Vartotojai pakraupę. „Užklijuoti picą klijais arba valgyti akmenis.“ Kas vyksta  ()

Bendrovė imasi „greitų veiksmų“, kad pašalintų kai kuriuos keistus DI įrankio atsakymus.


DI
DI
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=EWcTVEFBIPI&t=48s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinėje žiniasklaidoje gausu pavyzdžių, kaip naujas dirbtinio intelekto produktas „Google AI overview“ sako keistus dalykus. Visų pirma vartotojams siūloma užklijuoti picą klijais arba valgyti akmenis. Anot „The Verge“, „Google“ jau metus bandė naują DI funkciją, kurios beta versija pasirodė 2023 m. gegužės mėn. pavadinimu „Search Generative Experience“. Per metus įmonė aptarnavo daugiau nei milijardą užklausų.

„Įmonė, kuri kažkada buvo žinoma kaip pažangiausia ir tiekianti aukštos kokybės produktus, dabar garsėja dėl žemos kokybės produkcijos, kuri tampa memais“, – anonimiškai sakė vienas iš DI kūrėjų.

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2883

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tuo pačiu metu „Google“ teigia, kad jos DI  pirmiausia teikia vartotojams „aukštos kokybės informaciją“.

„Google“ atstovė Megan Farnsworth pažymėjo, kad bendrovė „imasi skubių veiksmų“, kad pašalintų tam tikras „Google AI overview“ užklausas „jei reikia, vadovaudamasi savo turinio politika, ir naudoja šiuos pavyzdžius, kad sukurtų savo sistemų patobulinimus, kai kurie iš jų jau atskleidžiami“.

Savo ruožtu dirbtinio intelekto ekspertas ir neurologijos profesorius emeritas iš Niujorko universiteto Gary Marcusas teigė, kad daugelis dirbtinio intelekto srityje dirbančių kompanijų „parduoda svajones“, kad šios technologijos teisingumas nuo 80 % padidės iki 100 %.

 

G. Marcusas pažymėjo, jog pasiekti pradinius 80 % yra gana lengva, nes tam užtenka apytiksliai apskaičiuoti daug žmonijos duomenų, tačiau galutiniai 20 % yra labai sudėtingi.

„Iš tikrųjų turite atlikti tam tikrus patikrinimus, kad nuspręstumėte: ar tai tikėtina? Ar šis šaltinis yra teisėtas? Turite padaryti tai, ką gali padaryti žmogus, faktų tikrintojas, o tam iš tikrųjų gali prireikti dirbtinio bendrojo intelekto“, – paaiškino jis.

„AI overview“ naudotojai neseniai pranešė, kad paklausus, ką daryti, kad sūris nenuvarvėtų nuo karštos picos, DI atsakė: „Įpilkite šiek tiek klijų. Sumaišykite apie 1/8 puodelio „Elmer“ klijų su padažu. Netoksiški klijai gerai tiks.“

 

Gegužės 27 d. buvo pranešta, jog Vokietijoje vienas iš gyventojų pastebėjo, kad „Google“ žemėlapiuose kelias vadinamas „Hitlerio gatve“.

„Greitai pavadinimą pašalinome. „Google“ žemėlapių duomenys gaunami iš įvairių šaltinių, įskaitant duomenų kaupimo įmones, viešuosius šaltinius ir kai kuriais atvejais partnerius, pvz., vietos valdžios institucijas“, – sakė „Google“ atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(3)
(1)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()