"Android" bus integruojama automobilinėse pramogų sistemose  (4)

Vokietijos kompanija "Continental" paskelbė, jog jos inžinieriai šiuo metu kuria automobiliams skirtą pramogų sistemą, kurią valdys operacinė sistema "Android".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, jog "Continental" rinkoje yra daugiau žinomas kaip automobilinių padangų gamintojas. Nepaisant to, kompanija, panašu, ieško naujų rinkos nišų. Naujoji sistema vadinsis "AutoLinQ". Iš esmės visa technologija bus "paslėpta" po lietimui jautriu ekranu, tačiau esminės atliekamos funkcijos bus tokios pat, kaip ir "Android" operacinės sistemos pagrindu veikiančiuose išmaniuosiuose telefonuose. Į svarbiausių funkcijų tarpą įeina ir naujų programų parsisiuntimas. "Continental" teigimu, "AutoLinQ" sistema turės atskirą virtualią programų parduotuvę ("App Store"). Naujoms "AutoLinQ" programoms kurti bus numatytas atskiras programinių įrankių paketas.

Kompanija kol kas nedetalizuoja, kokio standarto belaidžio ryšio technologija bus naudojama naujajame įrenginyje. Tačiau atsižvelgiant į dabartines tendencijas, galima prognozuoti, jog tai bus 3G/4G mobiliojo ryšio tinklas, o pati sistema greičiausiai sugebės komunikuoti su išmaniaisiais telefonais. "Continental" teigimu, "AutoLinQ" turėtų būti pristatyta antroje šių metų pusėje, ir bus platinama kaip papildoma automobilių įranga. Kokie konkrečiai automobilių gamintojai diegs naujovę savo automobiliuose dar nėra žinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)