. Čia tikrai ne internetas ar kompiuteriai kalti. Pagrindinė problema yra patys žmonės. Žmonėms visada tekdavo apdoroti nedideli kieki informacijos vienų metu, nes skaitant knygą joje nėra tokio didelio informacijos srauto kaip naršant po internetą. Žmonės fiziologiškai ir psichologiškai prisitaikė prie mažu informacijos kiekių. Todėl per pastaruosius dešimtmečius labai stipriai ištobulėjus informacinei sistemai žmogus nebe spėja prisitaikyti prie vis didėjančio informacijos kiekio. Dėl to žmogui kurio procesorius dirba kaip dešimties metu senumo kompiuterio ir sunku apdoroti didelius kiekius informacijos. Žmogaus kompas pradeda laginti ir pridarinėti klaidų. Bet dėl to nėra kaltas internetas, bet pats žmogus. Reiktu paklausti pasaulio garsiausiu mokslininkų ar jie galėtu sėkmingai dirbi ir kurti naujas technologijas jei iš jų atimtume kompiuterius. Manau dauguma tikrai atsakytų "NE". Nes jie nebegautų naujausios informacijos, o dėl to gautus jog per naują išradinėja dviratį, nes prieš diena kitas mokslininkas jį jau išrado.
dariusss 2010-12-09 18:52
Paranojike tu paranojike, ar bent visą straipsni skaitei? niekas nekalba apie kompiuterių iš žmonių atėmimą, kalba eina ūkiškai tariant apie nuolatos leidžiant prie facebook, skypes, myspace ir pan kaskart vis bukimą žmonių. Šiuo atveju spėju būtų toks atvejis visą dieną susirašinėji su draugais visokius "vėjus", baigi pokalbi ir neprisimini apie ką kalbėjai vos prieš kelias minutes, nes tu atrašai refleksyviai nesusikonsentraves dėmesio. Čia tik "vienas iš milijono" pavyzdys. Ir vis dėl to net google vadovas tą juk pripažįstą.
punktyras 2010-12-10 00:39
Siūlau sąmokslo teoriją - tokie pareiškimai ir neva susirūpinimas yra palankus IPT, siekiantiems sugrąžinti buvimo internete laiko limitą ir už papildomas minutes plėšti nežmoniškas kainas. 8-O
Shinigami 2010-12-12 15:05
Aš visada perskaitau straipsnį ir komentarus pilnai. Ir paranoja ne tame, kad kompus atims, o tame, kad matote neigiamus poveikius ten kur jų nėra. Jei neprisimeni ką rašei prieš kelias minutes tai greičiau ne dėmesio stoka kalta, o žmogaus sugebėjimas įsiminti. Jei tiksliau, tai kaip ir minėjau tai evoliucijos priežastis. Visi gyvį padarai vystosi taip, kad aplinkoje gyventu kuo efektyviau su mažiausiomis pastangomis. Evoliucijos eigoje žmogui nereikėjo įsiminti to ką skaito, nes arba neegzistavo rašytinė kalba arba nedaug kas mokėjo skaityti ir rašyti (evoliucija vyksta ilgus tūkstantmečius, o ne kelis metus). Todėl smegenys yra prisitaikiusios geriau įsiminti tai ką girdi, o ne tai ką skaitai. Žinoma žmogus taip pat prisitaikė įsiminti tai ką mato, bet tekstas ir aplinką yra du skirtingi dalykai. P.S. pavyzdys visai niekam tikęs, nes turėdamas rezultatą tu padarai klaidingas išvadas, nes išvadų padarymas tiesiogiai priklauso nuo tavo turimos informacijos ir sugebėjimo ją susieti. Gal išvada ir atrodo teisinga, nes taip galėjo būti, bet papildoma informacija gali parodyti, kad ji visiškai klaidinga. Toks jau tas mokslas, jis taip pat evoliucionuoja gaudamas vis daugiau duomenų. Ir teorijos kurios yra dabar priimtos kaip tiesa po kurio laiko gali tapti visišką nesąmonę.