„Sukūrė greičiausiai įkraunamą akumuliatorių pasaulyje.“ Aplenkė net „Tesla“  ()

Kinijos automobilių gamintoja „Zeekr“ teigia, kad jos naujos elektromobilių baterijos įkraunamos greičiau nei bet kurios konkurentės, įskaitant pramonės lyderes „Tesla“ ir BYD.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© User3204 (CC BY-SA 4.0) | https://lt.wikipedia.org/wiki/Zeekr#/media/Vaizdas:2022_Zeekr_001_(front).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įmonė teigia, kad jos patobulintus akumuliatorius galima įkrauti nuo 10 proc. iki 80 proc. talpos per 10 su puse minutės, naudojant jos itin greito įkrovimo stoteles, rašo BBC.

Palyginimui, Elono Musko „Tesla“ teigia, kad per 15 minučių įkraunant „Model 3“ galima nuvažiuoti 282 km, t. y. šiek tiek mažiau nei pusę viso automobilio nuvažiuojamo atstumo.

Nuo šios savaitės pasirodysiantis „Zeekr 2025 007“ sedanas bus pirmasis automobilis su nauja baterija.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5387 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Įmonė taip pat teigė, kad baterija gerai veikia net ir šaltuoju metų laiku, kai įkraunama nuo 10 proc. iki 80 proc. savo talpos per mažiau nei pusvalandį, esant net -10 °C temperatūrai.

Tu Le, konsultacinės įmonės „Sino Auto Insights“ įkūrėjas ir vykdomasis direktorius, sakė BBC: „Tesla“ įkrovimo technologija nebėra pirmaujanti pramonėje ir jau kurį laiką tokia nebuvo.

„Šie drąsūs „Zeekr“ teiginiai yra įtikinami, tačiau dar svarbiau, kad net jei tai nėra greičiausiai įkraunamas elektromobilių akumuliatorius, būti vienu iš greičiausiai įkraunamų jiems vis tiek yra nemažas šuolis“.

 

„Konkurencija Kinijoje yra neįtikėtinai arši, ir nors tokie prekių ženklai kaip BYD teikia pirmenybę mastui ir pardavimams, tokie prekių ženklai kaip „Zeekr“, „Li [Auto]“ ir „Nio“ daugiausia dėmesio skiria maksimaliai įkrovimo patirčiai“, – sakė Kinijos automobilių pramonės komentatorius Markas Rainfordas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: