Norėdama fotografuoti Lietuvą, „Google Street View“ turėtų taikstytis su išlygomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kirvis 2011-01-03 12:09
na as asmeniskai neslepciau nei savo veido nei automobilio numerio. tikrai nemanau, kad jei buciau kazkokioje nuotraukoje kurioje einu gatve ar lipu is automobilio, galetu buti panaudota kazkokias nedorais tikslais, kurie galetu pakenkti man. o jei kazkurioje vietoje ir butu uzfiksuotas koks nusikaltimas, tai puiku.
kionig 2011-01-03 12:39
Oho ir kaip cia musu valstybines organizacijos pradejo myzt i bata del privatumo, pasiziurejus google kitu saliu didmiescius visi uztusuoti kaip reikiant ir niekas ten nieko neatseaks, kad kazkas kazkur ejo gatve.
lokis00 2011-01-03 13:56
Na tikrai nera ko jaudintis leistu tik tuos google street view vyrukus fotkint ir tikrai nebutu geda P.S. Valdzia nenori fotkint nes bijo jog nufotkins juos vagiant pinigus
Analog 2011-01-03 14:20
Tai kas jum trukdo dėtis nuotraukas į FB ir pnš.? Pastebėjau tendenciją, kad dažnai komentuojama būtinai prieš valdžią, nesvarbu tai gerai, ar ne Tarkim, būtų laista be apribojimų viską fotkint, tai jau komentuotų, kad va blogai ir t.t.
Indigo89 2011-01-03 14:23
Niekais uzsiima vietoj normalaus darbo
kionig 2011-01-03 14:42
Zinoma, ir kas cia blogo, kad valstybiniu instituciju veiksmai kritikuojami ? Vat jei sakyciau Kubiliu Kybys, tada galetum sakyti, kad cia varymas. Paprastai siuo atveju pakanka uztuosuoti numerius bei zmoniu veidus, kaip jau visur taip padaryta. O kiek logikos turi sprendimas isvis istrinti ? Ar asmeniui paprasius ji istrinti ? Jeigu ir taip jau garantuojamas uztusavimas. Kodel pvz negalima fotografuoti kokiu baznyciu ar kitu instituciju ? Ka jos ten jau taip slepia idomu, kai fotografuojama aplinka. Cia sujudo ir sukruto vasltybines institucijos, kad pasirodyti, jog jos kazka veikia, o ne dykaduoniauja kaip iprasta Lietuvoje.
Patrio 2011-01-03 16:38
Jei ka tai jis jau pilnu xodu vazineji bent jau prie menesiuka prasilenkiau tikrai vilniui
Nightkid3 2011-01-03 19:22
Gal i latvija vaziavo?
i74s 2011-01-03 21:20
reikalavimai tai kaip reikalas ;D Nuo sovietmecio kad negalima nei pareigunu nei kitu "rimtesniu vietu" fotkint. Beto nuotrauku kelis simeciu niekas tikrai ten nelaikys, geriausiu atveju 10metu jei istemtu neatnaujintos. O tas retusavimas tai isvis absurdas.
Sa 2011-01-03 21:28
Vos ne tokios pačios rekomendacijos buvo parengtos visoje vakarų Europoje, mažiukai. Kritika jūsų yra agresyvi, neargumentuota - niekuo nepagrįsta (paprastai tai yra sveikatos sutrikimas (psichologinis)). Siūlyčiau pasigydyti.
Kęstutis 57 2011-01-04 00:45
Kažkokia masinė šizofrenija, ar tai fobija. Net nesugalvoju pavadinimo.
kionig 2011-01-04 02:02
Nu tai, daktare(o gal sundaktari ?), ir kokia gi mes psichologine liga sergame ?
Atlast 2011-01-04 03:31
Zmogaus privatuma reikia gerbti ir saugoti. Pasidomekit naujausiais Google projektais.
kionig 2011-01-04 03:55
Jau domejomes ir padareme isvada, jog norint issaugoti savo privatuma internete, tai turetume isvis jame nieko nerasyti. Pilnai pakanka uztusuoti veidus.
rwc 2011-01-04 06:42
, kaip visada - matai tik juoda arba balta. Į FB gali nedėt savo nuotraukų, ir paduot į teismą tuos, kurie įdės be tavo raštiško ar analogiško sutikimo. Čia kas kita. Būtum patenkintas, jei nufotkintų veriantį venerinio dispanserio duris (ir tuomet visiems jau dzin, kokiu reikalu ten lankeisi)? Nepakanka užtušuoti veidą ar numerį. Pažįstami atpažins iš veido formos, kūno sudėjimo, drabužių, automobilio įbrėžimų. Aiškinsi, kad neturi ko slėpti? Tuomet, ar tikrai taip jau atvirai leistum Google paviešinti, kokias užklausas kur rašei, kokiais adresais lankeisi? Be to, yra nepilnamečių apsaugos įstatymai, neleidžiantys fotografuoti vaikų be jų globėjų sutikimo. Apskritai, gūglas turėtų kiekvieną vietą pravažiuoti minimum 3 kartus skirtingu paros ir savaitės metu, kad pašalintų judančius objektus. Čia ne koks nors VDAI išmislas, o pačios gūglės interesas, kad jų teismuose neužtąsytų norintys pasipinigauti. VDAI tiesiog rekomenduoja, kaip reikėtų elgtis, kad tokių grėsmių pagal galiojančius įstatymus būtų kuo mažiau. Geras verslo ir institucijų bendradarbiavimo pavyzdys, ir tiek.
