Ar antivirusinės apsaugo nuo virusų? Atsakymas nustebins daugelį - 7 patys populiariausi mitai apie kibernetinį saugumą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2022-03-10 12:55
O virusai plinta per interneto svetaines? Atidarai kažkokį puslapį per naršyklę internete ir kitą dieną visi kompiuterio failai užšifruoti?
conjurer 2022-03-10 13:45
puslapis, kuris jį išanalizuos su krūva naršyklių. Ir dabar nėra didelio reikalo leisti bet kokius exe failus, nes dauguma softo veikia naršyklėse, ir jos gana saugios, jei bent kas mėnesį atliekamas atnaujinimas. Kalbant apie tapšnoklius, atidžiai peržiūrėkite kokių leidimų prašo programos. Jei wallpaper keitimo programa prašo priėjimo prie sms ir kontaktų, tai nieko nuostabaus kad po to ji išsiunčia visiems tavo kontaktams nuorodą į save. Realiai joks antivirusas nuo to nepadės, todėl irgi neverta ten jų grūsti. Dar keli patarimai. Svarbių failų kopijas turėkite išorinėse nepajungtose usb laikmenose, arba kur nors online. Dvi kopijos gerai, bet 3 dar geriau. Banku naudokitės tik per kodų generatorių ar smartcard, mobilus parašas teoriškai nėra saugus.
UTF16 2022-03-10 14:16
Tai čia faktas kaip blynas. Tokie patarimai „prašau, labai prašau, susimildami nesilankykite įtartinose svetainėse“ padeda tik tiek, kad naivios virėjos ir šlavėjos mažiau spaudinėja ant visokių EXE failų.
Senas kareivis 2022-03-10 15:06
Pagrindinė taisyklė: gerbiamas kompiuterio vartotojau, jei iš ineterneto (iš gmail, yahoo mail ar iš bele kur) siuntiesi tai, kas tau atrodo yra wordas, pdf arba nuotrauka, ir, jeigu kažin kodėl tas failas yra exe - tai yra kenkėjiška programa. Kitas dalykas, kad žmonės siunčiasi krekus ir raktų generatorius. Apie juos - atskira kalba. Geriausia apsauga - Galva+Sandboxie+Comodo Firewall ir naršyklėje nelaikyti slaptažodžių.
conjurer 2022-03-10 15:16
Nėra taip paprasta. Saugumo spragos gali būti per įvairius vektorius - plugin'us, sistemines bibliotekas, ar net OS saugumą. Ankščiau naršyklės nebuvo labai saugios, ir buvo puslapių, kurie galėjo priexecutinti kodo aukštomis teisėmis. Bet čia labiau windows 9x, ar ankstyvieji windows XP laikai. Kartais atrasti pažeidžiamumai veikia retrospektyviai, t.y. jei 90 versijoje atrandamas pažeidžiamumas, jis gal egzistavo nuo 50 versijos, ir nebuvo pastebėtas. Pvz nintendo switch nulaužimas yra per naršyklę, ir tik nuo tam tikros "OS" versijos jis nebeveikia. Kitas dalykas kurį dabar pastebėjau, tai softas kuris iki šiol buvo skaitumas geru, tampa kenkėjišku, ar naglu. Tai daug maž prasidėjo kai visus programos bandydavo instaliuoti papildomą internet explorer toolbar, bet dabar yra giliasniame lygyje. Operacinės ir naršyklės turi keyloggerius, ofiso programos yra reklamų rodymo įrankis, antivirusai kasa kriptovaliutas, ir silpnina šifravimą, o apple įrenginiai jeu oficiliai leidžia beveik bet kam prieiti prie kiekvieno apple naudotojo nuotraukų, grįsdami kad tai padės kovoti su pedofilija. Tuo tarpu pedofilų salos lankytojai yra išperkami iš skandalų, ir nebūna nubausti. Taigi turėti "nevirusuotą" kompiuterį yra labai sudėtinga.
conjurer 2022-03-10 15:23
Tiesą sakant softo nulaužimo scena yra daug patikimesnė už milijardines softo kompanijas. Jų išleisti crack'ai retai būna kenkėjiški, nes jei būtų, tai kenktų jų reputacijai, ir pati scena nemėgsta tokių nukrypimų. O vat milijardinės kompanijos neturi tokių aukštų moralės standartų, ir jų vadovai gali būtų paduoti į teismą, jei nesiima veiksmų, kurie didintų didžiausių akcininkų pelną. Vien dėl žaidimų, tai jau gal 15 metų nulaužtas žaidimas turi mažiau problemų, nes dabartiniai DRM užraktai kartais elgiasi kaip rootkitai. Dėl paprasto softo nežinau, senai perėjau prie nemokamo ir atviro kodo alternatyvų, jų pilnai užtenka.