Dėl padažnėjusių „online“ savižudybių Tailande uždarytos vaizdo pokalbių svetainės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2010-12-19 20:27
isgyvena tik sitpriausi ir protingiausi, kvailiai zudosi, naturalios atrankos niekas nesustabdys
faktas 2010-12-19 20:36
Mano žiniomis, nėra nei vieno gyvūno, kuris žudytųsi, jei tai neturi reikšmės palikuonims arba populiacijai. Tik žmonės taip sugeba...
Karvė 2010-12-19 20:39
Tegul tik žudosi ir valo genofondą!
Anonymous 2010-12-19 20:53
jop.. ir taip per daug zmoniu.. nors taigi kai rase apie kazkokia rase, kuri nepaliesta siandienio pasaulio.. tai tipo zmones labai smarkiai juokesi kai suzinojo, kad kiti zmones nori nuzudyti save.. jiems tai buvo nesuvokiamas dalykas..
ligonis 2010-12-19 20:58
"tai neturi reikšmės palikuonims arba populiacijai." turi ta reiksme, kad, kaip jau minejo, isvalo genofonda ko pasekoje sumazeja tikimybe tiem klaidingiems genam persiduoti i kita karta.
RiMuSaS 2010-12-19 21:22
Seip labai klysti, del techonoginiu ir visokiu kitokiu pazengimu dabar islieka kvailiausi ir net silpniausi turi daugybe sansu islikt. Nebera tos naturalios atrankos. Beje kad uzsiminei, kad islieka tik stipriausi ir protingiausi tai kaip tuomet tu islikai dar vis ??
Nerkus 2010-12-19 22:02
kai maisto truksta lemingai lekia nuo olos. nors is kitos puses cia greiciau kazkoks instinktas ir jei nesupranta, kad tai "savizudybe". nė vienas gyvunas nesizudo samoningai nesizudo, bet instinktyviai.
Strong_Bad 2010-12-19 22:10
+1 Pateisinu visas savizudybes kurios nesusijusios su "Meiles reikalais" ar kokio "kersto". Daugiau mastantis zmogus visad turi daugiau priezasciu savizudybei. Tiesa, jei esant problemai savizudybe figuruoja pirmoj pozicijoj galimu sprendimu sarase, tai jau silpnumo pozymis, bet tikrai ne kvailumo. Zmogus tada buna nusimines ir nesugeba blaiviai mastyt, o ir varianu is ko rinktis nelabai daug turi pagal esama supratimo lygi, tai akivaizdu, kad jaunesni ir krenta kaip lapai.
rwc 2010-12-19 22:21
Paaiškink mechanizmą, kaip evoliucijos eigoje gali išsivystyti savižudybės instinktas. Nė vienas gyvūnas nesistengia nusižudyti. Kai kurios skruzdėlės paprasčiausiai nežino, kad iš išorės uždariusios paskutinę angą jos liks nakčiai lauke - ir vis tiek desperatiškai stengiasi išgyventi. Bitės nežino, kad įgėlusios mirs - jų instinktas sužaloti agresorių. Kai kurie gyvūnai mirtinai susižaloja arba apserga nuo išsekimo esant labai neįprastoms sąlygoms. Vienintelis žmogus nusprendžia, kad neverta gyventi dėl prarasto darbo, vienatvės ir pan.. Kitiems gyvūnams pats išgyvenimas, arba kolonijos išgyvenimas - esminis tikslas.
Strong_Bad 2010-12-19 23:03
Su gyvunais nelabai reiktu lygint, nes pas juos daug trumpesnis ir paprastesnis gyvenimas. Skruzde palikus uz duru neturi dar 50 metu pamastymams, kodel butent ji palko uz duru
keine_lust 2010-12-19 23:59
as garantuoju kad tie "savizudziai" intelektualiaja prasme tave lenkia... o fizine jega dabar praktiskai nereikalinga... nebent tu esi/busi statybininkas(kas yra labai tiketina).
zet 2010-12-20 00:43
kazkas bizni prarado... o jei pvz kino teatro saleje kas nusisautu, reiktu visus kinoteatrus uzdaryti ?
faktas 2010-12-20 00:58
Problemos su minėtu tinklapiu pasikartoja nuolat. O jei teatre kas nusišautų, tai parašytų pora laikraščių ir visi pamirštų greit.
kionig 2010-12-20 01:04
Kaip toki psichopata kaip tu reiktu izoliuoti nuo visuomenes.
