Lietuvos rinka pasauliniams muzikos pardavėjams neįdomi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kroitus 2010-12-22 15:02
Ir vėl bus kaltinami piratai, kurie realiai nelabai prie ko. Pas mus nuperkama mažai iPod'ų (nes nėra tiek pirkėjų), todėl Apple skaičiuoja, kad ir perkančių muziką nebus. Nėra kur įsigyti muzikos, potencialūs pirkėjai priversti ją gauti nelegaliai, nors tikrai nemažai iš jų nusiteikę mokėti, jei tik būtų galimybė. Užburtas ratas - neperkama, nes nėra iš kur, nėra iš kur, nes neperkama...
faktas 2010-12-22 15:56
Pirkimams labai faina SongBird programos naujoji beta versija. Atradau naujų atlikėjų, apie kuriuos iki šiol net nežinojau. O dėl iTunes paprastumo, kaip dažnai teigiama, tai galima pasiginčyti...
valdis5797 2010-12-22 16:33
neveltui amerikieciai garseja visam pasauli savo nenuovokumu.. kokiam zombiui reikia but, kad moketi uz muzika, kuria galima parsisiusti is interneto nemokamai http://www.slsknet.org/
faktas 2010-12-22 16:46
Va! Norėjau paklausti. Yra gi tokia muzika kaip nekomercinė. Gal žinot, iš kur būtų galima jos legaliai gaut?
valdis5797 2010-12-22 16:54
ziurek youtube! ko nera nemokamai youtubej to nera visai!
camarilla 2010-12-22 17:33
Viskas labai lengvai prieinama ir nemokamai, reikia but durnam moket pinigus kur ju nereikia
DnT 2010-12-22 17:39
Tu perki muziką, kad paremt atlikėją. O dėl tokių pareiškimų man net bloga darosi. Įsivaizduok save: sukūrtum gabalą, kuris staigiai išpopuliarėtų, ir tu uždirbtum 1000$, kai tavo tą gabalą būtų parsisiuntę 5mln. žmonių, tarkim daina kainuotų 0,99$, tai tau nebūtų apmaudu dėl to? Aišku dabar atlikėjai atiduoda nemokamai savo produkciją, deda vaizdo klipus į youtube, myspace ir t.t., bet visą tai tik tam, kad padidintų savo gerbėjų būrį, kas po to su kaupu atsiperka, koncertinių turų metu. Va dėl to, kad lietuvių atlikėjai nėra tokie populiarūs, kad pakankamai uždirbtų koncertuodami, tai ir kovoją prieš piratus. Be to, argi nesmagu kartais nusipirkti orginalų singlą ar albumą ir padėtį jį į savo lentyna? Po kiek metų išsitrauksi ir savo vaikam galėsi parodyt sukauptą kolekciją ir kokia muzika tavo laikais buvo.
faktas 2010-12-22 17:48
Na aš pats esu fotomenininkas ir kaip tik prieš valandą pardaviau savo nuotrauką Lenkijos kompanijai už normalią kainą, tad gerbiu visų autorių teises tiek muzikos, tiek technologijų ir kt. srityse. Kol nefotografavau, tai taip pat kaip ir jūs, nesuvokiau darbų vertės. O dabar jau perku, nors puikiai suprantu, kad galiu nemokamai parsisiųsti ir tikrai niekas nepagaus. (-: Beje, jei visi pirktų, tai kainos būtų gal kokį 20 kartų mažesnės, nei kad dabar.
valdis5797 2010-12-22 18:13
youtubej filmuku autoriai uzdirba is reklamos http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 74&l=2&p=1 ir jei visi ignoruotu mokama produkcija, ir naudotu tik nemokama, tai greitai visa informacija, filmai, muzika taptu nemokami ar imanoma informacine visuomene su suvarzytais informacijos srautais?! kogero, kad nelabai.. laisve informacijai! sharing is caring!
valdis5797 2010-12-22 18:26
po 10-m 20 metu nebebus prietaiso, kuris nuskaitytu tokio standarto laikmenas, taigi informacija dingsta, taciau jei paplatini internete kurini, jis klajos is vieno vartotojo i kita dar ilgai ilgai, informacijos testinumas uztikrinamas. taigi, jei nori kaupti tau patinkancia muzika ateities kartoms- share'ink!
matise 2010-12-22 20:07
yra virtualūs "netleiblai" ten atlikėjai tiesiog dalina savo muzika nemokamai. Vienas iš jų - sutemos.net, garsus tarp melomanų visame pasaulyje aišku tuose netlabel'uose pagrinde tik elektroninė muzika.
blizzard 2010-12-22 20:28
žinant atlikėją galima surast ar netikėtai užtikt jo platinamą nemokamą kūrinį. Aišku dažnai padeda youtube. DNT taip perki kad paremtum atlikėją, bet klausimas ką labiau paremi atlikėją parduotuvę iš kurios perki ar dar bala žino ką.. manau kaip tik todėl didžioji dalis atlikėjų ir koncetuoja, o ne būna užsidarę ir platina savo muziką.. Apie lietuvos atlikėjus geriau išvis nekalbėkim... man iš tikro net gaila kad tokie "atlikėjai" pas mus pupuliarūs, o apie tikrą ir tikrai kokybišką, daugialyje pasaulio šalių leidžiamą lietuvių kūrtą muziką net nėra užsimenama.. tokie atlikėjai kaip the sneekers, vidis, metal on metal, justin xara, spotless, happyendles ir t.t. kiek jūs apie juos žinot? anglijoje kaikuriuos gabalus per radijo stotis groja, o mes pirmą kart girdim apie tokius atlikėjus.. o kas geriausia, kad neteko girdėt kad jie skūstūsi piratavimo mastais taip kaip skundžiasi mūsų popselis.. muzika kuri yra undergrounde, ji praktiškai nepieinama net pirataujant, turiu sąašą dainų apie kelis 100 kurių neišeina niekur rasti nė pirkt nė pirataut, muzika tiesiog tobula... deje autoriui prasimušt trugdo ne piratavimo mastai, o užgošta scena į kurią jis negali pakliūti..
kroitus 2010-12-23 09:02
Jei kas nori "nekomercinės" muzikos, tai yra toks dalykas kaip jamendo.com. Ten daug muzikos su Creative Commons licencija. Taip pat ji prieinama ir lietuviams.
blizzard 2010-12-23 09:19
na va kiek alternatyvų yra tik ieškot reikia.. jeigu pradės čia cenzūrą skleist tai tokių tinklapių tik daugės..
Mopsiasnukis 2010-12-23 11:16
Tvarkoj, geras poziuris, bet tarkim jei Photoshopas crackintas, tai jame yra metaduomenu tiek, kad labai aiskiai atrastum kaip ir su kuo daryta ir ne visus juo pavyks panaikinti. Taigi naudojant nelegalu softa daryti darbus yra tas pats kaip vezioti krovinius su vogtu transporteriu. Nebaksnoju tiesiai i tave. Cia bendrais bruozais sakau, nes mano supratimu vistiek 100 % legalaus turinio ir irankiu naudojimas yra sunkiai imanomas.
blizzard 2010-12-23 22:16
Tokiu atveju galima sakyt kad tavo avataras yra vogtas, tas žmogus kuris jį sukūrė turbūt naudojo vogtą photoshop, taipogi jis turbūt neleistinai naudoja linux ženkliuką. Ši svetainė taipogi nusikalto nes tą avatarą leido čia patalpinti ko pasekoje išaugo galimybė jį pasisavinti keliolika kartų. Taippat nusikalto ir serverinė kurioje ši svetainė pahostinta, nes ji taipogi tą leido ir t.t.t.t.... Kas būtų jeigu viskas būtų pagal taisykles? mesn eturėtume nei avataro, nei svetainės, nei serverinės, nei šios žinutės, tik vieną užsispyusį autoriūkštį kuriam trūksta reklamos..