Į 4G traukinį Lietuvoje įšoko ir „Tele2“  (10)

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ praėjusią savaitę viešai pristatė ketvirtosios kartos (4G) mobilųjį internetą, veikiantį LTE technologijos pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatymo, kuriame dalyvavo Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto, Vilnius Gedimino technikos universiteto ir Kauno Technologijos universiteto dėstytojai bei studentai, metu bendrovė pademonstravo praktines LTE/4G ryšio galimybes - viešo pristatymo metu pasiekta 106 megabitų per sekundę duomenų priėmimo ir 40 megabitų per sekundę siuntimo sparta.

„Esame pasirengę Lietuvoje kurti ketvirtosios kartos belaidžio ryšio tinklą LTE technologijos pagrindu. Belieka sulaukti, kol bus paskelbtas konkursas ryšio dažniams įsigyti ir tinklui įdiegti“, - sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Lapkritį „Tele2“ sukurtas 4G mobiliojo ryšio tinklas pradėjo veikti didžiuosiuose Švedijos miestuose – Stokholme, Geteborge, Malmėje ir Karlskrunoje. Naujajame tinkle, kuris kitų pabaigoje veiks daugiau kaip 200 Švedijos miestų, duomenų perdavimo sparta pasiekė daugiau nei 100 megabitų per sekundę, tvirtinama „Tele2“ pranešime spaudai. „Tele2“ vadovas užtikrino, kad bendrovė ir šioje srityje taps kainų lydere.

Tiesa, konkurencija tarp 4G ryšio tiekėjų Lietuvoje nusimato pakankamai didelė. Pirmiausia, tai gerokai į priekį išsiveržęs „Mezon“ internetas, veikiantis WiMAX technologijos pagrindu ir jau realiai prieinamas didžiajai daliai Lietuvos gyventojų. Nors skeptikai WiMAX galimybes vertino skeptiškai, tačiau po naujausio ITU komentaro tampa aišku, jog ši technologija priklauso 4G šeimai.

Šiuo atveju negalima pamiršti bendrovės „Omnitel“, kurie pirmieji iš mobiliojo ryšio operatorių Lietuvoje išbandė LTE technologiją – tą jie padarė jau 2010 metų gegužės mėnesį. Atliekant 4G bandymus, „Omnitel“ rėmėsi savo kolegų iš "TeliaSonera" patirtirtimi: "TeliaSonera" pirmoji pasaulyje pradėjo teikti komercines 4G paslaugas Stokholme ir Osle, o "TeliaSonera" grupės įmonėse demonstraciniai 4G tinklai taip pat įdiegti Suomijoje ir Danijoje, atliekami bandymai Estijoje, Latvijoje ir Uzbekistane.

Po atliktų testų "TeliaSonera" skelbė, jog naudojant 4G ryšį, verslui iš principo nebelieka skirtumo, kaip jungtis prie vietinio tinklo - per laidus ar per 4G mobilųjį internetą: prie įmonės duomenų bazės, kitų bylų, vaizdo konferencijų galima prieiti ar jungtis su nešiojamaisiais kompiuteriais būnant bet kurioje vietoje, kur veikia 4G - tiek įmonės viduje, tiek pas partnerius ar dirbant namuose. Nereikia rūpintis nepamiršti kokių nors prezentacijų ar specialių duomenų. 4G ryšys suteiktų galimybę įmonėms, renginių organizatoriams, žiniasklaidai turėti aukštos spartos mobilųjį internetą konferencijose, seminaruose, rengti tiesiogines vaizdo transliacijas iš įvykio ar renginio vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: