Kalėdų staigmena: LANVA užsimojo užblokuoti prieigą prie „Linkomanijos“, eilėje – kitos „torrent“ svetainės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-12-27 20:10
Gali vadinti ir taip, bet teisingiau, moki už vardą. Na ga dar už vieną kitą smulkmenėlę, kaip pvz Lamborghini Gallardo ir Audi RS8. Abu varomi to paties motoro, abu pagaminti iš Audi dalių, tačiau vienas beveik per pus brangesnis nei kitas. Kaip pvz Apple produkcija lyginant su įprastiniais prietaisais, detalės tos pačios.
blizzard 2010-12-27 21:37
Tada klausimas toks aš negaunu pinigų klausydamas muziką, kodėl kūrėjas turėtų juos gauti iš manęs? Internetas yra bendruomenė, kurioje visi dalinasi viskuo vieni su kitais. Turim bendruomenę realių žmonių ir infomaciją kuri buvo atrasta tam tikro žmogaus. Tarkim tai ensteinas ir jo realetyvumo teorija. Po jos paskelbimo jis tapo garsus, taigi jis gavo reklamą, taippat gavo ir nobelio premiją bet tik vieną kartą. Tiek jo teorija tiek filmas ar muzika internete yra infomacija, abiem atvejais infomaciją užtenka nukopijuoti arba pasakyti kam nors kad ji būtų perduota. Ko gero kiekvienas žemės gyventojas jau "nupiratavo" realetyvumo teoriją, kodėl iš kiekvieno žmogaus nėra išiieškomi pinigai todėl kad jis tą žino? kodėl nėra policijos kuri prižiūri kad tam tikri žmonės nesusimokėja nenaudotų mano sugalvoto anekdoto? ir koks verslas būtų..
Arns 2010-12-27 22:08
gerai kad nepateikei savo įrodymo su Pitagoru... O šiaip, žmogau, atsibusk, nori nemokėti už muziką, pats išmok groti ir dainuoti. Nepatinka kad už kokią programą reikia mokėti? Susiprogramuok. Juk už darbą norisi algos, ar alga = pašalpa?
blizzard 2010-12-27 22:20
programeriai gauna alga.. tai jau buvo ankščiau sakyta ir nesvarbu kiek milijonų kopijų parduota, jų alga nuo to nedidėja.. nuo kada kuryba = darbas?
KeeperMustDie 2010-12-27 22:34
Nuo tada kai uz tai zmones pragyvena, t.y. nuo labai seniai. Feju pasaulyje galbut ardamas zmogus dar ir grizes uzsimines turininga neapmokama kuryba, taciau realybeje gerai kurybai skiriama zymiai daugiau nei kasdieniniam darbui - ten atitidirbi darbo diena ir rami galva, o kuria zmones ir nakti atsikele buna.
blizzard 2010-12-27 22:47
sorry kad darbas = kurybai tikrai negaliu sutikt... pamėgink pats ką nors kūrti, suprasi apie ką kalbu, jeigu kuryba tampa darbu, tai tu nebetobulėji.. pilna to pavyzdžių, todėl netgi sakoma kad mainstream žlugdo autorius.. na bet čia jau tau išsiaiškint... aš visgi laikausi nuomonės kad kas internete tas visų, jeigu reklamuojiesi - esi pasiruošęs už reklamą sumokėt, nepatinka reklamuokis ant gatvės stendo.. yra atlikėjų kurie tikrai gerą muziką kuria ir jų muzikos piratinės per google nerasi.. taigi kas nori tas apsisaugoja
Arns 2010-12-27 22:54
O tu pateik pavyzdžių, kai tik laisvalaikiu kūryba užsiimantis žmogus sugeba kažką reikšmingo pastoviai sukurti. Man pasakyti kurie, anot tavęs, netobulėjantys žmonės uždirba pinigus, tikrai daug lengviau. Žmogau, netenkina sąlygos, neturėk. Juk niekas neverčia klausytis atlikėjo kuris nori gauti pingų(ir dar žiauriai užsiciklinęs žmogėnas), nežiūrėk mokamų filmų, juk jie neveda į tobulėjimą ir tik skatina degraduoti žmones. O kaip programos? Jų kūrėjai mulkiai!(iš vis, updeitai programai, bei naujos kūrimas su senąja nesusiję kaip žmogus ir katė...)
KeeperMustDie 2010-12-27 23:11
Yra tokiu vietu kur nusikalstamumas ~=0 (aisku jos labai retai apgyvendintos), tai nebebaudziam uz tvarkos pazeidimus, o kas nori gyvent saugiai - tegul iskeliauja tenais.
blizzard 2010-12-27 23:36
Arns: nagi pilna tokių kurie netobulėdami uždirba pinigus kad ir ta pati ladygaga, kiek jos dainų įdentiškų yra? beje kiek dar įmonių žinai be google pas kurias jau tokios geros sąlygos sudarytos darbuotojams? tokių vienetai.. visur galioja sutartys darbuotojo ir įmonės todėl nereiaki sakyt kad jeigu uždirbo įmonė 10 milijardų tai 1 iš šimto programerių iš jos gauna 1milijoną į metus.. abejoju ar taip yra keepermustdie: kiek skirtingų žaidimų sukursi jeigu iš tavęs nupirks visus kuriuos sukursi? kursi kuo daugiau, po kelių sukurtų skirtingų žaidimų tai juos kursi tik dėl užmokesčio? visų kūrybiškai nepadarysi. Yra užmokestis yra darbas, nėra užmokesčio yra kuryba, menas ar dar kažkas, neveltui pirma yra nutapomas paveikslas, o po to jis įkainojamas, o ne priešingai pirma sumokama o po to jau tapai. Nagi jūs teisūs, aš piratas , you cought me red handed.., ką siūlot daryt? mokėt už viską? už muziką už filmus už programas už uptade programoms, už laikmenas? pagal mūsų atlyginimus, jeigu kiekvienas mokėtų už viską ką turi dabar savo kompiuteryje kažin ar išvis išgalėtų tokį daiktą įpirkti. Kažin ar jam išvis reikėtų tokio daikto, kokia tada būtų informacijos sklaida, švietimas ir t.t. Elementarus klausimas: ar būtumėt sužinoja apie linux jeigu nebūtumėt įsirašę windows? vartotojas neturi kur trauktis, tuo labiau jeigu jis yra eilinis vartotojas, monopolis aplink jį visur ir visada.. Nepamirškit ir išliekamosios vertės kurios virtualioje erdvėje turbūt niekas neturi..
Skeleton 2010-12-27 23:59
Vėl užsimirštat vaikučiai. Didelėse kompanijose už fiksuotą atlyginimą dirbantys programeriai yra daugiau išimtis nei taisyklė. Dauguma šou versle ir "intelektualinės nuosavybės" biznyje besisukančių dirba už procentus nuo pardavimų. Viena forma ar kitokia. Bene vienas garsiausių pavyzdžių yra George Lucas, kuris užsidirbo šimtus milijonų iš "Žvaigždžių Karų" prekės ženklo.