kionig 2011-01-04 15:36
Zinai, nesu vienas is tu galvazudziu, kurie pirma daro viska, o poto galvoja, kas ju laukia t.y googlinasi kaip cia kas, cia buvo ne vienas atvejis kai google issaiskino zmogzudystes, taigi... Toliau google paieskos labai specifines, tarkim na ir kas kad as buvau ziurejes kaip pasigaminti bomba is natrio salietros, bet ar tai reiskia, kad esu jau potencialus teroristas, kuris ruosiasi sprogdinti seima ar pentagona ? O jei as skaitinejau apie atomines bombas ? Irgi jau neva pasaulinio lygio teroristas ? Aisku neturiu ka slepti, nes ir taip jau nebijau savo miesta netgi parases, o jei kas noretu gal ir atkapstytu apytiksliai kur randuosi, o bet kad kas iki duru pasibelstu tai sunkukokai, aisku neabejoju, kad yra krakeriuksciu, kurie ir sita issiaiskintu. Nu tai googlas ir garantuoja konfidencialuma. Kitaip jau kaip ir pats minejai, butu uztampytas per teismus, o ypatingai kaip pas amerikonus, ten kur uz kiekviena zodi gali buti paduotas i teisma Gerai, tada paklauskim ka veikia VDAI, del ko man cia is oro skambineja viasatas ir siulo savo debiliskus pasiulymus isivesti skaitmenine TV. Is kur mano numeri parove, jei as niekur nesu jo skelbes atvirai ? Gaila nepaklausiau koks lopas sedi uz ragelio bei itikineja savo debiliskais pasiulymais, tai vedziojau uz nosies, galu gale nebeistempe jam nervai ir padejo rageli pats gaidelis Aj nesumasciau pasakyti, kad pokalbi irasinesiu, o tai butu speju iskart atsipises Speju, cia VDAI rekomendacijos, kad pasaulis nepamatytu musu sabakstynu pries kases euro ciompionata. Daugiau ten nera ka slepti. Jei net ir gretos sapkaites nuogos fotos inete sedi, tai tuo labiau man kazko bijoti nera ko
rwc 2011-01-04 18:01
(panašus į nuotrauką saite) parkuojasi prie slapto konkurso organizatoriaus ofiso. Jei kažkas pradės mane bombinti spamais viešai paskelbtu meilu. Jei konkurentų kontora paskambins darbiniu telefonu ir paprašys "konsultacijos dėl žmogiškų išteklių optimizacijos intriguojančiame projekte" (turbūt žinai, kad tai gresia didelėmis problemomis karjerai?).
Sa 2011-01-04 18:50
Rwc, ne kiaulei aiškinti, kad šikti į lovą yra nenormalu.
lape 2011-01-04 19:03
Logiskai mąstant - fotografavimas tai tiesog signalo (sviesos spindulio) kurį man siunčia koks nors objektas, įrašymas. Nebent aš pats apšviečiu objektą, pav. su blicu. O šiaip naturaliai, jeigu jau gavau signalą tai ir dedu jį kur noriu, ir darau su juo ką noriu. O gal tas šviesos spindulys tampa kokio asmens nuosavybę? Ir kiek ilgai jis yra nuosavybė? Ir iš vis, jeigu nenori, kad tavę fotografuotų, tai ir pasislėpk po juodu maišu. Beje, kai kaimynas garsiai rėkia, tai jau man trukdo, o jeigu jis, labai ryškiai, stovi balkone, tai jau jo privatumo pažeidimas...
rwc 2011-01-04 19:36
Matai, balkonas yra vieša vieta. Jei skeryčiosies ten nuogas, gali gauti baudą. Tavo atsakomybė neviešinit vaizdų, kurie kažkam trukdo. Tas pats su Youtubėm visokiom: nereikia, kad kažkam bruktum kokius nors vaizdus, užtenka padėti viešai. Dabar, jei kaimynas tave atsitiktinai nufotografuos fone, jis niekaip nepažeidžia nei tavo, nei kokių nors kitų interesų, kol tų nuotraukų neplatina. O jei atsitiktinai, nelinkėdamas blogo kažkur paviešino, tai privalo pašalinti, vos tik gavęs pretenziją. Formaliai, Google taip pat neprivalėtų saugotis, bet čia jau suveikia masiškumas ir paslaugos kokybės užtikrinimas bei kaštai. Pirma, gūglei gerokai pigiau pašalinti žmones bendra tvarka, nei tik vaikus, smurtines scenas ir pan., o paskui tenkinti tūkstančius nepatenkintų žmonių fotografijose pretenzijų. Antra, kuo StreetView skiriasi nuo atsitiktinių turistų nuotraukų. Jei vienas turistas papuls į kito kadrą, tai tikimybė, kad kažkas save pažins, labai menka. Aš, pavyzdžiui, niekuomet nesidomėjau, kokių nuotraukų turistai yra pridarę prie mano darbovietės. Tačiau StreetView taip pat įdomi vietiniams, be to - tikimasi, kad tas nuotraukas peržiūrinės tūkstančiai. Negi ne smalsu, ką gūglė "pagavo" tavo kaimynystėj? Trečia, nuotraukos pašalinimo ar vienetinio pakeitimo/retušavimo nuostoliai labai dideli. Juk nevažiuos gūglemobilis į Katedros aikštę perfotografuoti vieno kadro. Ir tuo labiau - negi tokiame esminiame turizmo taške paliks baltą dėmę? O ir dar. Žmonių fantazija, norint prisiteisti, beribė. Vienas specialiai paliks ką nors brangaus kieme ir apkaltins gūglę prisidėjus prie vagystės. Kitas specialiai pasikvies meilužę ir apkaltins gūglę išprovokavus skyrybas. Žodžiu, visi tokie projektai - žaidimas su ugnimi. Nesuprantu, ko čia piktintis, jei bandoma apsisaugoti?