„Google“ ruošia žmogaus kūno naršyklę (Video)  (11)

Bendrovė „Google“ ruošiasi pristatyti naują paslaugą „Google Body“. Tai 3D naršyklė, siūlanti mediciniškai tiksliai tyrinėti žmogaus kūno sandarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suteikusi galimybę interneto vartotojams iš dirbtinių Žemės palydovų aukščio tyrinėti bet kurią mūsų planetos paviršiaus ar vandenyno dugno vietą, stebėti virtualius Marso ir Mėnulio žemėlapius ar „vaikščioti“ įvairių pasaulio miestų gatvėmis neatsitraukus nuo savo kompiuterio, bendrovė „Google“ šįkart nukreipė žvilgsnį į naują, daugeliui menkai pažįstama pasaulį – žmogaus kūną.

Google Body Browser“ pavadinta skaitmeninė 3D vizualizacijos technologija dar jos nepristačius jau vadinama proveržiu žmogaus anatomijos tyrimų srityje, galinti iš esmės pakeisti daugelio mūsų supratimą apie žmogaus organizmą ir netgi paspartinti kai kuriuos medicininius tyrimus, skelbia „Dailymail.co.uk“.

Šis naujas, oficialiai dar nepristatytas „Google“ įrankis suteikia galimybę tyrinėti žmogaus kūną beveik taip pat, kaip ir naudojantis skaitmeniniu „Google Earth“ atlasu. Pasak leidinio, nors iki šio laiko „Google“ slėpė informaciją apie šį projektą, internete jau pasirodė „Google Body Browser“ galimybes pristatantis vaizdo klipas.

Skelbiama, kad ši paslauga remsis nauja „WebGL“ interneto technologija, leidžiančia naudoti sudėtingą 3D grafinę medžiagą įprastiniuose tinklalapiuose be specialiai tam pritaikytų interneto naršyklių priedų.

Šiame vaizdo siužete matome, kaip, naudojant interneto naršyklę, galima sluoksniais „supjaustyti“ žmogaus kūną, atidengiant dominančias organų, kaulų ir raumenų grupes. Žmogaus kūną galima sukioti į norimą pusę ar „išrengti“ iki pat kaulų, kad būtų galima tyrinėti, kaip yra susijusios ir kaip veikia įvairios organizmo funkcijos. Visi vizualizacijos duomenys yra mediciniškai tikslūs, todėl jais galima remtis studijuojant anatomiją ar tiesiog analizuojant medicininę informaciją.

„WebGL“ turėtų tapti daugelio naujos kartos interneto naršyklių, įskaitant „Firefox“ ir „Google Chrome“, kurių versijas planuojama išleisti 2011 m., standartu. Šiame vaizdo siužete – „Google Body Browser“ pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (11)