1,8 mlrd. kWh per metus. Pirmoji pasaulyje saulės elektrinė su dviem bokštais yra 24 proc. efektyvesnė už įprastą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2024-08-22 08:23
Ne tirpsta, o lydosi. Tirpsta tirpiklyje, lydosi nuo temperatūros. Ne darbinis skystis, o šilumnešis arba bent jau techninis skystis... Spėju distiliuotas vanduo, kad nebūtų nuosėdų, bet gal ir kažką gudriau naudoja - jokios info neturiu.
gytis13 2024-08-22 09:45
Ir kažin ar pigus toks malonumas? Su dabartinėm saulės panelių kainom be problemų galima pagamintą elektrą naudoti vandeniui šildyti. Apie tokias ekspermentines jėgaines buvo rašoma ir tais laikais kada niekas net nesapnavo dabartinių saulės elektrinių, o čia pristatoma kaip didžiulė inovacija.
immortallt 2024-08-22 10:17
Čia ne vandenį šildo, elektrai gaminti. Tokias statyti bet kur - neapsimoka, tik arti pusiaujo, kur daug giedra. Kodėl jos apsimoka? Nes tai lanksti gamyba, galinti gaminti elektrą visą parą. Inovacija šiuo atveju, kiek suprantu, yra kad tą patį kiekį žemės ploto ir veidrodžių ploto efektyviau išnaudoja, kas mažina svertinę elektros savikainą, bei teoriškai turėtų didinti energijos kiekį, kurį gali sukaupti, t.y. iš esmės tai yra alternatyva hidroelektrinei su užtvanka, kai gali sukaupti kažkokį energijos kiekį ir lanksčiai atiduoti į tinklą elektrą, pagal poreikį. Šitokia elektrinė ir neturėtų konkuruoti tiesiogiai su saulės elementais, o gaminti daugiausia tada, kai trūksta iš vėjo ir saulės elementų, todėl ir gali būti savikaina didesnė. Tiksliau pasakyti, reikia skaičiuoti kiekvienam tinklui atskirai, nes turi įtakos ne tik vėjo ir saulės gamybos profiliai, alternatyvūs elektros šaltiniai, bet ir vartojimo profilis (profiliai kas 15 minučių bent už visus metus, min, max, mediana) bei lankstumo faktorius (kiek pasikeičia vartojimas, elektros kainai pasikeitus 1%).