Itin pavojinga. Ką parodė eksperimentas su „Windows XP“ (Video)  ()

Siekdamas įrodyti, kaip pavojinga 2024 m. naudoti senas ir pasenusias operacines sistemas be jokios antivirusinės programos, ugniasienės ar maršrutizatorių, YouTube‘ris Eric Parker atliko koncepcinį eksperimentą – sukūrė „Windows XP“ virtualiąją mašiną su neapsaugotu interneto ryšiu. Per kelias minutes sistema buvo užpulta – į įrenginį automatiškai įsidiegė keli virusai ir kitų tipų kenkėjiškos programos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš virusų netgi sukūrė naują paskyrą pavadinimu „admina“, kuri, atrodo, kompiuteryje talpino FTP failų serverį. Kitas virusas, „conhoz.exe“, apsimetė galiojančia „Windows“ paslauga, pavadinta „conhost.exe“, ir jungėsi prie kelių trečiųjų šalių domenų, įskaitant bent vieną Rusijoje. Kitas įtartinas failas apsimetė esąs iš „Google“, o jo leidėjas buvo nurodytas kaip „www.google.com“.

Išpuoliai nesiliovė, o kompiuteryje su padidintomis privilegijomis buvo įdiegta daugiau virusų. Praleidęs šiek tiek laiko tyrinėdamas automatiškai įdiegtą kenkėjišką programinę įrangą, Parker įdiegė senesnę „Malwarebytes“ versiją, kad atliktų patikrinimą, ir ji pažymėjo bent aštuonis virusus, įvairiai klasifikuojamus kaip Trojos arklius, užkardas, DNS keitiklius ir reklamines programas.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais naujausi „Xiaomi“ ekosistemos vaizdo projektoriai. Stebėtina, ką jie sugeba (Video)
2069 4

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-05-30!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

1) „Wanbo DaVinci 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 600 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

2) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

3) „Wanbo TT“ - puikios kainos 1080P vaizdo projektorius

4) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

Išsamiau

Sistema „Windows XP“ buvo išleista 2001 m. ir tapo viena populiariausių stacionariųjų kompiuterių operacinių programų. Tačiau 2009 m. „Microsoft“ nutraukė pagrindinį „XP“ palaikymą, o 2014 m. – išplėstinį palaikymą. Tai reiškia, kad ji nebegauna saugumo atnaujinimų, priešingai nei naujesnės sistemos, pavyzdžiui, „Windows 10“ ir „11“, todėl ją naudoti internete yra itin pavojinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()