Rengiamas šiluminės vandens elektrinės pirmasis komercinis projektas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerkashis 2011-01-04 14:39
Paaiškinkit arba nukreipkit kur pasiskaityt, kam pakaitintą vandenį šaldyt?
Donattello 2011-01-04 15:42
Tai, kad nežadama šaldyti pakaitinto vandens - Siurbiamas šiltas vandenynų paviršinis vanduo kaitina žemos virimo temperatūros reagentą. esminis skirtumas nuo paprastos šiluminės elektrinės čia yra būtent specialus žemos virimo temperatūros reagentas, priešingu atveju tokia elektrinė neturėtų prasmės, nes vandens virimo temperatūrą žinai.
koja 2011-01-04 21:11
labai jau žemas naudingumas, man atrodo, ilgai atsipirkinės
immortallt 2011-01-04 21:55
"Tokios elektrinės veiklos schema – labai paprasta. Siurbiamas šiltas vandenynų paviršinis vanduo kaitina žemos virimo temperatūros reagentą. Jis, specialiame įrenginyje virtęs garu, suka turbiną – panašiai kaip įprastose šiluminėse elektrinėse. Toliau reagentas nukreipiamas į kondensatorių. Jį atšaldo iš vieno kilometro gylio vandens sluoksnio siurbiamas šaltas vanduo." - tai kad saldo ta reagenta... Viena mintis man butu, kad galbut atsaldyta reagenta patalpina i patalpa, kur sylant jis sukelia slegi ir automatiskai stumia turbina. (panasiai kaip stumokliai VDV).
bahuriux 2011-01-05 23:47
Sunkus atvejis su jumis [size=10]Kvailas pavadinimas reagentas, niekas ten nereaguoja, tarkim tai yra propano, ar butano dujos/skystis. Panaudoti reagento garai turi buti atsaldyti, kad suskystetu, tada lengva perpompuoti is kondencatoriaus vel i "katila" kuri sildo siltas vanduo, o uzvires reagentas, tiksliau jo garai vel suka turbina, po to vel ciklas kartojasi.