Ispanas19 2010-12-20 05:11
Aš kaip tik manau, kad žmonių kaip ir visų gyvūnų instinktas yra išgyventi, tad jeigu sugebi nugalėti savo prigimtį ir visgi nusižudyti turi būti velniškai stiprus žmogus ir tikrai nebūtinai kvailas. Pasižiūrėkite į šitą sąrašą įžymių filosofų ir jų mirties aplinkybes jeigu įdomu http://en.wikipedia.org/wiki/Deaths_of_philosophers Tikrai nemanau, kad tie kurie nusižudė buvo silpnesni ar kvailesni už daugumą mūsų.
Anonymous 2010-12-20 05:53
oj... is kur tokia nuomone? pirmiausia, tai gyvunai laisveje negali buti lyginami su zmonemis kurie nukrypo nuo naturalios aplinkos ir instinktu, bei veikiami labai daug dirbtiniu veiksniu, kas sudaro kalejimo efekta.. turbut teko girdeti apie gyvunus kurie nesidaugina nelaisveje.. juk vargana zuvele ar ten kitoks prislegtas gyvunelis neturi tiek smegenu ir galimybiu nusizudyti, ypac nelaisveje.. o jau pries tai lyg sakiau, kad rase nepaliesta pasaulio net juokesi is minties, kad zmones nori patys save nuzudyti, tai praktiskai kaip ir irodymas, kad zmones zudosi del instiktyvaus gyvenimo nukrypimo.. o mineta skrusdele viena nakti pabuvus jau naturaliai supras kita nakti, kad tai gali ivykti ir jau turetu instinktyviai skubet.. bet jos ne zmones.. nesupranta tiek kiek mes.. jei mum per gyvenima tektu pora naktu pamiegot po adviru dangumi, tai del to tikrai nesizudytu niekas.. anyway, kaip kazkas sake.. visgi protingesni turi daugiau rupesciu, bet neteko girdeti, kad koks genijus nusizudytu.. bet ne tai nesvarbiausia... o tai kad dundukai susidure su sudprobleme nesugeba susidoroti ir is durnumo eina nuo stogo nusokti.. protingi zmones jau buna susidure su nemazai problemu ir supranta, kad viskas yra issprendziama vienokiu ar kitokiu budu.. asmeniskai manau, kad beveik visi sio forumo lankytojai vertina savo gyvybe ir nenoretu susidurti su mirties akistata..
Anonymous 2010-12-20 06:06
as visada zmonems sakiau, kad niekad negalvotu apie pasaulio krasta ar kitokius sunkiai suvokiamus dalykus, nes isprotes.. filosofai, fizikai ir matematikai yra arciausiai isprotejimo ribu.. bet kaip supratau zudosi tik filosofai.. juokas, juokais.. bet nelinkeciau niekam, tai patirti.. del vaiku, tai svietimo sistema nesugeba jiems paaiskinti daug dalyku.. tevai turetu daugiau demesio skirti savo seimai.. daugiau bendrauti tarpusavyje.. bei spresti problemas kartu.. tada viskas paprasciau.. o kai zmogus vienas viska istisai apmasto, tai issivysto paranoja.. kuria nera kam paneigti.. o is streso zmogus negeba objektyviai vertinti ne tik aplinka, bet ir savo veiksmus.. juk mums duotas gebejimas bendrauti.. stai todel zmones ir turi vieni kitiems paaiskint, kada nusisneka.. nu zodziu minti, ka noriu pasakyti, turejot suprasti..
nondescript 2010-12-20 13:13
ka jus cia kalbat, sitas mitas jau seniai sugriautas palygink santyki, kiek yra protingu ir kvailu, jei butu kaip sakai, jau seniai visi vaiksciotu su IQ 200+ o depresija dazniausiai atsiranda, del cheminiu medziagu pusiausvyros sutrikimo smegenyse, todel nuo to neapsaugoti nei protingi, nei kvailiai... kaip mokslo zmones, turetumet bent tiek zinot
zaf 2010-12-20 14:04
Nesupykit, bet tiek šaltakraujiškumo ir cinizmo seniai nemačiau, kaip keliuose pirmuose komentaruose. Apgailėtina.
Justas116 2010-12-20 15:13
Na is tikruju dauguma savizudziu yra silpni ir nera cia ko juos liaupsint kaip didvyrius. Savizudybe dazniausiai ivyksta gi tarp paaugliu, nes jie nebepakelia sio gyvenimo nastos. Tik silpnas zmogus gali pasirinkti tokia pabaiga - pabegti nuo visu rupesciu, is sio pasaulio. Pasirinkti mirti lengva. Savizudybe del meiles man is vis yra apgailetinas dalykas: tu myli ta zmogu, jis taves ne. Bet tu del to nesizudai, nes tu ja/ji myli ir negaletum jos/jo iskaudinti, neverstum galvoti kad tai jos/jo kalte, kad tu nusizudei. Nespejau perskaityt tavo to puslapio, bet filosofai manau nusizudo, nes yra velniskai smalsus