„Apple“ užpatentavo kompiuterį su slankiojančiu ekranu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SmOgER 2010-12-15 19:16
Is dalies tu teisus, bet tik is dalies, laptopo ir 200g sveriancio smartphono ekrano slankiojimo mechanizmas skiriasi kaip diena ir naktis, nuo idejos sugalvojimo iki jos uzpatentavimo dar taipogi nueit reikia (oru juk neslankios ekranas), kaip jau minejau galimas dalykas, kad ekranas gales dengti klaviatura kaip isorine, taip ir vidine puse, tada isvis nera apie ka cia kalbeti, kol neaiskus tikslus sio mechanizmo veikimas (kuris irodytu, kad tai anaiptol nera naujas 'isradimas'), tol tokie pasisakymai, kad tai jau seniai sukurta yra nieko verti. O kalbant apie pati patentavima, tai galima sakyti yra tiesiog marketingo irankis padedantis mazinti konkurencinguma is kitu imoniu puses, arba priversti jas moketi, asmeniskai nematau cia nieko absurdisko, pasirode iPhone, pasirode beveik identisku formu smartai su keliolika softo irankiu "pasiskolintu" is iOS (darbastalis, rasymo klaviatura itt.), pasirode iPad, pasirode ir kiti tablet'ai tokie kaip samsung galaxy tab - beveik identiskai atrodantys prietaisai sukurti vadovaujantis ta pacia ideja.
moo 2010-12-15 20:38
Tiesa ta, kad analogisku (savo principu) irenginiu jau nuo pvz 2003 buvo rinkoje, dar tuo metu kai iPhone net nesmirdejo, o ka tik buvo pasirode iPod. Ka Apple padare, tai smarkiai ispopuliarino tokio tipo irenginius, tai faktas. Kaip tik todel, jie patentu siem paminetiem daiktam ir neturi - jie ju neisrado. Siuo atveju gi, sakyciau, viskas labai idomu, nes jei automobiliui pritaikysi gerasias tanko savybes (arba atvirksciai) ir niekas anksciau to nebus sugalvojes, tai verta pagarbos o ir patento irgi.
SmOgER 2010-12-15 21:34
Kazkas panasaus kaip iPad egzistavo ir seniau, bet tiems irenginiams iki populiarumo truko daug del ju neisbaigtumo, optimalaus dizaino, racionalumo stokos kas ir yra svarbiausia, o iPhone buvo sukurtas ne kazko kito, o iPod Touch "ikveptas". Na bet taip, cia patentu nepritaikysi, tiesiog paminejau kaip nusisekusiu ideju plagijavimo pavyzdi.
slaptas 2010-12-15 22:09
Acer C200?
bahuriux 2010-12-16 11:38
Tai kad jau uzpatentavo http://occupyfun.com/photos/photo.php?t ... ccessories http://illnaturedgr.wordpress.com/2009/ ... od-update/