Magiškoji spalvų inžinerija: beieškant optimalaus apšvietimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2011-01-11 15:22
aukšto ryškio puslaidininkiai šviestukai puikiai tinka žibintuveliam. straipsni stipriai juntama mokslininku atotrukis nuo paprastu mirtinguju kalbos sulietuvinimu.
neatspesi 2011-01-11 19:44
Puikus straipsnis, šaunuoliai Lietuviai Dėl kalbos - juk jie ne žurnalistai. Straipsnį apipavidalint žmonėm suprantama kalba galėtų padėti tie, kas publikuoja... Bet čia ne į temą visiškai. Taip, žibintuvėliam tinka, tačiau kalba eina ne apie juos, o apie kaitrinės lemputės pakeitimą diodinėmis, kasdienybėje - namuose, darbe, ar ligoninėje, kurios būtų ne tik energetiškai efektyvesnės, bet ir - nežinau, kaip išsireikšt - "šviesiškai"..
marazas 2011-01-12 12:47
Straipsnis tikrai geras. Bet pasigedau taip pat "pritempimo" link buities šia tema. Kaitrinės lemputės praktiškai jau išstumtos ir greitai nebeliks jų prekyboje. Liuminescencinės (toliau CFL) turi bėdų su spalvų spektru, o ir jų šviesa ne visiems priimtina. O vat apie diodus tai daug kalbos, bet viskas labai neaišku. Norėtųsi, kad šita tema būtų labiau panagrinėta. Pats žadu pabandymui koridoriuje susukti brolių kiniečių LED lemputes. Bet dar jų reik laukti šiek tiek, kol atkeliaus... Nors iš esmės, geriausiu atveju, galima tikėtis 2x efektyvumo, lyginant su CFL. O šalia to, turime pašalinės šilumos, kurios LED atveju ignoruoti negalima.
Anonymous 2011-01-13 21:19
Saunus straipnis. Dazniau parasykite savo tyrimu.
Kęstutis 2011-01-13 23:40
Straipsnyje pasigedau atsakymų į šiuos klausimus: Ar šviestukai šviečia ištisine šviesa ar impulsais? Ar šviestukų spektras dantytas ar ištisinis?
kionig 2011-01-14 01:09
Kaip supratau cia bus valdoma PWM principu t.y gana aukstu dazniu ir taip bus isgaunama bet kokios spalvos. O spektras turetu buti istisinis. O man va labai idomu, kodel nera kreipiama demesio i pacias naujausias technologijas kaip pvz ESL tipo. Jos pralenkia CFL lempas netgi ir led'us visame kame