„Apple iPhone“ skaito mintis? (Video)  (7)

Idėja - tarsi iš fantastinio kino filmo „Žvaigždžių karai“. Tačiau pats įrenginys atrodo visai žemiškai. Beje, jį jau galima įsigyti. „iPhone“, „iPod Touch“ ir „iPad“ prietaisams sukurta programinė įranga „XWave“ įgalina vartotoją mintimis kontroliuoti objektus, esančius telefono ekrane.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vartotojui tereikia ant galvos užsisegti įrenginį, kuris kažkuo primena ausines. Smegenų bangos registruojamos „NeuroSky eSense“ davikliu. Šis užregistruotus elektromagnetinius smegenų impulsus smegenų-kompiuterio sąsaja konvertuoja į skaitmeninį signalą, kurį ir persiunčia į „iPhone“. „XWave“ programinė įranga atsiųstus signalus paverčia grafinėmis reprezentacijomis, kurios iliustruoja, pavyzdžiui, dėmesio ar atsipalaidavimo lygį.

Naudojantis šiuo prietaisu kol kas rinkti tekstą ar naršyti internete nėra įmanoma, tačiau, programinė įranga vartotojui leidžia valdyti įvairius ekrane demonstruojamus objektus, keisti objektų spalvą, taip pat išmatuoti savo atsipalaidavimo ir koncentracijos lygį. Programos kūrėjai tvirtina, kad tai – tik pradžia, ir, laikui bėgant, galimybių atsiras žymiai daugiau.

Įrenginį sukonstravo kompanija „PLX Devices“, kuri daugybę metų užsiiminėjo medicinos technologijų, naudojamų epilepsijos gydymui, gamyba.

„PLX Devices“ vadovas Paulas Lowchareonkulas tvirtina, kad tai buvo tik laiko klausimas, kada medicininės technologijos bus pritaikytos masiniam vartotojui. „Žmogaus smegenys yra galingos ir kompleksiškos, - teigia jis. – Jos primena mažą visatą. Mums pavyko prie jų priderinti kasdienines technologijas.“

Programų kūrėjai teigia, kad netrukus tokiomis futuristinėmis technologijomis bus galima „žaisti“ ir sudėtingesnius „žaidimus“: kontroliuoti namų apšvietimą ir net pasirinkti, kokią muziką norime klausyti.

Kol kas „XWave“ įrenginys yra skirtas labiau pramogoms, tačiau įrenginio perspektyvos – milžiniškos. Anot įrenginio gamintojų, ant galvos ryšimas prietaisas tinka „iPhone“, „iPoud Touch“, „iPad“ technologijoms. Bevielė „XWave“ versija gali būti naudojama per „WiFi“ ar „Bluetooth“ funkcijas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)