Bus bandoma Kaliningrado izoliacija. Informuota Lietuva  ()

Bandymas neturės įtakos elektros kainoms.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Nikiko (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/power-lines-fields-sunset-twilight-532720/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ praneša, kad šių metų rugsėjo 14 dieną planuojamas kasmetinis Kaliningrado srities elektros sistemos izoliuoto darbo bandymas.

Apie planuojamą bandymą „Litgrid“ informavo Rusijos elektros perdavimo sistemos operatorė.

Paskutinį kartą Kaliningrado srities izoliuoto darbo bandymas buvo atliekamas pernai, tuo pačiu metu, kaip ir Lietuvos elektros sistemos izoliuoto darbo bandymas, prieš tai Kaliningrado sistemos bandymai vyko 2019, 2020 ir 2021 metais.

Lietuvos elektros perdavimo sistemos veikimui bandymas poveikio neturės. „Litgrid“ užtikrins sistemos patikimumą ir elektros perdavimą vartotojams.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X4“, „Mecpow X4 Pro“)
3319 3

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-09-03

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X4“ ir „Mecpow X4 Pro“ modeliai

Išsamiau

Elektros prekyba su Rusija nėra vykdoma nuo 2022 metų, bandymas neturės įtakos elektros kainoms.

Liepos mėnesį Baltijos šalių elektros perdavimo sistemų operatorės išsiuntė pranešimą Rusijos ir Baltarusijos operatorėms apie BRELL sutarties nepratęsimą. Ši sutartis, kuri apibrėžia Baltijos šalių elektros sistemų veikimo principus Rusijos kontroliuojamoje IPS / UPS elektros sistemoje, nustos galioti 2025 m. vasarį.

Planuojama, kad vasario 8 d. Baltijos šalių operatorės atjungs Lietuvos, Latvijos ir Estijos elektros energetikos sistemas nuo IPS / UPS sistemos ir pradės bendrą izoliuoto darbo bandymą, o Baltijos šalių elektros sistemų prisijungimas prie kontinentinės Europos sinchroninės zonos įvyks 2025 metų vasario 9 dieną.

 

Visų trijų Baltijos šalių elektros energetikos sistemos jau yra paruoštos sinchronizacijai bet kuriuo momentu, jei to prireiktų.

Iki šiol Lietuva, Latvija ir Estija kartu su Rusija ir Baltarusija veikia IPS / UPS sistemoje, kurioje elektros dažnis centralizuotai reguliuojamas Rusijoje. Sinchronizacija su kontinentinės Europos sinchronine zona užtikrins nepriklausomą, stabilų ir patikimą Baltijos šalių elektros perdavimo sistemų dažnio valdymą ir prisidės prie viso regiono energetinio saugumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(68)
(13)
(55)

Komentarai ()