JAV valdžia reikalauja iš „Twitter“ su „WikiLeaks“ susijusių vartotųjų duomenų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kieshux 2011-01-13 13:50
Na zinoma, JAV nori JAV gauna,
faktas 2011-01-13 15:01
Paskutiniu metu man ta JAV atrodo lygiai tokia pati kaip SSRS, tik kad viską daro ne garsiai, o tyliai.
sabotan 2011-01-13 15:17
JAV ir yra kita SSRS skirtumas tas kad JAV viduje kažkokia demokratija yra,o SSRS jos nebuvo visiškai. Šiu dienu blogio imperija JAV valdo pusia pasaulio ir daro ka nori. Vokietija pasakė kad, nenori branduoliniu raketu laikyti tai JAV TAI LABAI nepatiko.
Mitas 2011-01-13 15:20
Nu jau JAV peržengia ribas...
DBA 2011-01-13 15:52
nu jeigu jau reikalauja perduot, tai kokia ten zvalgyba turi sedet, kad nesugeba patys susizinot
sabotan 2011-01-13 16:12
Didelis pasipiktinimas kitų valstybių butu matai gi net parlamento narei twitinasi
DonceLT 2011-01-13 17:36
O kaip tu sužinosi pavyzdžiui prisijungimų istoriją? Ji yra tik twitter'io sistemoje
faktas 2011-01-13 17:45
Asmeniškai aš nustebau, kad tokios institucijos neturi būdų nulaužti soc. tinklams. Matyt, per daug filmų prisižiūrėjau... (-:
Skeleton 2011-01-13 19:20
90-iai % pasaulio durnelių niekaip "nedaeina" kad pavyzdžiui Twitter Inc. yra JAV, Kalifornijos valstijoje registruota kompanija, t.y. veikianti pagal JAV įstatymus (ir Kalifornijos valstijos įstatymus) Kažkodėl įsivaizduojama kad "Internetas" yra kžkokia paralelinė Visata, kur negalioja įstatymai. O šviesių akių mergaitė Brigita jau nebeprisimena kaip spragtelėjo varnelę ant "End user agreement" leisdama Twitter tvarkyti jos asmeninę informaciją
immortallt 2011-01-13 19:36
Skeleton, JAV reikalauja, ne del to, kad twitter naudotojai pazeide istatymus. Jie nori suseksti zmones kurie aktyviai reiskiasi pries JAV vyriausybe.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-01-13 20:16
Ir teisingai daro. Nėra čia ko šakotis.
Skeleton 2011-01-13 20:42
Nagi nagi. Slaptos informacijos vagystė yra kriminalinis nusikaltimas bet kurioje pasaulio šalyje. Bendradarbiavimas su nusikaltėliu, pagalba vykdant nusikaltimą irgi yra kriminalinis nusikaltimas.
koja 2011-01-13 20:46
ir greit suirs, kaip ir SSSR, Obamai net avansu davė nobelio premija
kestutisz 2011-01-13 21:29
Turi, bet negražu - na kaip neseniai laisvam ir demkratiniam Tunise, kur valdžia kontroliuoja šalies provaiderių išėjimą į internetą - uždarė https, ir nusnifino nepritariančiųjų aktyvistų socialinių tinklų/emailų slaptažodžius. Greita (kiek ten ilgai iškęsi neprisijungęs) ir efektyvu, tik aplinkiniai "kažkodėl" piktinasi. O JAV tikslai kitokie - gal ir neduos jiems tų duomenų, bet duoda aiškų signalą galimiem Assange rėmėjam.
Arns 2011-01-13 21:34
ir kokie mes esame teisuoliai. Tai gal paaiškink kodėl mūsų tarpukario partizanai yra tautos gynėjai, o tarkime talibanas yra teroristinė organizacija? Čia lygiai tas pats, nusikaltimas vardan kilnaus tikslo. Ar nusikaltimas kad paviešinama kaip valstybė vykdo kankinimus? Aišku valdžiai nepatinka, ir nesvarbu ar tai JAV ar kokia Š. Korėja.
marius111 2011-01-13 23:12
Skirtumas tarp partizanų ir teroristų yra kovos metodai. Lietuviai gal ir negraziai kovojo, bet iki talibano metodų labai toli. bet čia off-topic. O Wikileaks tikrai nėra tokia šventa organizacija, kad ją reiktų ginti. Kas prasidėjo nuo žurnalistų viešinančių sektų veiklą ar kankinimų nuotraukas, dabar tapo vieta, kur talpinami visi iš Jav pavogti dokumentai, turi jie kokios vertės ar ne. Neatsižvelgiama nei į savaimę suprantamą diplomatų privatumą ar galimą karinį pavojų. Tiesiog įkelta iš principo, nes slapta. Paskutiniai paviešinimai neatskleidė beveik nieko naujo, skandalingo ar kompromituojančio, tačiau leidžia skaityti privačias mintis ir pranešimus. Čia ne laisvos spaudos žydgarbis, o daugiau žurnalistinis chuliganizmas ir tuščiagarbiškumas. Dar blogiau, matoma tendencija, kad Wikileaks viešina išskirtinai antiamerikietišką propogandą, bet tuo pačiu dengsiasi laisvos ir nepriklausomos spaudos kaukę ir dėl jų veiksmų kentės kiti žurmalistai, nes vyriausybės mažins atvirumą visiems. Wikileaks ribą tikrai peržengė, todėl nereikia stebėtis, kad Jav pyksta ir ją persekioja.
Arns 2011-01-13 23:27
Kaip tik wikileaks daug ko nepublikuoja, o ir ką publikuoja, dauguma be pavardžių, nebent tai politikai, kurie yra vieši žmonės. Kelia viską, ir pats atsirenki ko tau reikia. Daug sužinojome dalykų, kad pvz pati Klinton įsakė šnipinėti JTO narius. Aišku gal tai ir daro kiti, tačiau paklauskime savęs, ar jei petriukas vagia, jonukas vagia, stasys taip pat, tai ir tau reikia vogti? Juk apsisukusi JAV aiškina kokia ji teisi ir kaip negerai žmonių laisvių varžymai. Parama disidentams, bet savus analogus į kalėjimą sodina.
marius111 2011-01-14 00:38
"daug ko nepublikavimas" būtų skandalingų dokumentų ar jų ištraukų paviešinimas siekiant pagrysti, kurią nors portalo naujieną\nas. Tačiau dabar viešinama tūkstančiai dokumentų, kad ir užtušavūs dalį pavardžių. Net ir vieši politikai ar diplomatai turi teisę dalį darbo atlikti už uždarų durų. Ir mano nuomone, jeigų slaptas dokumentas neatskleidžia nusikaltimo, jo joks žurmalistas neturėtų viešinti, nes tai ne visuomenės interesas. Kad Jav turi žvalgybos tinklą ir jį naudoją (kaip ir visos kitos šalys) nėra paslaptis. Žvalgybos negalima prilyginti vagystei. Net jei ją ir laikai blogiu - ji būtinas blogis. Ir taip, visi šnipinėja visus, net jei tai ne priešas. Kova prieš valstybinių dokumentų skleidimą nėra žmonių laisvių suvaržymai, todėl amerikiečiai diktatūrom gali moralizuoti kiek nori. Tie "savi analogai" yra daugiausiai europiečių žurmalistų organizacija. Mano nuomone, jokia valstybė negali egzistuoti viską paviešinusi, dalinis slaptumas yra būtinybė. tai yra prieš žmogaus prigimtį ir tokia pat neįgyvendinama utopija, kaip pavyzdžiui visuotinis nusiginklavimas. Todėl aš Wikileaks laikau šališka ir ribas peržengusia organizacija, kuri neverta tokio palaikymo, kokio sulaukia.
Arwis 2011-01-14 00:57
Marius111, geriau tikrai nepasakyciau. Wikileaks anokie zurnalistai, ar geradariai. Zurnalistas turetu viesinti tik tai kas turi viesaji interasa ir islikti nesaliskas. Wikileaks pazeidzia pagrindinius zurnalistikos principus, todel laikyti ju zurnalistais negalima.
Arns 2011-01-14 01:09
Jeigu iš teismų atimtumei galimybę dėti faktus prie faktų ir atkurti tikrąjį įvykį, jie ką nors išaiškintu? Wikileaks tas šaltinis kuris duoda faktų, ne jo pareiga rašyti esė apie gerus šaltinius, tą tegu daro žurnalistai, visuomenė ar teisėsauga. Dalinis slaptumas egzistuoja ir dabar, wikileaks neatskleidė nei branduolinių kodų, nei karinių brėžinių. Visa kita turi būti žinoma žmonėms, gal ne šiandien, bet poryt. http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... 05&l=2&p=1 čia irgi nusikaltimas, kad kažkas nutekino dokumentus ir taip buvo atskleista bent dalis tiesos ką JAV daro Vietname? Pagal tave, už tai kad valstybė slėpė, tie irgi valstybės išdavikai. Nors ko gero viešumu išgelbėjo milijonus gyvybių, ir pakeitė požiūrį į "didvyrišką karą". Taigi, aš manau jog demokratinė valdžia, yra atstovaujamoji valdžia, todėl žmonės turi sužinoti ką ta valdžia daro. Ir jei ji kažką slepia, suka sau naudinga kryptimi, mulkina žmones, tik viešumas ir gali pagelbėti. bet aišku gali tikėti kad tikroji demokratija, tikroji laisvė tik viešai nusikeikti ir pasiųsti velniop valstybės vadovus, bei nebūti iškviestam į teisėsaugos institucijas...